Η τέχνη μπορεί να φτιάξει τον κόσμο

Η τέχνη μπορεί να φτιάξει τον κόσμο

👉Ο Αμερικανός υπερρεαλιστής ζωγράφος Κέβιν Πίτερσον (Kevin Peterson) απεικονίζει στα... έργα του μικρά παιδιά να αλληλεπιδρούν με λύκους, πουλιά, αρκούδες σε σκηνικά που καθόλου δεν θυμίζουν παραμύθια. Τα τοποθετεί σε πόλεις γεμάτες κτίρια που καταρρέουν και μπάζα. 

Ωστόσο, παρά τη φθορά του περιβάλλοντος, τα μικρά κορίτσια και αγόρια διατηρούν μια αθωότητα καθώς εξερευνούν γενναία τους δρόμους μαζί με τους δυνατούς συνοδοιπόρους τους.

«Η τέχνη μου έχει να κάνει με το να μεγαλώνεις και να ζεις σε έναν κόσμο που είναι θρυμματισμένος. Αυτοί οι πίνακες έχουν να κάνουν με το τραύμα, τον φόβο και τη μοναξιά και τη δύναμη που χρειάζεται για να επιβιώσεις και ανθίσεις» τονίζει, παρουσιάζοντας τον «καλλιτέχνη Κέβιν Πίτερσον». Προσφάτως έδωσε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνέντευξη στο Colossal και μίλησε για τη γοητεία που ασκεί πάνω του το γκράφιτι και την αισιοδοξία που αποπνέουν τα έργα του. Λόγω της πανδημίας, εδώ και περίπου επτά μήνες εργάζεται στο σπίτι του για την επόμενη έκθεσή του. Για την κατάσταση σήμερα λέει ότι «στ’ αλήθεια, ο κόσμος μοιάζει να είναι κάθε μέρα και λίγο πιο θλιβερός και λίγο πιο ζοφερός. Με σόκαρε πολύ όταν αυτοί οι δεξιοί υπερσυντηρητικοί εξελέγησαν το 2016. Ρίχνοντας τη ματιά πίσω, δεν θα έπρεπε να με σοκάρει. Όταν γίνεται κάποιου είδους πρόοδος, πάντα υπάρχει αντίδραση. Η αντίδραση ήταν παρούσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και ήταν καταθλιπτική και διαφωτιστική, να μην πούμε επικίνδυνη -ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία. Μετά, η συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και η πάντα πιο μεγάλη διαίρεση του πλούτου στον κόσμο. Πάντα προσπαθούσα με κάποιον τρόπο στην τέχνη μου να αντιμετωπίσω αυτά τα θέματα, αλλά οι φόβοι μου και οι ανησυχίες μου μοιάζουν, τελευταία, να είναι σε «fast forward»». Σε ερώτηση κατά πόσον βλέπει την τέχνη του ως μέσο για ακτιβισμό ή αναζήτηση δικαιοσύνης, απάντησε: «Ρωτάτε κατά πόσον η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Δεν ξέρω. Θα ήθελα να πιστεύω πως ναι, αλλά ενδέχεται να είναι απλώς κάτι ακόμη που επιβεβαιώνει τις απόψεις μας. Παρόλα αυτά, μισώ τον κυνισμό, οπότε ΝΑΙ, η τέχνη ΜΠΟΡΕΙ και ΘΑ φτιάξει τον κόσμο! Στ’ αλήθεια, στην τέχνη μου δεν θέλω να κάνω κήρυγμα. Είναι το πώς αισθάνομαι για τα πράγματα, κι αν εμπνεύσει κάποιον να ενδιαφερθεί ή με κάποιον τρόπο να δράσει, τότε μια χαρά, αλλά δεν είναι γι’ αυτό που το κάνω. Προσπαθώ να κάνω κάτι που για μένα να έχει σημασία. Όταν το κάνεις αυτό, τότε έχει την τάση να έχει απήχηση και σε άλλους».

Για το γκράφιτι ομολογεί ότι του αρέσει το πώς «το γκράφιτι μπορεί να είναι μια φωνή για αυτούς που υποεκπροσωπούνται στην κοινωνία. Κάποιος που μπορεί να αισθάνεται πολύ ανίσχυρος μπορεί τουλάχιστον να σηκωθεί και να γίνει ορατός. Μου αρέσει η ιδέα να μαρκάρεις έναν χώρο ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν σου ανήκει -σαν να γράφεις τ’ όνομά σου σε μια επιφάνεια. Θυμάμαι ότι από παιδί είχα αυτή την τάση». Αναγνωρίζει ότι στους πίνακες του το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον. «Νομίζω ότι μεγάλο μέρος της τέχνης μου έχει να κάνει με τον χρόνο και, μ’ αυτή την έννοια, με την αλλαγή. Ως επί το πλείστον σιχαίνομαι και φοβάμαι την αλλαγή. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή την αλλαγή συχνά συνοδεύει η απώλεια και η απώλεια συχνά οδηγεί σε πόνο. Πάντα θυμίζω στον εαυτό μου ότι η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει προς το καλό. Μπορεί να σε κάνει να προσαρμόσεις την τροχιά σου, να αξιολογήσεις εκ νέου τις προτεραιότητές σου. Υποθέτω ότι τα μικρά παιδιά στους πίνακες μου είναι μια αντανάκλαση της ελπίδας που τρέφω ότι ο κόσμος μπορεί να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να αντιμετωπίσει το μέλλον με μια αίσθηση ήρεμης λογικής. Μέρος αυτού είναι το να βάλουμε καινούργιες προτεραιότητες στις αξίες μας. Η τέχνη (μου) είναι το όραμα μιας νέας γενιάς παιδιών που δεν θα κυβερνήσουν τον κόσμο ως τύραννοι αλλά θα σέβονται τη φύση, τους άλλους και τον κόσμο που 
έχουμε». 


Για τη συνύπαρξη ζώων και παιδιών στα έργα του υπογραμμίζει: «Κάποιες φορές, τα ζώα είναι οι προστάτες των παιδιών. Κάποιες άλλες, είναι η αναπαράσταση της εσωτερικής δύναμης των παιδιών. Και κάποιες άλλες, είναι και τα δύο. Νιώθω ότι για κάθε έργο έχω στο νου μια διαφορετική αφήγηση. Η υπερνικημένη φύση, μαζί με τις κορώνες που μερικές φορές βάζω πάνω στα παιδιά συμβολίζουν μια ελπίδα αλλαγής των προτεραιοτήτων μας ως κουλτούρα. Να τιμούμε τα παιδιά μας και το περιβάλλον μας».


Το διάβασα στο www.in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η τέχνη μπορεί να φτιάξει τον κόσμο
Η τέχνη μπορεί να φτιάξει τον κόσμο
Η τέχνη μπορεί να φτιάξει τον κόσμο
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/08/adgdaggsfda-1024x681.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_582.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_582.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content