Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους

Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους

👉Δυστυχώς ακόμη κι εκείνοι που προσέχουν πολύ τα δόντια τους, μπορεί κάποια στιγμή ...στη ζωή τους, να χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα δόντι. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι Έλληνες δεν ανήκουν στους λαούς που προσέχουν ιδιαίτερα την στοματική τους υγιεινή.

Οι περισσότεροι από εμάς τα πλένουμε μόνο το πρωί, έτσι ώστε να μην μυρίζει το στόμα μας. Κάποιοι τα πλένουν μόνο το βράδυ ενώ ελάχιστοι, τα πλένουν τρεις φορές την ημέρα, όπως συμβουλεύουν οι οδοντίατροι. Επίσης, ακόμη κι εκείνοι που τα πλένουν τρεις φορές την ημέρα, δεν αποκλείεται να παραμελούν τις επισκέψεις τους στον οδοντίατρο.

Έτσι, στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάποια στιγμή στην ζωή τους χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα δόντι. Σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα από αισθητικής πλευράς αν είναι κάποιο δόντι που δεν φαίνεται όταν γελάμε.Σύμφωνα με όλους τους γιατρούς όμως, η υγεία των δοντιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την ομαλή λειτουργία του υπόλοιπου οργανισμού. Για παράδειγμα οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου δόντια και αρνούνται να φορέσουν μασέλα, μπορεί να βλάψουν το στομάχι τους, αφού η τροφή δεν αλέθεται σωστά.

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε πως η απώλεια μόνο ενός δοντιού, είναι ικανή να βλάψει την υγεία μας με μια ασθένεια πολύ σοβαρή. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως ακόμη κι ένα δόντι, όταν λείπει, μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Μια παρουσίαση έρευνας του φετινού Συνεδρίου Καρδιολογίας στη Μέση Ανατολή του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας τάραξε τα νερά. Θα αναλύσουμε ακριβώς τι λέει αυτή η έρευνα.

Λαμβάνει χώρα μαζί με το 10ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρίας των Εμιράτων στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έδειξε ότι οι ενήλικες που έχουν απώλεια δοντιών μη τραυματικής αιτιολογίας παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.
Μάθε τα πάντα για την νόσο που απειλεί όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι!

Αξίζει να ξέρετε ότι η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των ανθρώπων που διανύουν την μέση ηλικία. Παλιότερες έρευνες έχουν συνδέσει την καρδιαγγειακή νόσο με προβλήματα που αφορούν την στοματική κοιλότητα. Η κύρια ασθένεια που συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο είναι περιοδοντίτιδα.

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδη νόσος των ούλων που συχνά προκαλεί απώλεια δοντιών αφού υποχωρεί ο περιοδοντικός ιστός. Όμως, ο συσχετισμός μεταξύ της στοματικής υγείας και της καρδιαγγειακής νόσου δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός.Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια δευτερεύουσα ανάλυση του Συστήματος Επιτήρησης των Συμπεριφορικών Παραγόντων Κινδύνου του 2014.

Σε αυτήν την έρευνα εξετάστηκε η προκληθείσα από τραυματισμό απώλεια δοντιών και η σχέση που έχει με την καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένου του εμφράγματος, της στηθάγχης και του εγκεφαλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμπεριελήφθησαν 316.588 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, ηλικίας 40-79. Το 8% των συμμετεχόντων ήταν χωρίς δόντια και το 13% είχαν καρδιαγγειακή νόσο. Το ποσοστό των ανθρώπων που είχαν καρδιαγγειακή νόσο και δεν είχαν δόντια άγγιζε το 28%.

Από την άλλη αυτοί που είχαν καρδιαγγειακή νόσο αλλά δεν τους έλειπαν δόντια, άγγιζαν το ποσοστό του 7%. Επίσης, αυτοί που δεν είχαν δόντια και ανέφεραν ότι τους έλειπαν 5-6 δόντια αλλά όχι όλα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.Αυτό, ίσχυε μαζί με άλλους παράγοντες κινδύνου όπως είναι ο δείκτης μάζας σώματος, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η ηλικία, η φυλή, ο διαβήτης και το πόσο συχνά επισκέπτονταν τον οδοντίατρο.

Σύμφωνα με τον πρώτο συγγραφέα της μελέτης Hamad Mohammed Qabha Διευθυντής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Μουχάμαντ Ίμπν Σαούντ:
«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποστηρίζουν την ύπαρξη συσχετισμού ανάμεσα στην οδοντική υγεία και την καρδιαγγειακή υγεία. Οι γιατροί θα πρέπει να συστήνουν στους ανθρώπους αυτής της ηλικίας να λαμβάνουν επαρκή οδοντιατρική φροντίδα για την πρόληψη παθήσεων που προκαλούν απώλεια δοντιών.Γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει και έναν ακόμη τρόπο για τη μείωση του μελλοντικού κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.».




Το διάβασα στο www.daddy-cool.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
https://www.daddy-cool.gr/wp-content/uploads/2020/09/21/mathe-ta-panta-gia-tin-noso-pou-apeilei-osous-echoun-chasei-esto-ki-ena-donti_1600684465.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_552.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_552.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content