================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει στη ζωή πρόσωπα από 7 διάσημους πίνακες

⍆Ο Denis Shiryaev είναι ένας μάγος της τεχνητής νοημοσύνης που αναβαθμίζει, χρωματίζει...
και εκσυγχρονίζει σκηνές από τη Βικτωριανή Αγγλία, την Ύστερη Τσαρική Ρωσία και την Belle Époque.
Έχει αποκαταστήσει την πρώτη γνωστή κινηματογραφική ταινία, το Roundhay Garden Scene του 1888 και ένα από τα πιο σημαντικά έργα του πρώιμου κινηματογράφου, καθώς και το Arrival of a Train at La Ciotat Station των αδερφών Lumière, λέει το openculture.

Η δουλειά του στο YouTube μας κάνει να θεωρούμε τέτοιου είδους αναπαραστάσεις σχεδόν δεδομένες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα ήταν αδύνατες πριν από μια μόλις δεκαετία. Χρησιμοποιεί λογισμικό με συμπληρώματα κενών μεταξύ των καρέ, επιτρέποντάς του να αναβαθμίσει το ρυθμό εναλλαγής τους.

Είναι ωστόσο μια εξελισσόμενη τεχνολογία. Σε αντίθεση με τους παλιούς κινηματογραφιστές, ο Shiryaev αποκαλύπτει τα εμπορικά του μυστικά, ώστε να τα δοκιμάσουν και άλλοι. Στο πιο πρόσφατο βίντεο του, αντί να κάνει την παλιά ταινία να φαίνεται καινούργια, «εφάρμοσε μια σειρά από διαφορετικά νευρωνικά δίκτυα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ρεαλιστικά πρόσωπα ανθρώπων εμπενευσμένα από διάσημους πίνακες», όπως λέει ο ίδιος.

Δείτε το βίντεοΑυτές οι εικόνες είναι, τονίζει ο Shiryaev, «εκτιμήσεις», κι όχι ακριβείς ιστορικές αναπαραστάσεις των προσώπων πίσω από τη Μόνα Λίζα, την Κυρία με την Ερμίνα, την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι και τη Νυχτερινή Περίπολο. Στην περίπτωση του American Gothic, έχουμε μια φωτογραφία του μοντέλου, της αδελφής του καλλιτέχνη Grant Wood, για σύγκριση, ενώ η αυτοπροσωπογραφία της Frida Kahlo δεν μοιάζει και πολύ με τις πραγματικές φωτογραφίες που μας έχει αφήσει.

Οι «μετασχηματισμοί» που μοιάζουν περισσότερο με GIF, μας θυμίζουν μια όχι και τόσο αθώα χρήση της τεχνολογίας: την δυνατότητα της τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργεί ρεαλιστικά πρόσωπα ανθρώπων που δεν υπάρχουν, τα λεγόμενα «deep fake. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να απολαμβάνουμε τη θετική χρήση της τεχνολογίας.

Το διάβασα στο mikropragmata.lifo.gr
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει στη ζωή πρόσωπα από 7 διάσημους πίνακες Reviewed by ploumistos.com on 11:34 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.