Το γκλίτερ είναι επιβλαβές για ποτάμια και λίμνες, σύμφωνα με νέα μελέτη

Το γκλίτερ είναι επιβλαβές για ποτάμια και λίμνες, σύμφωνα με νέα μελέτη

👉Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ό,τι το γκλίτερ, που χρησιμοποιείται... στα καλλυντικά και σε body paint μπορεί να βλάψει ποτάμια και λίμνες. Επισημαίνουν δε, ότι οι βιοδιασπώμενες εναλλακτικές δεν είναι καλύτερες για το περιβάλλον από τους συμβατικούς τύπους γκλίτερ. Η ουσία περιέχει μικροπλαστικά, τα οποία μπορούν να βρεθούν σε ποτάμια και ωκεανούς. 

Αυτά δεν με τη σειρά τους θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να τα αποβάλλουν. Πέρυσι, οι επιστήμονες ζήτησαν πλήρη απαγόρευση του γκλίτερ λόγω ανησυχιών ό,τι τα σωματίδια μολύνουν τους ωκεανούς και βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή. Οι ερευνητές της νέας μελέτης επιμένουν ό,τι έχουν βρει τις πρώτες άμεσες ενδείξεις των επιπτώσεων στη ζωή που υπάρχει σε ποτάμια και λίμνες. Σε εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι όλοι οι τύποι γκλίτερ επηρέασαν την ανάπτυξη φυτών και μικροσκοπικών φυκιών στις λίμνες. 

 Η δρ. Dannielle Green, καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, δήλωσε στο BBC News ότι το γκλίτερ είναι ένας τύπος μικροπλαστικού, άρα μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με άλλα μικροπλαστικά και δεν πρέπει να απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες στο περιβάλλον. «Αν το φοράτε ως μακιγιάζ, θα ήταν καλύτερο να το σκουπίσετε και να το βάλετε στον κάδο αντί να το ξεπλύνετε» συμβούλευσε. Το παραδοσιακό γκλίτερ αποτελείται από έναν πλαστικό πυρήνα από πολυεστερική μεμβράνη ΡΕΤ, ο οποίος αρχικά επικαλύπτεται με αλουμίνιο και στη συνέχεια με ένα άλλο λεπτό πλαστικό στρώμα. Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργηση του PET με την εισαγωγή περισσότερων βιοδιασπώμενων εναλλακτικών λύσεων.

Μία εκδοχή του γκλίτερ έχει έναν πυρήνα κυτταρίνης, επικαλυμμένο με αλουμίνιο για ανακλαστικότητα. Αυτό στη συνέχεια συμπληρώνεται με ένα λεπτό πλαστικό στρώμα. Μια άλλη μορφή είναι το mica γκλίτερ, το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα καλλυντικά. Για να δοκιμάσουν τις συνέπειες του γκλίτερ, οι ερευνητές συνέλεξαν νερό, ιζήματα και φυτά από τον ποταμό Glaven στο Norfolk. Δημιούργησαν μικροσκοπικές λίμνες στο εργαστήριο, τις οποίες δοκίμασαν με έξι διαφορετικούς τύπους γκλίτερ. Όλοι οι τύποι προκάλεσαν μείωση στα κοινά φυτά αλλά και τους πιο μικροσκοπικούς φυτικούς οργανισμούς. 

Η βιοδιασπώμενη μορφή κυτταρίνης αύξησε επίσης την αφθονία ενός μη φυσικού σαλιγκαριού, το οποίο οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διαταραχές στον διατροφικό ιστό. Τα πειράματα των επιστημόνων εξέτασαν τα αποτελέσματα που έχουν μεγάλες ποσότητες γκλίτερ στο περιβάλλον, ανάλογες με εκείνες που θα μπορούσαν να εντοπιστούν μαζικά σε φεστιβάλ ή διαδηλώσεις. Επισημαίνουν δε, ότι εκεί έγκειται η μεγαλύτερη ανησυχία. Οι επιπτώσεις στα φυτά και τα σαλιγκάρια παρατηρήθηκαν μετά από 36 ημέρες ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα τι συμβαίνει σε βάθος χρόνου. Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Hazardous Materials.


Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,372,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,45,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,590,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,40,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,652,ΒΙΝΤΕΟ,150,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,61,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,90,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,66,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,94,Κόσμος,9171,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,63,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5736,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,51,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,992,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2339,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,38,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,485,Eco-News,2666,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Το γκλίτερ είναι επιβλαβές για ποτάμια και λίμνες, σύμφωνα με νέα μελέτη
Το γκλίτερ είναι επιβλαβές για ποτάμια και λίμνες, σύμφωνα με νέα μελέτη
Το γκλίτερ είναι επιβλαβές για ποτάμια και λίμνες, σύμφωνα με νέα μελέτη
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0885/0968/products/image_3f2005ed-ce12-49dd-a650-e6172d413034_grande.jpg?v=1541179832
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_926.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_926.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content