10 Συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε από τη ζωή και τη σκέψη σας

10 Συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε από τη ζωή και τη σκέψη σας

👉Ίσως νομίζετε ότι οι σκέψεις που κάνουμε δεν επηρεάζουν τη ζωή μας ή τον ψυχισμό μας! Ωστόσο, οι... σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και ο τρόπος που τις διαχειριζόμαστε στην ουσία διαμορφώνουν τη ζωή μας, τον τρόπο που αντιδρούμε και ανταποκρινόμαστε σε ό,τι προκύπτει στη ζωή μας. 

Ορισμένα πρότυπα σκέψης και η δημιουργία διαφορετικών πεποιθήσεων δίνει σχήμα στη ζωή και τις προοπτικές που αφορούν τον εαυτό μας, το πώς αντιλαμβανόμαστε τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας.

Πράγματι, ακόμη κι αν επιλέξουμε να κάνουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις όσον αφορά οποιοδήποτε θέμα, ως άνθρωποι, η τάση μας είναι να σκεφτόμαστε αρνητικά – συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει άσχημα την ψυχική μας δύναμη.

Συνήθη λάθη στον τρόπο σκέψης μας – αλλάξτε τρόπο σκέψης και αλλάξτε τη ζωή σας!

Η συνειδητή προσπάθεια να εντοπίσει κανείς τα αρνητικά πρότυπα σκέψης μας και να τα καταργήσει είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που προϋποθέτει μια πειθαρχημένη διεργασία συνήθειας, αλλά είναι εφικτή! Μπορεί να είναι δύσκολο να ανατραπεί ένας τρόπος σκέψης που μας ταλαιπωρεί μια ολόκληρη ζωή. Αλλά αν συνειδητοποιήσετε πραγματικά την αρνητικότητα στον τρόπο σκέψης, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε: είναι πράγματι επωφελής αυτός ο τρόπος σκέψης;

Ας δούμε 10 λάθη που κάνουμε στον τρόπο σκέψης μας και μας προκαλούν δυσφορία και ταραχή. Εάν αναγνωρίσετε κάποιο από αυτά, ίσως πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε διαφορετικά.
10 κοινά σφάλματα σκέψης που θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας!

Υπεργενίκευση!

Η υπεργενίκευση δημιουργεί βασικές αρνητικές πεποιθήσεις, αλλά ο λόγος που το κάνουμε είναι επειδή είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα. Αν βιώσουμε τη ματαίωση μίας προσπάθειας, συναισθηματικής, επαγγελματικής, προσωπικής, θεωρούμε ότι αυτή είναι μια απόλυτη πεποίθηση και την εφαρμόζουμε κάθε φορά που προσπαθούμε να επιτύχουμε κάτι παρόμοιο. Ας πούμε ότι έχετε μια σχέση με κάποιον που σας εξαπατά, ή σας κακομεταχειρίζεται – εάν πιστεύετε ότι όλοι οι άνδρες (ή οι γυναίκες) εξαπατούν ή κακομεταχειρίζονται τον άλλον, τότε μπαίνετε σε διαδικασία υπεργενίκευσης που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.Φροντίστε να μην γενικεύετε το αποτέλεσμα μίας περιστασιακής κατάστασης σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Αγνοούμε το Θετικό

Έχετε παρατηρήσει ότι εάν σας συμβεί κάτι αρνητικό, θα περάσετε όλη την ημέρα σας επικεντρωμένοι στην αρνητική σκέψη και στο αρνητικό συναίσθημα που νιώσατε; Ο άνθρωπος έχει την τάση να αγνοεί το θετικό και να επικεντρώνεται στο αρνητικό. Ας κάνουμε συνήθεια την επιλογή του θετικού! Εκεί θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας, μια επιτυχημένη επαγγελματικά στιγμή, ένα φλιτζάνι καφέ που μας ετοίμασε ο αγαπημένος μας – ένα χαμόγελο ενός περαστικού στον δρόμο – ας μην καταστρέφουμε τη μέρα μας με αρνητικές σκέψεις, ας την ομορφύνουμε με θετικές.

Παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά.

Είναι φυσικό να αισθανόμαστε ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας, αλλά μερικές φορές η σκέψη μας μπορεί να μας οδηγήσει να δούμε τα πράγματα μόνο από τη δική μας οπτική και τη δική μας συναισθηματική ιδιοσυγκρασία. Εάν κάποιος σας μιλήσει απότομα στη δουλειά σας, υποθέτετε ξαφνικά ότι κάτι κάνατε λάθος. Εάν κάποιος φίλος δεν απαντήσει αμέσως στο τηλέφωνο, πιστεύετε ότι είναι θυμωμένο μαζί σας.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν αφορά εσάς, αλλά τους άλλους. Καλύτερα να μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα και θα πρέπει να καταλάβετε ότι και οι άλλοι άνθρωποι βιώνουν τις δικές τους αρνητικές καταστάσεις και αρνητικά συναισθήματα που δεν σχετίζονται με σας. Όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις αντιδράσεις των άλλων.

Αρνητική συναισθηματική λογική

Όταν προκύπτουν αρνητικά συναισθήματα, καλύτερα να μην τα αφήσουμε να επηρεάσουν τις σκέψεις μας. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να πιστέψουμε τη σύνδεση που κάνει το μυαλό μας με τα αρνητικά συναισθήματά μας – αν αισθάνεστε ότι είστε κακοί, δεν σημαίνει πραγματικά ότι αυτό είναι και αλήθεια. Εάν νιώθετε άχρηστος, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε όντως!
Διώξτε κάθε αρνητική συναισθηματική λογική και μη βγάζετε άκαιρα και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Μεγέθυνση ή ελαχιστοποίηση ενός προβλήματος

Οι αρνητικές προσδοκίες μπορούν να μας κάνουν να αναρωτηθούμε «τι θα γίνει αν»! Αν παραιτηθώ από τη δουλειά μου, αν δεν βρω άλλη; Τι θα γίνει αν δεν μου αρέσει η νέα μου δουλειά; αν δεν τα πάω καλά με τους συναδέλφους μου; Και φυσικά, αυτό το είδος σκέψης μπορεί να μας κάνει να μην πάρουμε αποφάσεις για βαθιές μας επιθυμίες. Αυτό μεγεθύνει μια κατάσταση με ανούσια αρνητικό τρόπο.Από την άλλη πλευρά του, εύκολα ελαχιστοποιεί κανείς πράγματα ιδιαίτερα θετικά και προσδοκίες ετών. Και οι δύο τρόποι σκέψης είναι επιζήμιοι και δεν βοηθούν στην πραγμάτωση των οραμάτων μας.

Σκεφτόμαστε τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι


Ο καθένας από εμάς κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι σχετικά με κάποιοι ζήτημα. Αλλά δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου άλλου. Εάν έχετε την τάση να πιστεύετε ότι οι άνθρωποι σκέφτονται άσχημα ή αρνητικά για εσάς, μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με τα δικά τους προβλήματα και δεν αναλώνουν τον χρόνο τους να σκεφτούν τι φοράτε, ή πώς είναι η ζωή σας

Η σκέψη «μαύρο-άσπρο»

Μερικές φορές είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι τα πράγματα είναι «μαύρο-άσπρο», «καλό-κακό», «όλα-τίποτα». Αλλά αυτό το είδος περιορισμένης σκέψης απομονώνει όλες τις αποχρώσεις του γκρι. Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν αντιλαμβάνεται όλες τις πτυχές ενός ζητήματος – για παράδειγμα, εάν πιστεύετε ότι κάθε ενέργεια είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη τότε δεν μπορείτε να δείτε τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται, ή τα λάθη που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μια εντελώς διαφορετική ιδέα ή κατεύθυνση. Θυμηθείτε ότι ο κόσμος είναι πολύπλευρος, έτσι θα πρέπει να είναι και ο τρόπος σκέψης σας.

Εστιάζοντας στο “Πρέπει”

Η κοινωνία μας έκανε να αισθανόμαστε ότι πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας με κάποιο τρόπο. Πολλές φορές παίρνουμε αποφάσεις γιατί αισθανόμαστε ότι πρέπει, αλλά ποιος ακριβώς λέει ότι «πρέπει»; Βασίζεται σε μια σειρά κανόνων που έχουν δημιουργηθεί από άλλους ανθρώπους; Μήπως η οικογένειά μας περιμένει από εμάς συγκεκριμένη συμπεριφορά;

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι παρά το γεγονός ότι σας κάνει δυσαρεστημένους, αναρωτηθείτε γιατί. Διαμορφώστε τα δικά σας «πρέπει» που θα σας κάνουν ευτυχισμένους.

Το παιχνίδι της ενοχής.


Όταν έχουμε αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις, εύκολα μπαίνουμε στον πειρασμό να πιέσουμε τους άλλους. Αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να θεωρηθούμε υπεύθυνοι για το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους και πώς αντιμετωπίζουμε καταστάσεις. Μην κάνετε τους άλλους να νιώθουν υπεύθυνοι – κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε όπως νιώθουμε – εκτός από εμάς. Θα πρέπει να μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την τάση, θα σας ενδυναμώσει και θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις σας με τους άλλους.

Η ανάγκη να είμαστε πάντα σωστοί.

Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων. Πόσες φορές αισθάνεστε απογοητευμένοι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη ή προοπτική από εσάς; Αυτή η συνεχής ανάγκη να αποδείξετε ότι έχετε πάντα δίκιο είναι μια νοοτροπία που μπορεί να αλλάξει.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι περνούν τη ζωή τους με διαφορετικές προκλήσεις, εμπειρίες και προοπτικές και αυτό κάνει τον κόσμο μας συναρπαστικό. Θα πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε εξοικειωμένοι με το πώς αισθάνονται οι άλλοι όταν εκφράζουμε τη γνώμη μας και να σεβόμαστε τις δικές τους. Μη σκέφτεστε ότι πρέπει πάντα να έχετε δίκιο, επειδή απλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τρόπος σκέψης επηρεάζει τη ζωή μας, περισσότερο από όσο νομίζουμε. Η αλλαγή των αρνητικών προτύπων σκέψης είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο θετικής νοοτροπίας και προοπτική προς όφελος του εαυτού μας και των άλλων.



Το διάβασα στο naturalsoul.gr


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: 10 Συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε από τη ζωή και τη σκέψη σας
10 Συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε από τη ζωή και τη σκέψη σας
10 Συνήθειες που πρέπει να καταργήσετε από τη ζωή και τη σκέψη σας
https://i0.wp.com/www.pensieroplurale.it/wp-content/uploads/2018/07/psicobiologia.jpg?resize=600%2C400&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/10_18.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/10_18.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content