Πρωτοφανής απόφαση Μητσοτάκη: Καταργεί τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές!

Πρωτοφανής απόφαση Μητσοτάκη: Καταργεί τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές!

👉Έγινε και αυτό στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής για τις φωτιές που έκαψαν τη χώρα προανήγγειλε την κατάργηση των Δασαρχείων, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις, καθώς θα χρειάζεται πλέον μια υπογραφή λιγότερη.

Μια πρωτοφανής απόφαση, καθώς τα δασαρχεία είναι θεσμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα το μοναδικό πρόβλημα που εντόπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν στην πρόληψη και την προετοιμασία των δασών, πρόβλημα που απέδωσε ευθέως στα Δασαρχεία και προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους με το πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία η οποία θα αναλάβει τον καθαρισμό των δασών και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι και τα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων περνάνε σε ιδιώτες μέσω χορηγιών οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για τη μελέτη αλλά και την εκτέλεση των έργων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τους ιδιώτες στα δάση έβαλε στο τραπέζι και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προαναγγέλλοντας έως και την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων έναντι των φυσικών καταστροφών.

Να σημειώσουμε πως τα δασαρχεία πρέπει να βάλουν υπογραφή για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες ή οτιδήποτε άλλο σε καμένη περιοχή. Τώρα με την κατάργηση του η ευθύνη αυτή περνάει στην Πολιτική Προστασία, η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση!

Ενώ παρά την απόφαση του να καταργήσει τα Δασαρχεία και να κάνει ακόμα πιο εύκολη την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για «fake news» και «αντιεμβολιαστές».

«Ούτε γίνεται να μιλούν κάποιοι για ανεμογεννήτριες όταν η ισχύουσα νομοθεσία και η νομολογία προβλέπει συνύπαρξη ανεμογεννητριών και δασών. Δεν πρέπει να σιγοντάρουμε σενάρια που αναφέρουν ότι τα δάση καίγονται για να μπουν ανεμογεννήτριες. Πρέπει αυτά τα υπόγεια ρεύματα που συναντούνται με τους αντιεμβολιαστές να βρίσκουν κοινές απαντήσεις από την εθνική αντιπροσωπεία. Πρέπει να κυριαρχήσει η λεωφόρος της επιστήμης και όχι ο παράδρομος του ψέματος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Εχουμε το χρέος να προτάξουμε τις απαντήσεις για καλύτερη πολιτική προστασία, για το πώς θα μετέχουμε στην μεγάλη ευρωπαϊκή προσπάθεια ώστε να γίνουμε η πρώτη ήπειρος μηδενικών εκπομπών. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε σύνολο κυβερνητικών επιλογών που θέλω να πιστεύω ότι ξεπερνούν τα όρια της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ενώ στη συνέχεια μίλησε ξανά για τον κλιματικό νόμο οποίος όμως θα διευκολύνει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις.

Φταίει... ο Χατζηπετρής για τις φωτιές

Και φυσικά εκτός τα περί «αντιεμβολιαστών» ο πρωθυπουργός κατηγόρησε... τους πάντες για τη φωτιά στην Εύβοια, αλλά όχι για την κυβέρνηση, η οποία -σύμφωνα πάντα με τον Κ.Μητσοτάκη- τα έκανε όλα τέλεια.

Ο Κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε ευχαριστημένος ακόμα και από το μέγεθος της καταστροφής αφού όπως είπε οι εκτάσεις που καταστράφηκαν «δεν ήταν όσες περιμέναμε από το μέγεθος της φωτιάς».

Μάλιστα έσπευσε να κατηγορήσει και να λοιδορήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν και κατηγορούσαν την κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση της κατάσβεσης ότι «Σε κάθε χωριό οι κάτοικοι θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους».

Ο πρωθυπουργός δεν βρήκε κανένα λάθος στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και μάλιστα εκθείασε τον Νίκο Χαρδαλιά ενώ απέδωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή και τον καύσωνα.

Όσον αφορά στα Βίλια που η φωτιά έκαιγε για πάνω από δέκα ημέρες, απέδωσε την επιτελική αδυναμία στους... εσωτερικούς στροβίλους που δημιουργούσε η φωτιά.

Ενώ πανηγύρισε για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη λέγοντας ότι «πετύχαμε στην Αττική να προστατεύσουμε τις ζωές, τις υποδομές και τους οικισμούς».

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πρωτοφανής απόφαση Μητσοτάκη: Καταργεί τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές!
Πρωτοφανής απόφαση Μητσοτάκη: Καταργεί τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές!
Πρωτοφανής απόφαση Μητσοτάκη: Καταργεί τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές!
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/8/25/mitsotakis_0.jpg?itok=FvQdftVU
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_796.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_796.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content