Verified : Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό

Verified : Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό

⍆Την πρωτοβουλία Verified (Επιβεβαιωμένο) για την καταπολέμηση... της αυξανόμενης μάστιγας της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό ανακοίνωσαν πως αναλαμβάνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως την προσδιορίζει ο ΟΗΕ, είναι η αύξηση του όγκου και της πρόσβασης σε αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες.

«Δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε τον ψηφιακό μας χώρο σε αυτούς που διακινούν ψέματα, φόβο και μίσος» κατέστησε σαφές ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία.

«Η παραπληροφόρηση εξαπλώνεται στο διαδίκτυο, σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και από στόμα σε στόμα. Οι δημιουργοί της χρησιμοποιούν έξυπνες μεθόδους δημιουργίας και μετάδοσης της παραπληροφόρησης. Για την αντιμετώπισή της επιστήμονες και οργανισμοί όπως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να προσφέρουν ακριβείς πληροφορίες, που ο κόσμος μπορεί να εμπιστεύεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία Verified του Τμήματος Παγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ θα παρέχει πληροφόρηση γύρω από τρεις τομείς:

– Επιστήμη, για τη σωτηρία ζωών.

– Αλληλεγγύη, για την ενίσχυση της τοπικής και παγκόσμιας συνεργασίας.

– Λύσεις, για τη στήριξη των πληθυσμών που έχουν πληγεί.

Επίσης, θα ενημερώνει για τις προσπάθειες ανάκαμψης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και λαμβάνουν υπόψη τις αιτίες της φτώχειας, της ανισότητας και της πείνας.

Ο ΟΗΕ καλεί τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να εγγραφούν σε αυτήν την πρωτοβουλία του και να γίνουν «Εθελοντές Πληροφόρησης», κοινοποιώντας αξιόπιστες πληροφορίες και κρατώντας τις οικογένειες και τις κοινότητές τους ασφαλείς.

Οι εθελοντές θα είναι οι πρώτοι που θα παρεμβαίνουν ψηφιακά, θα λαμβάνουν καθημερινά εξακριβωμένο περιεχόμενο κατάλληλο για κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απλά, πειστικά μηνύματα, που είτε θα καταπολεμούν άμεσα την παραπληροφόρηση είτε θα συμπληρώνουν τα κενά πληροφόρησης, επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει ότι το Τμήμα Παγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ θα συνεργαστεί με υπηρεσίες του ΟΗΕ σε όλον τον κόσμο, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers), την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, με στόχο τη διάχυση αξιόπιστου και ακριβούς περιεχομένου.

Επίσης, θα εργαστεί με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «για να ξεριζωθεί το μίσος και οι επιζήμιοι ισχυρισμοί σχετικά με την Covid-19».

«Σε πολλές χώρες η παραπληροφόρηση που διαχέεται στα ψηφιακά μέσα παρεμποδίζει το έργο της δημόσιας υγείας και προκαλεί ανησυχία. Αυτές είναι πολύ ανησυχητικές προσπάθειες, που εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν τον τοπικισμό ή να στοχοποιήσουν μειονοτικές ομάδες. Θα μπορούσαν να χειροτερεύσουν όσο αυξάνεται η πίεση στις κοινωνίες και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αρχίζουν να γίνονται αισθητές» δήλωσε σχετικά η Μελίσα Φλέμιγκ, βοηθός γενική γραμματέας για την παγκόσμια επικοινωνία του Οργανισμού.

Η πρωτοβουλία Verified φιλοδοξεί «να αντιμετωπίσει αυτήν την τάση με τη δημιουργία αισιόδοξου περιεχομένου που θα παρουσιάζει τοπικές δράσεις ανθρωπισμού, τη συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών και θα υποστηρίζει την ανάγκη της παγκόσμιας συνεργασίας».

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως γνωστοποιείται, «είναι μια συνεργασία με την Purpose, μία από τις κορυφαίες οργανώσεις κοινωνικής κινητοποίησης στον κόσμο, και υποστηρίζεται από το ίδρυμα ΙΚΕΑ και το Luminate».

Περισσότερες πληροφορίες για το Verified και πώς μπορεί κάποιος να γίνει Εθελοντής Πληροφόρησης στον ιστότοπο: https://www.shareverified.com/en

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1713,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,21,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,612,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,59,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,22,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,17,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,437,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Verified : Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό
Verified : Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό
Verified : Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/05/misinformation.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/verified.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/verified.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content