Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους

Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους

👉Δυστυχώς ακόμη κι εκείνοι που προσέχουν πολύ τα δόντια τους, μπορεί κάποια στιγμή ...στη ζωή τους, να χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα δόντι. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι Έλληνες δεν ανήκουν στους λαούς που προσέχουν ιδιαίτερα την στοματική τους υγιεινή.

Οι περισσότεροι από εμάς τα πλένουμε μόνο το πρωί, έτσι ώστε να μην μυρίζει το στόμα μας. Κάποιοι τα πλένουν μόνο το βράδυ ενώ ελάχιστοι, τα πλένουν τρεις φορές την ημέρα, όπως συμβουλεύουν οι οδοντίατροι. Επίσης, ακόμη κι εκείνοι που τα πλένουν τρεις φορές την ημέρα, δεν αποκλείεται να παραμελούν τις επισκέψεις τους στον οδοντίατρο.

Έτσι, στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάποια στιγμή στην ζωή τους χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα δόντι. Σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα από αισθητικής πλευράς αν είναι κάποιο δόντι που δεν φαίνεται όταν γελάμε.Σύμφωνα με όλους τους γιατρούς όμως, η υγεία των δοντιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την ομαλή λειτουργία του υπόλοιπου οργανισμού. Για παράδειγμα οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου δόντια και αρνούνται να φορέσουν μασέλα, μπορεί να βλάψουν το στομάχι τους, αφού η τροφή δεν αλέθεται σωστά.

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε πως η απώλεια μόνο ενός δοντιού, είναι ικανή να βλάψει την υγεία μας με μια ασθένεια πολύ σοβαρή. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως ακόμη κι ένα δόντι, όταν λείπει, μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Μια παρουσίαση έρευνας του φετινού Συνεδρίου Καρδιολογίας στη Μέση Ανατολή του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας τάραξε τα νερά. Θα αναλύσουμε ακριβώς τι λέει αυτή η έρευνα.

Λαμβάνει χώρα μαζί με το 10ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρίας των Εμιράτων στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έδειξε ότι οι ενήλικες που έχουν απώλεια δοντιών μη τραυματικής αιτιολογίας παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.
Μάθε τα πάντα για την νόσο που απειλεί όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι!

Αξίζει να ξέρετε ότι η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των ανθρώπων που διανύουν την μέση ηλικία. Παλιότερες έρευνες έχουν συνδέσει την καρδιαγγειακή νόσο με προβλήματα που αφορούν την στοματική κοιλότητα. Η κύρια ασθένεια που συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο είναι περιοδοντίτιδα.

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδη νόσος των ούλων που συχνά προκαλεί απώλεια δοντιών αφού υποχωρεί ο περιοδοντικός ιστός. Όμως, ο συσχετισμός μεταξύ της στοματικής υγείας και της καρδιαγγειακής νόσου δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός.Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια δευτερεύουσα ανάλυση του Συστήματος Επιτήρησης των Συμπεριφορικών Παραγόντων Κινδύνου του 2014.

Σε αυτήν την έρευνα εξετάστηκε η προκληθείσα από τραυματισμό απώλεια δοντιών και η σχέση που έχει με την καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένου του εμφράγματος, της στηθάγχης και του εγκεφαλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμπεριελήφθησαν 316.588 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, ηλικίας 40-79. Το 8% των συμμετεχόντων ήταν χωρίς δόντια και το 13% είχαν καρδιαγγειακή νόσο. Το ποσοστό των ανθρώπων που είχαν καρδιαγγειακή νόσο και δεν είχαν δόντια άγγιζε το 28%.

Από την άλλη αυτοί που είχαν καρδιαγγειακή νόσο αλλά δεν τους έλειπαν δόντια, άγγιζαν το ποσοστό του 7%. Επίσης, αυτοί που δεν είχαν δόντια και ανέφεραν ότι τους έλειπαν 5-6 δόντια αλλά όχι όλα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.Αυτό, ίσχυε μαζί με άλλους παράγοντες κινδύνου όπως είναι ο δείκτης μάζας σώματος, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η ηλικία, η φυλή, ο διαβήτης και το πόσο συχνά επισκέπτονταν τον οδοντίατρο.

Σύμφωνα με τον πρώτο συγγραφέα της μελέτης Hamad Mohammed Qabha Διευθυντής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Μουχάμαντ Ίμπν Σαούντ:
«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποστηρίζουν την ύπαρξη συσχετισμού ανάμεσα στην οδοντική υγεία και την καρδιαγγειακή υγεία. Οι γιατροί θα πρέπει να συστήνουν στους ανθρώπους αυτής της ηλικίας να λαμβάνουν επαρκή οδοντιατρική φροντίδα για την πρόληψη παθήσεων που προκαλούν απώλεια δοντιών.Γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει και έναν ακόμη τρόπο για τη μείωση του μελλοντικού κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.».
Το διάβασα στο www.daddy-cool.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,40,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,78,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9152,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2326,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,35,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,474,Eco-News,2664,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
Η καρδιαγγειακή νόσος που συνδέεται με όσους έχουν χάσει έστω κι ένα δόντι στην ενήλικη ζωή τους
https://www.daddy-cool.gr/wp-content/uploads/2020/09/21/mathe-ta-panta-gia-tin-noso-pou-apeilei-osous-echoun-chasei-esto-ki-ena-donti_1600684465.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_552.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_552.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content