Η αλήθεια για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος

Η αλήθεια για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος

👉Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι γύρω από τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος οι οποίοι μπορούν να σας επηρεάσουν αρνητικά. Επίσης, υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι για την προστασία του δέρματος. Συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε περισσότερα!

Η φροντίδα και η υγεία του δέρματος δε λαμβάνουν πάντα την προσοχή που τους αρμόζει. Επίσης, παρότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα όργανα του σώματός μας, συνήθως το παραμελούμε. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι άνθρωποι το προσέχουν μόνο για λόγους αισθητικής.

Όμως, το δέρμα χρειάζεται περισσότερα από το να είναι απλά όμορφο. Στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνο για την προστασία του σώματος από εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης, δρα ως φράγμα ενάντια στις αλλαγές θερμοκρασίας, στον αέρα, και τα βακτήρια, μεταξύ άλλων. Ακόμη, η υγεία του δέρματος μπορεί ν’ απεικονίζει και αλλαγές σε ορισμένα μέρη του σώματος.

Παραδείγματος χάρη, εσείς γνωρίζατε ότι ορισμένοι όγκοι, όπως αυτοί στους πνεύμονες, μπορούν να προκαλέσουν κνίδωση; Πολλές συστημικές ασθένειες φανερώνουν τα πρώτα τους συμπτώματα μέσα από το δέρμα. Επίσης, το δέρμα μάς επιτρέπει να βιώνουμε το άγγιγμα και επηρεάζει την εμφάνιση, τη σεξουαλικότητα, και την αυτοπεποίθησή μας.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα σας εξηγήσουμε τους μύθους και την πραγματικότητα για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος.


Είναι σημαντική η ενυδάτωση για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος;

Αυτή η διαδεδομένη άποψη είναι αληθινή. Η κατανάλωση νερού είναι πραγματικά απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και την ισορροπία του σώματος. Επίσης, πρέπει και το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο.

Ωστόσο, η συμβουλή που λέει ότι πρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσουμε υγιές το δέρμα είναι μύθος. Ναι, θα πρέπει να πίνουμε 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα, όμως αυτός είναι απλά ο μέσος όρος. Οι απαιτήσεις σε νερό εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.

Η γυμναστική, η θερμοκρασία του δωματίου, ή η διατροφή σας, μπορούν ν’ αυξήσουν τις απαιτήσεις σε νερό. Επίσης, το νερό που πίνετε δεν επηρεάζει άμεσα την κατάσταση του δέρματος.

Μπορεί ο ήλιος να θεραπεύσει την ακμή;

Αυτός είναι ένας πολύ διαδεδομένος μύθος. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ακμή, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξέρετε ότι στην πλειοψηφία τους οι φαρμακευτικές θεραπείες για την ακμή είναι φωτοευαισθητοποιητές. Αυτό σημαίνει ότι αν παίρνετε κάποιο φάρμακο για την ακμή, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση του δέρματος. Επίσης, αν εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς κάποια προστασία είναι πιθανό να πάθετε κάποιο έγκαυμα, πράγμα που θα χειροτερέψει την ακμή σας.

Ομοίως, σε περίπτωση που έχετε πρόσφατα σημάδια από σπυράκια, τότε η ηλιοθεραπεία θα τα κάνει να φαίνονται περισσότερο. Έτσι, προσπαθήστε να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες που είναι πιο δυνατές οι ακτίνες του και να χρησιμοποιείτε πάντα προστασία.

Ανανεώνεται διαρκώς το δέρμα;

Αυτό είναι αλήθεια. Το δέρμα είναι ένα όργανο με τον δικό του κύκλο ανανέωσης. Τα κύτταρά μας αναγεννιούνται συνεχώς στο βαθύτερο στρώμα. Από εκεί, πηγαίνουν στην επιδερμίδα (το ανώτερο, εξωτερικό στρώμα του δέρματος) και αντικαθιστούν τα παλιά κύτταρα.

Το δέρμα χρειάζεται περίπου 28 ημέρες για να ανανεωθεί. Όμως, αυτός ο ρυθμός επιβραδύνεται με τη γήρανση. Επίσης, επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως είναι η έκθεση στον ήλιο, το άγχος, η αϋπνία, και η φτωχή διατροφή.


Η φροντίδα και η υγεία του δέρματος: Εξουδετερώνει την κυτταρίτιδα η απολέπιση;

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι με την απολέπιση των γλουτών τους εξουδετερώνεται η κυτταρίτιδα. (Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος). Δυστυχώς, αυτός είναι ένας ακόμη μύθος.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνετε με την απολέπιση είναι να διεγείρετε το επιφανειακό στρώμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, δε μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα μόνο με την απολέπιση.

Αντιθέτως, το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε την κυτταρίτιδα είναι να έχετε μια σωστή διατροφή και να γυμνάζεστε τακτικά. Συμβουλευτείτε τον/η γιατρό σας και τον προσωπικό γυμναστή ή γυμνάστριά σας αν αυτός είναι ο στόχος σας.

Επηρεάζει την υγεία του δέρματος το άγχος;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μια μελέτη που εκδόθηκε στο περιοδικό Clinical and Experimental Dermatology αναφέρει ότι η συνεχής έκθεση στο άγχος επηρεάζει τόσο την υγεία του δέρματος, όσο και την ευεξία ολόκληρου του σώματος. Για την ακρίβεια, η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι δερματολογικές παθήσεις μπορούν να επηρεαστούν από το άγχος.

Η ψωρίαση, για παράδειγμα, είναι μια χρόνια δερματολογική ασθένεια την οποία χαρακτηρίζουν τα κόκκινα σημάδια και η λευκές φολίδες. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει πόνο και φαγούρα στις επηρεαζόμενες περιοχές. Τέλος, επιδεινώνεται με το άγχος.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την αλωπεκία. Αυτό είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα κατά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί την απώλεια μαλλιών. Συνδέεται με το άγχος και την αγωνία.Τελευταίες σκέψεις για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος

Αυτά είναι μονάχα μερικά παραδείγματα για να δείτε ότι δεν είναι όλα τα πράγματα που γνωρίζατε για το δέρμα αλήθεια. Συμβουλευτείτε τον/η γιατρό σας αν έχετε απορίες ή προβλήματα με το δέρμα σας.

Ακόμη, υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι για να φροντίσετε το δέρμα σας. Να παραμένετε ενυδατωμένοι/ες και να ξεκουράζεστε αρκετά, καθώς αυτά θα βελτιώσουν τη λειτουργία ολόκληρου του σώματός σας. Επίσης, πλέον γνωρίζετε ότι 12 με 16 ώρες έκθεσης στον ήλιο μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε κάποια προστασία για το δέρμα σας όπως ένα αντηλιακό για να προάγετε την ευεξία σας.

Το διάβασα στο meygeia.gr
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9748,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Η αλήθεια για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος
Η αλήθεια για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος
Η αλήθεια για τη φροντίδα και την υγεία του δέρματος
https://capederm.co.za/wp-content/uploads/2019/08/image001.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_669.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_669.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content