Στ. Πλουμιστός: Κατάθλιψη - Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας

Στ. Πλουμιστός: Κατάθλιψη - Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας

👉Η απάθεια και η κατάθλιψη μας κάνουν να νιώθουμε αποκομμένοι από τον κόσμο, μακριά από τον εαυτό μας, από το Πνεύμα μας. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη χαρά της ζωής;

Απάθεια και κατάθλιψη

Η λέξη «απάθεια» μεταφράζεται από το λεξικό ως έλλειψη πάθους, κατάσταση αδιαφορίας, ευαισθησία. Πράγματι, υπάρχει μια αίσθηση απόσπασης στην εμπειρία της απάθειας. Η απάθεια είναι αυτή η αίσθηση κενού, απόσπασης από τον εαυτό μας (δηλαδή από την ψυχή μας ) που μας κάνει να βυθιζόμαστε σε μια διάσταση απουσίας και διαχωρισμού από τη ζωή.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν συμβουλές για το «πώς να είναι απαθείς», πιθανώς σε μια προσπάθεια να βρουν αυτή την αίσθηση της απόσπασης από τα πράγματα, ώστε να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε αυτά και να υποφέρουν. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απάθεια, αντίθετα είναι ένα φοβερό συναίσθημα όπου δεν αισθάνεστε πλέον τη χαρά της ζωής, βρίσκεστε σε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορείτε πλέον να ενεργείτε, σε μια θέση παθητικότητας που συχνά πηγαίνει χέρι-χέρι με κατάθλιψη.

Αυτή η συναισθηματική ψυχολογική κατάσταση προκύπτει από τη δυσκολία αντιμετώπισης του φόβου της αίσθησης μοναξιάς και μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τους άλλους.

Η απάθεια και η κατάθλιψη είναι καταστάσεις που προκαλούνται από συναισθηματικές και ψυχολογικές ανισορροπίες όπου το άτομο αισθάνεται στραγγισμένο, χωρίς κίνητρα και στερείται της συναισθηματικότητας του. Όταν υποφέρετε από απάθεια ή κατάθλιψη χάνετε την ικανότητα να βλέπετε την ομορφιά γιατί δεν υπάρχει πλέον επαφή με τον συνειδητό εαυτό σας και επομένως με ολόκληρο το Σύμπαν - Θεϊκή πηγή.

Συχνά για την καταπολέμηση της απάθειας και της κατάθλιψης αρκετοί καταφεύγουν σε εθισμούς (όπως ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την κατάσταση της συνείδησης κάποιου, αλλά χωρίς να μπορούν πραγματικά να καλύψουν αυτή την αίσθηση εσωτερικού κενού. Πράγματι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατάθλιψη είναι συνέπεια αυτής της στάσης.

Για να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και την απάθεια, πρέπει να ξανακερδίσουμε τον ενθουσιασμό μας για τη ζωή, που είναι το συναίσθημα που βιώνουμε όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και ευθυγραμμισμένοι με την ψυχή μας.

Δεν ξέρω ποιος είμαι και τι θέλω
Πολλές ψυχολογικές και συναισθηματικές παθήσεις προκύπτουν από βαθιά και άλυτα εσωτερικά μπλοκ που πρέπει να διαλύσουμε. Είναι μια κατάσταση όπου δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι πραγματικά θέλουμε και ποιος είναι ο σκοπός μας στη ζωή.

Σε αυτήν την κατάσταση έχουμε χάσει εντελώς τον ενθουσιασμό μας για τη ζωή, επειδή σταματήσαμε να θαυμάζουμε και να εκπλήσσουμε. Δεν μπορούμε πλέον να δούμε την ομορφιά όλων όσων υπάρχουν στην παρούσα στιγμή.

Λοιπόν, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε να αναρωτιέστε τις σημαντικές ερωτήσεις!
  • Ποιος είμαι πραγματικά; 
  • Τι θέλω να κάνω στη ζωή; 
  • Ποιες είναι οι επιθυμίες μου; 
  • Ποια είναι η αποστολή μου;
Διαβάστε, αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τους δασκάλους και τους μεγάλους φιλοσόφους, από εκείνους που πριν από εσάς, έχουν σκαρφαλώσει σε αυτές τις σκοτεινές πτυχές της ζωής που οδηγούν στην ανακάλυψη του αληθινού σας εαυτού και του φωτεινού μονοπατιού σας.

Ξέρω ότι όταν είσαι σε κατάθλιψη και αισθάνεσαι απαθής, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αποδέχεσαι αυτό που είσαι, μένεις ακροατής. Η ζωή όμως σου μιλάει συνεχώς μέσα από τις καταστάσεις και τα άτομα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή, γίνονται οι καθρέφτες του εαυτού σου. Οι απαντήσεις θα έρθουν (επειδή έρχονται πάντα) και κάθε φορά που θα παρατηρείτε μια απάντηση, θα νιώθετε μια σπίθα χαράς στην καρδιά σας, μια λάμψη ευτυχίας. Έτσι αρχικά θα νιώσετε ότι δεν είστε μόνοι, είστε ξανά σε επαφή με την ψυχή σσας, είσαι στο σωστό δρόμο!

Γνωρίστε τον εαυτό σας

Για να ξεπεράσετε την κατάθλιψη πρέπει να ανακτήσετε τον έλεγχο του εαυτού σας και της ζωής σας, δεν μπορούμε να είμαστε σκλάβοι του νου. Εάν παραμείνουμε στο έλεος των σκέψεών μας, δεν θα μπορέσουμε να ρέουμε στη ζωή μας γιατί θα ζήσουμε στην ψευδαίσθηση που προβάλλεται από τον υποσυνειδητο εαυτό.

Παραδίδουμε συνεχώς τη δύναμη και την ενέργειά μας στις σκέψεις, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, κρίνοντας, αφήνοντας τον εαυτό μας να εξαρτάται από την κρίση των άλλων και να ζούμε στην ψευδαίσθηση της δυαδικότητας (σωστό-λάθος, καλό-κακό, καλό-κακό). Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αρμονία μεταξύ νου και ψυχής. Εάν καταφέρουμε να βγούμε από τη δουλεία του νου, θα βρούμε την άπειρη γαλήνη και χαρά που μένει μέσα μας και θα αναδύεται η φυσική μας κατάσταση ευτυχίας που τώρα μολύνεται από σκέψεις εκτός ελέγχου. 

Το να γίνετε κύριος του εαυτού σας είναι το πρώτο βήμα για να βγείτε από την απάθεια και να ανακτήσετε την ελευθερία. Πάρτε πίσω τη δύναμή σας .

Ρωτήστε τον εαυτό σας τις σωστές ερωτήσεις

Τι έχω έρθει να μάθω σε αυτήν τη ζωή; Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Όταν πέρασα τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μου, είχα αυτήν την αίσθηση απάθειας και κατάθλιψης όπου ένιωσα εντελώς άδειος και αποκολλημένος από τη ζωή. Απλώς αναρωτιόμουν τι έκανα εδώ, ποιο ήταν το βαθύ νόημα της ύπαρξης, εν συντομία, δεν ήμουν πλέον ικανοποιημένος με αυτό που ζούσα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η ζωή ήταν όλα αυτό.

Πρέπει να ευχαριστήσω αυτές τις στιγμές , στις οποίες έθεσα στον εαυτό μου τις βαθύτερες ερωτήσεις που μου επέτρεψαν να ερευνήσω τον εαυτό μου και να έχω πρόσβαση σε υψηλότερες διαστάσεις. Καθώς έφτασαν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, ένιωσα ότι τα κομμάτια του παζλ ταιριάζουν μεταξύ τους και η εικόνα του πίνακα αργά σχηματίστηκε.

Άρχισα να καταλαβαίνω ότι η αποστολή της ζωής μου ήταν να υπηρετώ τον κόσμο με τον τρόπο που μπορούσα να εκφράσω καλύτερα τα ταλέντα μου, και έτσι το έκανα. Όταν ακολουθείτε κάτι που αισθάνεστε βαθιά ζωντανό στον ενθουσιασμό και τη χαρά της ζωής, δεν υπάρχει πλέον χώρος για κατάθλιψη, απάθεια, θλίψη.

Ανακαλύψτε ξανά τη χαρά της ζωής

Εάν πονάτε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας επειδή βρίσκεστε σε κατάσταση απάθειας ή κατάθλιψης, μην ανησυχείτε. Απλώς να γνωρίζετε ότι το δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι. Αλλά θυμηθείτε ότι καθώς το δημιουργήσατε, μπορείτε να το μεταμορφώσετε!

Δεδομένου ότι όλα είναι αντανάκλαση του νου μας, όλα μπορούν να αλλάξουν από το μυαλό μας.  Μπορεί να έχετε δημιουργήσει τη ζωή σας ασυνείδητα μέχρι τώρα, αλλά τώρα μπορείτε να τη μεταμορφώσετε συνειδητά. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε, πρώτα απ 'όλα, είναι να παρατηρήσετε τι συμβαίνει μέσα σας. 

Σταματήστε, κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και παρατηρήστε τον εαυτό σας χωρίς κρίση .

(Μάθε για το ραντεβού με τον εαυτό σου)

Μόλις ενεργοποιήσετε τον "εσωτερικό παρατηρητή" συνειδητοποιείτε αμέσως ένα πράγμα: εάν παρατηρείτε το μυαλό και τις σκέψεις σας, τότε καταλαβαίνετε ότι δεν είστε αυτό που παρατηρείτε, δεν είστε το μυαλό σας ... οπότε ποιος είστε; ποιος παρακολουθεί; 

Μια άλλη σημαντική πτυχή στην οποία θέλω να επιστήσω την προσοχή σας είναι η θέληση. Για να βγείτε από την κατάθλιψη και να ανακαλύψετε ξανά τη χαρά της ζωής, πρέπει να βρείτε το κίνητρό σας αναπτύσσοντας μεγαλύτερη θέληση για να αλλάξετε τα πράγματα, καθώς η ευτυχία σας εξαρτάται από εσάς. Δεν μπορεί να εξαρτάται από οποιοδήποτε άτομο ή κατάσταση εκτός από εσάς.

Γι 'αυτό, να είστε σταθεροί και αποφασισμένοι στο να αλλάξετε τη ζωή σας και να βρείτε τη χαρά και την ευτυχία μέσα σας, σας αξίζει. Στη συνέχεια, αφήστε το να περάσει στη ζωή, με την πεποίθηση ότι όλα συμβαίνουν για το  καλό σας!

Αρχίστε να σκέφτεστε ότι αξίζετε να είστε ενθουσιασμένοι, ελεύθεροι, χαρούμενοι και κάτι θα αρχίσει να κινείται μέσα σας. Αλλά αν θέλετε να μεταμορφώσετε πραγματικά τη ζωή σας, θα πρέπει να μεταμορφώσετε ορισμένες πτυχές βαθιά μέσα σας.

Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αυτό που αντιστοιχεί στο νέο σας επίπεδο συνείδησης.

Σε κάθε στιγμή, συνειδητά ή (στις περισσότερες περιπτώσεις ασυνείδητα), δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Εξαρτάται πάντα από εμάς, οπότε αρχίστε να προσέχετε τι σκέφτεστε και πείτε, προσπαθώντας να αναπτύξετε θετικές σκέψεις και να κατανοήσετε τη δύναμη που έχει ο νους έναντι της πραγματικότητας.

Είμαστε οι συν-δημιουργοί του προσωπικού μας Σύμπαντος.

Σε αυτό το ταξίδι εσωτερικού μετασχηματισμού, θα είναι επίσης σημαντικό να αναπτυχθεί μια καλή δόση εμπιστοσύνης! Εμπιστευτείτε τη ζωή και θυμηθείτε ότι όλα ανταποκρίνονται σε σας και είναι μέρος σας Εμπιστευτείτε λοιπόν τον εαυτό σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε τη ζωή σας συνειδητά!

Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από το ίδιο επίπεδο συνείδησης που το δημιούργησε.
 - Αϊνστάιν

Τα πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε σήμερα

Η κατάθλιψη θεωρείται «ασθένεια», οπότε εκτός από τη συμβουλή σας να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στον τομέα, θα ήθελα επίσης να σας αφήσω μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:
  1. Εξαλείψτε το παράπονο και την απογοήτευση. Τροφοδοτήστε θετικές σκέψεις και εκτοπίστε την προσοχή από τις αρνητικές. Αρχίστε να είστε ευγνώμονες και πάνω απ 'όλα εστιάστε στο γιατί πρέπει να είστε.
  2. Επανασυνδεθείτε με τη φύση . Η ζωή σε επαφή με τη φύση είναι σημαντική για την εξισορρόπηση και τον καθαρισμό των ενεργειών σας. Κάντε μεγάλες βόλτες στο πράσινο, αν μπορείτε ή σε μέρη όπου μπορείτε να βρείτε γαλήνη.
  3. Καλλιεργήστε υγιείς σχέσεις. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά σας και περιβάλλουν τον εαυτό σας με τα συναισθήματά σας, μην απομονωθείτε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε μόνο αγάπη . Αφήστε τον εαυτό σας να αγαπηθεί .
  4. Απολαύστε τα μικρά πράγματα. Ανακαλύψτε ξανά την ανώτερη γεύση της εκτίμησης των πραγμάτων που τώρα θεωρείτε δεδομένα. Αυτό που θεωρείτε δεδομένο δεν υπάρχει!
  5. Φροντίστε το σώμα. Φροντίστε τη διατροφή σας, ο τρόπος με τον οποίο τρώτε τον εαυτό σας είναι η βάση της υγείας σας. Ανακτήστε μια καλή σχέση με τον ύπνο, είναι απαραίτητο για την ψυχοφυσική ισορροπία, να κάνετε σωματική δραστηριότητα για να καθαρίσετε το σώμα από τοξίνες.
  6. Χρησιμοποιήστε φυτικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε αυτές τις συναισθηματικές καταστάσεις και να σας βοηθήσουν με φυσικό τρόπο να τα αντιμετωπίσετε καλύτερα. 
  7. Παρακολουθήστε τα συναισθήματά σας. Παρατηρήστε τις διαθέσεις σας και ξέρετε ότι αυτό που νιώθετε μέσα επηρεάζει τη ζωή σας. Μην κυριαρχείστε από αρνητικά συναισθήματα και προσπαθήστε να τα μετατρέψετε προς την θετική δόνηση. 
  8. Η αρμονία μεταξύ σώματος, νου και πνεύματος. Υπάρχουν πολλές πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε μια εσωτερική ισορροπία μεταξύ μυαλού και πνεύματος, θεμελιώδους σημασίας για την ψυχοφυσική και εσωτερική ευημερία του ατόμου. Προτείνω τεχνικές προσωπικής ησυχίας και την νέα μέθοδο μου που θα βρείτε στο www.voicehealing.gr
  9. Ανακτήστε τη σχέση με την προσευχή, η οποία είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο για να επανασυνδεθείτε με τον πραγματικό εαυτό σας και τον Θεό.
  10. Ευθυγραμμίστε με την ψυχή σας, ακούστε την και ακολουθήστε την αποστολή της ζωής σας. Βρείτε ενθουσιασμό και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε και άλλους συνανθρώπους σας.
  11. Ανακτήστε μια ειρηνική σχέση με την πνευματική πλευρά σας και πάνω από όλα αφήστε τον εαυτό σας να σας βοηθήσει, να μην κλείσετε τον εαυτό σας και μην καταβροχθίζετε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα όπως η απάθεια και η κατάθλιψη ... μπορείτε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας τώρα!
Εμπιστευτείτε τη ζωή και φροντίστε τον εαυτό σας!

Σας προτείνω να ξεκινήσετε την αυτοβελτίωση σας κάνοντας φωνητική υποστήριξη στο www.voicehealing.gr   
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Κατάθλιψη - Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας
Στ. Πλουμιστός: Κατάθλιψη - Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας
Στ. Πλουμιστός: Κατάθλιψη - Η συνείδησή σας πρέπει να αλλάξει για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητά σας
https://i0.wp.com/images-prod.healthline.com/hlcmsresource/images/topic_centers/2019-4/7491-Facts__Stats_Depression-1296x728-Header.jpg?w=1155&h=1528
https://i.ytimg.com/vi/RbDbUNL-aPs/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content