Στ. Πλουμιστός: Ξεφορτώσου όσα σε επιβραδύνουν και βάλε αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Πλουμιστός: Ξεφορτώσου όσα σε επιβραδύνουν και βάλε αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς

👉Το να είσαι απασχολημένος είναι cool, σωστά; Άσε το κινητό σου πάνω στο τραπέζι για να μπορείς να τσεκάρεις αμέσως τα super σημαντικά μηνύματα που έρχονται κάθε 7 λεπτά. Πήγαινε τόσο γρήγορα στη δουλειά, ώστε να προσπερνάς όλους τους διπλανούς σου. Πες στη μαμά σου ότι σίγουρα θα την επισκεφτείς την επόμενη εβδομάδα. Και φυσικά φρόντισε να έχεις 18 πιστοποιητικά στη σελίδα σου στο Linkedin και 5 επείγουσες εκδηλώσεις, στις οποίες πρέπει να παρευρεθείς.

Σχεδιάζουμε τα σπίτια μας μινιμαλιστικά, αλλά φορτώνουμε τις ζωές μας, τόσο προσωπικές, όσο και επαγγελματικές, με τον φόβο να μη χάσουμε κάτι, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέρουμε τι κάνουμε στη ζωή μας. Είναι δύσκολο να απογειωθείς με όλο αυτό το βάρος στους ώμους σου.

Γι’ αυτό το λόγο, ένα ψήγμα σοφίας από τον Steve Jobs θα σε βοηθήσει να επανασυνδεθείς με όσα έχουν πραγματική αξία. Ο Jobs επέστρεψε στην Apple στη χειρότερή της περίοδο και ήταν η μινιμαλιστική του προσέγγιση που άλλαξε ολοκληρωτικά την πορεία της εταιρείας.
Ο κανόνας του 30% του Steve Jobs

Το 1997, η Apple ήταν στα χειρότερά της. Μετά από μια σύντομη επιτυχία με τα πρώιμα μοντέλα Macintosh, η εταιρεία άρχισε να λανσάρει προϊόντα που ήταν αντίθετα με τη φιλοσοφία της απλότητας που την χαρακτήριζε. Οι πωλήσεις επρόκειτο να φτάσουν τα χαμηλότερα ποσοστά από το 1990. Η κυκλοφορία των μοντέλων Macintosh Quadra, Centris, και Performa θεωρήθηκε “μια από τις χειρότερες καμπάνιες της βιομηχανίας.”

Στην απεγνωσμένη αναζήτησή της για ένα κομψό, μίνιμαλ σύστημα λειτουργίας, η Apple αποφάσισε να αγοράσει τη NeXT και το γερό της UNIX λειτουργικό. Μαζί με την αγορά ήρθε και ένα απροσδόκητο δώρο: ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs. Χωρίς να έχει πολλά να χάσει, το διοικητικό συμβούλιο της Apple όρισε τον Jobs ενδιάμεσο CEO. Ο Jobs ήταν αποφασισμένος να επαναφέρει την Apple στο μονοπάτι της απλότητας και του μινιμαλισμού.

“Εξετάσαμε το χάρτη του μελλοντικού προϊόντος. Όχι αυτά που πουλάμε τώρα, αλλά τα μελλοντικά. Και διαπιστώσαμε ότι το 30% αυτών ήταν εξαιρετικά καλό και περίπου το 70% ήταν αρκετά καλό ή κάτι που δε χρειαζόταν να κάνουμε. ” (Πηγή)

Το iMac, που κυκλοφόρησε το 1998, ήταν το προϊόν που έβγαλε την Apple στην επιφάνεια και πάλι. Το iMac, που προωθήθηκε ως μια κομψή και εύκολη λύση για την πρώτη γενιά των χρηστών του Internet, έγινε ο προσωπικός υπολογιστής με τις καλύτερες πωλήσεις.

Ωστόσο, ήταν το iPod και το iPhone που μετέτρεψαν την Apple στον κολοσσό που είναι σήμερα. Το πρώτο iPod χωρητικότητας 5-gigabyte ήταν μια επανάσταση στην εποχή του MP3, αποθηκεύοντας “1.000 τραγούδια στην τσέπη σου.” Και το iPhone, που αποτελεί περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της Apple, δε χρειάζεται συστάσεις. Θα μπορούσε ο Jobs να έχει προβλέψει την επιτυχία αυτών των προϊόντων; Όχι, δε θα μπορούσε. Αλλά εναρμονίζοντας την Apple με τις αξίες που την έκαναν σημαντική πριν φύγει, ο Jobs κατάφερε να προσελκύσει τα ταλέντα σε μια συνεκτική ορχήστρα μηχανικών και σχεδιαστών, που στο τέλος κατέστησαν το iPod και το iPhone δυνατά.
Εστίασε στο 30% των «απίστευτα καλών πραγμάτων» στη ζωή σου

Η μίνιμαλ προσέγγιση του Jobs μπορεί να μοιάζει με μια μακροοικονομική επιχειρηματική απόφαση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η φιλοσοφία του εφαρμόζεται στη ζωή του καθενός από εμάς. Όλοι μας ασχολούμαστε με projects που απαιτούν πολύ χρόνο και έχουν μικρή απόδοση. Όλοι μας έχουμε χόμπι που πιάνουν πολύ χώρο στη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε σχέσεις που παίρνουν περισσότερα από όσα προσφέρουν.

Αυτά δεν είναι μοναδικά ή σπάνια προβλήματα. Αυτό που ξεχωρίζει ανθρώπους, σαν τον Steve Jobs, είναι η ικανότητα να εξαλείφουν τα “αρκετά καλά” και τα “όχι αρκετά καλά” πράγματα από τη ζωή τους, επιτρέποντας στα “απίστευτα καλά” να πολλαπλασιαστούν.

Μια απλή άσκηση ίσως σε βοηθήσει να προσδιορίσεις ποια είναι τα “απίστευτα καλά”. Απλώς αναρωτήσου:

Αν έπρεπε να τερματίσεις το 70% των σχέσεών σου, ποιες θα ήταν;
Αν έπρεπε να εγκαταλείψεις το 70% των project σου, ποια θα επέλεγες;
Αν έπρεπε να περιορίσεις το χρόνο σου κατά 70%, τι θα άφηνες; Απαντώντας ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείς να εντοπίσεις πιο καθαρά τα σημεία της ζωής σου με τη μεγαλύτερη αξία.

Ο μινιμαλισμός ξεκινά με τη διαγραφή. Μόλις ξεφορτωθείς όσα σε επιβραδύνουν, μπορείς να αρχίσεις να τα αντικαθιστάς με αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς. Το δύσκολο σημείο είναι όταν πρέπει να απαλλαγείς από όσα είναι “αρκετά καλά” στη ζωή σου-ακόμα και πράγματα που αγαπάς.

Της Ελίζας Σακκά
Συντάκτρια Thrive Global Greece
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,156,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1141,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,446,Κόσμος,9596,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,413,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6828,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1117,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2705,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,37,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2768,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ξεφορτώσου όσα σε επιβραδύνουν και βάλε αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς
Στ. Πλουμιστός: Ξεφορτώσου όσα σε επιβραδύνουν και βάλε αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς
Στ. Πλουμιστός: Ξεφορτώσου όσα σε επιβραδύνουν και βάλε αυτά που σε βοηθούν να εξελιχθείς
https://content.thriveglobal.gr/wp-content/uploads/sites/2/2020/10/iStock-1257149042.jpg?w=1550
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content