Διαδικτυακή προβολή της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Antigoniproject»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαδικτυακή προβολή της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Antigoniproject»

👉Στην ιστοσελίδα www.doepap.gr, αλλά και στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο YouTube.... θα είναι διαθέσιμη η νέα παραγωγή «Antigoniproject» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου.

Πρόκειται για μία νέα παραγωγή που ολοκληρώθηκε και βιντεοσκοπήθηκε ειδικά για διαδικτυακή προβολή, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του θεάτρου σε όλη την Ελλάδα να απολαύσουν οικογενειακά και εντελώς δωρεάν από την άνεση του σπιτιού τους την πρωτότυπη και επίκαιρη αυτή παράσταση.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης του κοινού σε νέα πολιτιστικά προϊόντα και λαμβάνοντας υπόψη, αφενός την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 και αφετέρου την δυνατότητα που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες ώστε να διατηρήσουμε την επαφή μας με την τέχνη, εγκαινιάζει με τη συγκεκριμένη παράσταση, μία σειρά δράσεων μέσα από τις διαδικτυακές του πλατφόρμες.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«To 2020 ένας θανατηφόρος ιός, o Covid 19 κτυπά την ανθρωπότητα και έως ότου να βρεθεί το εμβόλιο απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους. Οι άνθρωποι φορούν υποχρεωτικά μάσκες στην εργασία και στις συναθροίσεις τους. Στην Ελλάδα της εποχής της καραντίνας πολλοί νέοι κλεισμένοι στα σπίτια τους μοιράζονται την επικοινωνία γύρω από ένα τραπέζι αλλά και με chat rooms μέσω internet. Ζούνε ταυτόχρονα μέσα στο σπίτι τους αλλά και έξω από αυτό. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που η ιδιωτική ζωή αποκτά διαστάσεις δημόσιου βίου και το αντίστροφο, αναζητούν τρόπους να εκφράσουν αυτό που συμβαίνει. Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι τέσσερις «έγκλειστοι» της παράστασης και με αφορμή τον λόγο της Αντιγόνης του Σοφοκλή αντλούν λέξεις, σκέψεις και αισθήματα, θέτουν ερωτήματα και αναρωτιούνται γύρω από αρχαίες αλήθειες και νέες πραγματικότητες. Ζητήματα κοινωνικά όπως η οικολογική επίγνωση, η έμφυλη βία αλλά και προσωπικά όμως η μοναξιά συνομιλούν με το έργο του Σοφοκλή. Παράλληλα, δημοτικά τραγούδια που αντλούν τις ρίζες από τον αρχαίο διθύραμβο συνδιαλέγονται με την ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Το Antigone Project είναι μια σύγχρονη πρόταση διαλόγου με το αρχαίο δράμα και την παράδοση, μέσα σε μια εποχή που όλοι θα θυμόμαστε.»

Η τραγωδία του Σοφοκλή έχει χαρακτήρα αιώνιας επικαιρότητας. Η Αντιγόνη είναι σύγχρονη όσο ποτέ γιατί δραματοποιεί τη ρήξη ανάμεσα στην ιδιωτική συνείδηση και το δημόσιο συμφέρον. Θα επικρατήσουν οι νόμοι και η πειθαρχία ή θα υπερισχύσει το βαθύτερο δίκαιο της φύσης του ανθρώπου; Το ατομικό πνεύμα ή η συλλογική ανάγκη; Οι συνθήκες αλλάζουν όμως το ερώτημα επανέρχεται επίκαιρο.

Η παράσταση Antigoniproject του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου τοποθετείται στο πλαίσιο των σύγχρονων αναγνώσεων και αποτελεί ένα νήμα του τραγικού λόγου που συνδέει το αρχαίο κείμενο στο σήμερα. Επιχειρείται να επικοινωνήσει τα αιωνία ερωτήματα στους νέους ανθρώπους. Σκοπός είναι να ισορροπήσει τις αντιθέσεις μεταξύ πόλης και οικογένειας, επαναπροσδιορίζοντας τους όρους συνύπαρξης σε εποχές κρίσης. Μέσα από την προσέγγιση αυτή τα χορικά του Σοφοκλή ξαναγράφονται με στόχο την ευαισθητοποίηση των θεατών σε ζητήματα έμφυλης διαμάχης, οικολογικής ανισορροπίας, δικαιωμάτων των παιδιών, χειραφέτησης των γυναικών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Η σκηνοθεσία ανήκει στην Εύη Δημητροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια στον Αλέξανδρο Ψυχούλη, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Ηλίας Χατζόγλου και η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Κοτσαρίνης, Ευσταθία Μπατσή - Συνοδή, Ασημίνα-Νιόβη Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γρηγόρης Γαλάτης.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από 14/4/2021 έως 21/4/2021. Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2018-2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,714,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1826,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1271,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,46,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,496,Κόσμος,9656,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1551,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6000,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1140,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2785,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,640,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Διαδικτυακή προβολή της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Antigoniproject»
Διαδικτυακή προβολή της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Antigoniproject»
Διαδικτυακή προβολή της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Antigoniproject»
https://i2.wp.com/e-thessalia.gr/wp-content/uploads/2021/04/IMG_2053-scaled.jpg?ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/antigoniproject.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/antigoniproject.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content