Καρδιακή ανεπάρκεια-Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Καρδιακή ανεπάρκεια-Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

👉Η μέτρηση του μεγέθους της κόρης του οφθαλμού θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ένα καινοτόμο... εργαλείο στην καθημερινή κλινική πρακτική για την πρόγνωση του κινδύνου νέας νοσοκομειακής νοσηλείας ή θανάτου, κατά τον επικεφαλής της μελέτης Δρ. Kohei Nozaki του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κιτασάτο στην Ιαπωνία. 

Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν σήμερα με καρδιακή ανεπάρκεια και ο Δρ. Nozaki σημειώνει πως είναι καίριας σημασίας να ανιχνευτούν νέοι μέθοδοι για να εντοπίζεται έγκαιρα ποιοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να χρειαστούν νέα νοσηλεία ή να καταλήξουν. Τα ευρήματα της νέας μελέτης -που δημοσιεύονται στο ESC Heart Failure της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας -προσφέρουν κατά τον ίδιον αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα της παρέμβασης και βελτιωμένης πρόγνωσης.

Η μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 870 ασθενών που νοσηλεύτηκαν για οξεία καρδιακή ανεπάρκεια το 2012 έως το 2017. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 67 έτη και ποσοστό 37% ήταν γυναίκες. Η περιοχή της κόρης μετρήθηκε και στα δύο μάτια τουλάχιστον επτά ημέρες μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Για τον έλεγχο οι ασθενείς φόρεσαν γυαλιά, περίμεναν πέντε λεπτά για να προσαρμοστούν τα μάτια τους στο σκοτάδι και στη συνέχεια οι ερευνητές φωτογράφησαν τα μάτια τους.

Οι ασθενείς ελέγχθηκαν σε συγκεκριμένες ώρες (μεταξύ 09:00 και 12:00), καθώς το αυτόνομο σύστημα επηρεάζεται από την ώρα της ημέρας. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες βάσει του μεγέθους της κόρης των ματιών τους, δηλαδή στην ομάδα μικρής και στην ομάδα μεγάλης κόρης αναλόγως με το εάν η μέτρησή τους ήταν πάνω ή κάτω από τη διάμεση τιμή των 16,6 mm2. Οι ερευνητές παρακολούθησαν εν συνεχεία την πορεία της υγείας καταγράφοντας τους θανάτους που σημειώθηκαν από οποιοδήποτε αίτιο και τις περιπτώσεις εκ νέου νοσηλείας τους λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ακολούθησε συγκριτική μελέτη για τις ομάδες μικρής και μεγάλης κόρης. Σε μέσο χρονικό διάστημα παρακολούθησης 1,9 έτους, 131 ασθενείς πέθαναν και 328 νοσηλεύτηκαν λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Συγκριτικά με την ομάδα της μεγάλης κόρης, οι ασθενείς στην ομάδα της μικρής είχαν σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης και σημαντικά υψηλότερο ποσοστό νέας νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αφότου προσμετρήθηκαν άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πρόγνωση, όπως ο δείκτης μάζας σώματος και η λειτουργία των νεφρών, οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι ασθενείς με μικρή κόρη είχαν 28% χαμηλότερο κίνδυνο θνητότητας από οποιοδήποτε αίτιο και 18% μειωμένο κίνδυνο νέας νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με τους ασθενείς με μεγάλη κόρη. 

Η μεγάλη κόρη συνδέθηκε με ευνοϊκό προσδόκιμο επιβίωσης ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και παρουσίας είτε φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, είτε κολπικής μαρμαρυγής. «Η περιοχή της κόρης μπορεί να μετρηθεί γρήγορα, εύκολα και μη επεμβατικά. Η μελέτη μας δείχνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή κλινική πρακτική για την πρόγνωση σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένων όσων πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή. Στους ασθενείς με μικρό μέγεθος κόρης (π.χ. μικρότερη από 16,6 mm2) θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα για καρδιακή αποκατάσταση με φυσική δραστηριότητα» επισημαίνει ο Δρ. Nozaki. Ο ίδιος αποσαφηνίζει ότι η μέτρηση της κόρης για τους σκοπούς της πρόγνωσης στην καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι εφικτή σε ασθενείς με σοβαρή αμφιβληστροειδοπάθεια ή άλλες οφθαλμικές παθήσεις.

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Καρδιακή ανεπάρκεια-Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών
Καρδιακή ανεπάρκεια-Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών
Καρδιακή ανεπάρκεια-Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-08-14/200811175817_pupil_eye2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_774.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_774.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content