Συναισθηματική καταστολή: Μην «πνίγετε» τα συναισθήματά σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συναισθηματική καταστολή: Μην «πνίγετε» τα συναισθήματά σας

⍆Η συναισθηματική καταστολή, αφορά συναισθήματα που αποφεύγουμε ασυνείδητα. Αυτά...
διαφέρουν από τα συναισθήματα που σκοπίμως αποφεύγετε επειδή δεν γνωρίζετε πώς ακριβώς να τα αντιμετωπίσετε ή να τα διαχειριστείτε.
Τις περισσότερες φορές τα ατυχέστερα συμβάντα μοιάζει να συμβαίνουν την πιο «ακατάλληλη» στιγμή. 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, ακόμα και αν νιώθετε ότι κατακλύζεστε από αρνητικά συναισθήματα. Ο τρόπος για να το καταφέρετε αυτό είναι μέσα από η «καταπίεση» των συναισθημάτων αυτών, μέχρι τουλάχιστον να δώσετε τέλος στις υποχρεώσεις της μέρας. Πράγματι, η καταπίεση μπορεί να φαίνεται μια καλή βραχυπρόθεσμη λύση, όμως θα ήταν καλό να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα όσο το δυνατόν νωρίτερα, ακόμα και αν σας φαίνεται δύσκολο.

Από την άλλη πλευρά, τα συναισθήματα που καταστέλλονται ασυνείδητα δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι απλά εξαφανίζονται. Αντ’αυτού μπορεί να εμφανίζονται με την «μορφή» ψυχολογικών ή σωματικών συμπτωμάτων.

Που οφείλονται τα καταπιεσμένα συναισθήματα;

Η συναισθηματική καταστολή σχετίζεται συχνά με εμπειρίες από την παιδική ηλικία. Πολλά από αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά αναφορικά με την συμπεριφορά και την επικοινωνία προέρχονται από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την βασική τους φροντίδα. Έτσι είναι πιθανότερο να αισθάνεστε πιο άνετα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας εάν τα άτομα που σας περιέβαλαν μιλούσαν συχνά για τα συναισθήματά τους, εάν σας ενθάρρυναν να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και το πώς νιώσατε και δεν έκριναν τις συναισθηματικές σας εκφράσεις. Στην περίπτωση όπου έχει κανείς καταστείλει τα συναισθήματά του δίχως να το συνειδητοποιήσει, μπορεί να νιώθει εκτός επαφής με τα συναισθήματά του.

Ποια συναισθήματα καταστέλλονται συνήθως;

Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι τείνουν να καταστέλλουν ασυνείδητα έντονα συναισθήματα, ειδικά εκείνα που συνδέονται με δυσφορία, είναι άβολα ή συνδέονται με δυσάρεστες εμπειρίες. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τον θυμό, τον εκνευρισμό, την θλίψη, τον φόβο ή και την απογοήτευση. Ακριβώς επειδή αυτά τα συναισθήματα περιγράφονται συχνά ως αρνητικά, είναι λογικό να καταστέλλετε συναισθήματα που θεωρείτε, ήδη από την παιδική ηλικία, ως «κακά» ή πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι γύρω σας μπορεί να σας επικρίνουν για αυτά.

 Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα να αρχίσετε να βλέπετε την θλίψη, τον θυμό ή την απογοήτευση ως συναισθήματα που δεν πρέπει να βιώνετε ή τουλάχιστον να εκφράσετε σε κάποιον. Ταυτόχρονα ενδεχομένως να αισθανθείτε εναρμονισμένοι με θετικά συναισθήματα ή εκείνα που θεωρούνται «φυσιολογικά» ή είναι κοινώς αποδεκτά, αφού πιθανότατα να μην δεχθείτε κριτική όταν τα εκφράζετε.

Η συναισθηματική καταστολή έχει πράγματι «απτά» συμπτώματα;

Η απάντηση ορίζεται από σύνθετους παράγοντες, καθώς τα κατεσταλμένα συναισθήματα μπορούν, κατά κάποιο τρόπο, να εμφανιστούν με την «μορφή» σωματικών συμπτωμάτων. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες, όπως την γρίπη ή τον καρκίνο, ωστόσο επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει την συναισθηματική καταστολή με μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, τότε μπορεί να αρρωσταίνει κανείς συχνότερα και η ανάρρωσή του να παίρνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα κατεσταλμένα συναισθήματα μπορεί επίσης να επηρεάσουν ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η αγχώδης διαταραχής και η κατάθλιψη. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν σωματικά συμπτώματα, όπως η μυϊκή ένταση και ο πόνος, η ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα, τις αλλαγές στην όρεξη, προβλήματα κόπωσης αλλά και στον ύπνο. Ο ανεπίλυτος θυμός μπορεί επίσης να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα πεπτικά προβλήματα ή και καρδιαγγειακή νόσο.

Το διάβασα στο www.vita.gr

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,18,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1784,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9315,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,5,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,534,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Συναισθηματική καταστολή: Μην «πνίγετε» τα συναισθήματά σας
Συναισθηματική καταστολή: Μην «πνίγετε» τα συναισθήματά σας
Συναισθηματική καταστολή: Μην «πνίγετε» τα συναισθήματά σας
https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2019/11/paratiritis-eaytos-612x400-1280x720.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_716.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_716.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content