Πώς να αντιμετωπίσετε το συναισθηματικό κενό;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς να αντιμετωπίσετε το συναισθηματικό κενό;

⍆Η αίσθηση του συναισθηματικού μουδιάσματος ή γενικά μια έλλειψη συναισθημάτων, μπορεί να... αποτελεί σύμπτωμα πολλών και διαφορετικών καταστάσεων. Το συγκεκριμένο αίσθημα μπορεί να συνοδεύεται από την αίσθηση απομόνωσης ή και εκείνη της συναισθηματικής αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο ή τα άτομα που μας περιβάλλουν στην καθημερινότητά μας. 

Μερικοί άνθρωποι το περιγράφουν ως αίσθημα κενού ή απογοήτευσης ενώ για πολλούς είναι αφόρητο. Όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει αυτό το συναισθηματικό κενό, υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να κατονομάσει τα συναισθήματά του και κατά συνέπεια να αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία να τα εκφράσει. Ορισμένοι άνθρωποι, από την άλλη, νιώθουν ότι δεν μπορούν να εστιάσουν ή και να συγκεντρωθούν σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και ότι απλώς οι εξελίξεις συμβαίνουν, δίχως να μπορούν να συντονιστούν στους ρυθμούς.

Που οφείλεται το συναισθηματικό μούδιασμα;

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά ζητήματα που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από αυτήν την αίσθηση του κενού, με την κατάθλιψη και το άγχος να αποτελούν δύο από τις πιο συχνές αιτίες. Τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα άγχους ή ανησυχίας για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσουν αυτό το έντονο αίσθημα. Αρκετοί είναι και οι τρόποι, ταυτόχρονα, με τους οποίους μπορεί να «εμφανιστεί» η συγκεκριμένη αίσθηση. 

Ορμόνες που σχετίζονται με το στρες πιθανόν να κατακλύζουν βασικά συστήματα του οργανισμού, προκαλώντας διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα, οι οποίες με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το κενό. Οι ίδιες ορμόνες μπορεί επίσης να επηρεάσουν άλλες ορμόνες στο σώμα, επιδρώντας αρνητικά και στην διάθεσή σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να είναι κανείς τόσο αγχωμένος που να νιώσει σωματική ή και ψυχική εξάντληση.


Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτήν την άβολη αίσθηση είναι να εντοπίσετε την υποκείμενη αιτία της. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο φαίνεται, υπάρχουν μερικές στρατηγικές, τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε:

Άμεση ανακούφιση

Βασιστείτε στο δικό σας «σύστημα υποστήριξης»
Ακόμα και αν νιώθετε αποσυνδεδεμένοι από τον κόσμο γύρω σας, θα ήταν καλό να μιλήσετε για αυτήν την αίσθηση στα άτομα που αγαπάτε και εμπιστεύεστε, καθώς αποτελούν το δικό σας σύστημα υποστήριξης. Μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε την ρίζα του προβλήματος ή και να νιώσετε έστω και λίγη ανακούφιση όταν εκφράζετε όλα αυτά που βιώνετε ή νιώθετε.

Μετακινηθείτε: 
Όταν αισθάνεστε αυτό το κενό, ενδεχομένως να είναι δύσκολο να γυμναστούμε, ωστόσο η φυσική άσκηση θεωρείται ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Δοκιμάστε ένα ελαφρύ τρέξιμο, έναν περίπατο στη γειτονιά σας ή και λίγο κολύμπι, καθώς η σωματική δραστηριότητα ανακουφίζει από το άγχος και εκκρίνονται ενδορφίνες.

Ξεκουραστείτε: 
Απαραίτητο συστατικό της καλής διάθεσης είναι ο ποιοτικός ύπνος, δίχως διακοπές. Για αυτό είναι σημαντικό να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ώστε να γεμίζετε τις «μπαταρίες» σας και να ξεκινάτε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια.


Το διάβασα στο www.vita.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς να αντιμετωπίσετε το συναισθηματικό κενό;
Πώς να αντιμετωπίσετε το συναισθηματικό κενό;
Πώς να αντιμετωπίσετε το συναισθηματικό κενό;
https://viverepiusani.it/wp-content/uploads/2017/06/vuoto-a-forma-di-cuore-500x467.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_694.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_694.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content