Dailymail: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο στη Wuhan»

Dailymail: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο στη Wuhan»

⍆Σαφώς στο παρακάτω άρθρο υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα,... σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε, ως προς τη πιθανότητα διαρροής του κορωνοϊού προς τη κοινότητα, αλλά και για τον τρόπο μετάδοσης του…! Ακολουθεί το κείμενο:

Πηγή: Dailymail.co.uk
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Η νέα θεωρία «δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί» εν μέσω του ισχυρισμού ότι προσωπικό εργαστηρίου έχει μολυνθεί μετά από επαφή με αίμα…!
  • Η συγκεκριμένη θεωρία προέλευσης «δεν είναι πλέον προεξοφλημένη», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
  • Ένα μέλος της Cobra δήλωσε ότι δεν αποκλείει ότι ο ιός εξαπλώθηκε από ένα εργαστήριο
  • Αλλά η Downing Street δήλωσε ότι «δεν αναγνώρισε» τις αξιώσεις που έγιναν
Οι Αγγλικές Αρχές φοβούνται ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να έχει προκληθεί από διαρροή από ένα κινεζικό εργαστήριο, σύμφωνα με αποκαλυπτικό άρθρο του dailymail.

Ανώτερες κυβερνητικές πηγές λένε ότι ενώ «η ισορροπία των επιστημονικών συμβουλών» εξακολουθεί να είναι ότι ο θανατηφόρος ιός μεταδόθηκε για πρώτη φορά στους ανθρώπους από μια αγορά ζωντανών ζώων στο Wuhan, μια διαρροή από ένα εργαστήριο στην κινεζική πόλη «δεν είναι πλέον προεξοφλημένη».

Ένα μέλος της Cobra, της επιτροπής έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον Μπόρις Τζόνσον , δήλωσε χθες το βράδυ ότι ενώ η τελευταία ενημέρωση δεν αμφισβητεί ότι ο ιός ήταν «ζωονοσογόνος» – που προέρχεται από ζώα – δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι ο ιός εξαπλώθηκε αρχικά στους ανθρώπους μετά από διαρροή από ένα εργαστήριο στη Wuhan.

Το μέλος της Cobra, το οποίο λαμβάνει λεπτομερείς διαβαθμισμένες ενημερώσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε: «Υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική άποψη [στη ζωονοτική θεωρία] που βασίζεται στη φύση του ιού. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει αυτό το εργαστήριο στο Wuhan. Δεν είναι προεξοφλημένη η θεωρία αυτή.»

Το Wuhan φιλοξενεί το Ινστιτούτο Ιολογίας, το πιο προηγμένο εργαστήριο του είδους του στην κινεζική ενδοχώρα.

Lab φόβοι: Μια εργαστηριακή διαρροή στο Wuhan πιστεύεται ότι προκάλεσε την πανδημία του κοροναϊού

Το Ινστιτούτο των 30 εκατομμυρίων λιρών, με έδρα δέκα μίλια από την περίφημη αγορά άγριων ζώων, υποτίθεται ότι είναι μία από τις πιο ασφαλείς μονάδες ιολογίας στον κόσμο.

Η κρατική εφημερίδα Daily People αναφέρει το 2018 ότι ήταν «ικανό να διεξάγει πειράματα με εξαιρετικά παθογόνους μικροοργανισμούς» όπως ο θανατηφόρος ιός Ebola.

Οι επιστήμονες στο ινστιτούτο ήταν οι πρώτοι που πρότειναν ότι το γονιδίωμα του ιού ήταν 96 τοις εκατό παρόμοιο με αυτό που απαντάται συνήθως σε νυχτερίδες.

Όμως, παρά τη φήμη της για υψηλή ασφάλεια, υπήρξαν μη επαληθευμένες τοπικές αναφορές ότι οι εργαζόμενοι στο ινστιτούτο μολύνθηκαν μετά από επαφή που είχαν με αίμα και στη συνέχεια έφεραν τη μόλυνση στον τοπικό πληθυσμό.

Ένα δεύτερο ινστιτούτο στην πόλη, το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών του Wuhan – το οποίο είναι μόλις τρία μίλια από την αγορά – πιστεύεται επίσης ότι έχει πραγματοποιήσει πειράματα σε ζώα όπως οι νυχτερίδες για να εξετάσει τη μετάδοση των κορωνοϊών.

Ο αμερικανός εμπειρογνώμονας βιολογικής ασφάλειας, καθηγητής Richard Ebright, του Ινστιτούτου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers, New Jersey, δήλωσε ότι «ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι το Covid-19 δεν δημιουργήθηκε σε ένα από τα εργαστήρια του Wuhan, θα μπορούσε εύκολα να δραπετεύσει από εκεί κατά την ανάλυση.»

Ο καθηγητής Ebright δήλωσε ότι έχει δει στοιχεία που οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και του Ινστιτούτου Ιολογίας μελετούσαν τους ιούς με ασφάλεια μόνο στο επίπεδο 2 και όχι το συνιστώμενο επίπεδο 4 που παρέχει μόνο ελάχιστη προστασία από τη μόλυνση των εργαστηριακών εργαστηρίων.

Πρόσθεσε: «Η συλλογή, η καλλιέργεια, η απομόνωση ή η μόλυνση των ζώων θα δημιουργούσε ουσιαστικό κίνδυνο μόλυνσης ενός εργαστηρίου και από τον εργαστηριακό υπάλληλο στο κοινό».

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία έδωσαν «μια βάση για να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να είναι εργαστηριακής κατασκευής, αλλά δεν έχει καμία βάση για να αποκλείσει ότι πραγματοποιήθηκε κάποιο εργαστηριακό ατύχημα».

Μια μελέτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Covid-19 «πιθανώς» προήλθε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών – αν και λίγο μετά τη δημοσίευσή του, το ερευνητικό έγγραφο αφαιρέθηκε από ένα site κοινωνικής δικτύωσης για επιστήμονες και ερευνητές.

Συγκεκριμένα, όταν η αγορά της άγριας πανίδας έκλεισε τον Ιανουάριο, εμφανίστηκε στο Beijing News μια αναφορά που αναγνώρισε τον Huang Yanling, ερευνητή του Ινστιτούτου Ιολογίας, ως «μηδενικό ασθενή» – το πρώτο άτομο που μολύνθηκε.

Ο ισχυρισμός περιγράφεται ως «ψεύτικες πληροφορίες» από το ινστιτούτο, το οποίο είπε ότι ο Χουάνγκ έφυγε το 2015, ήταν σε καλή κατάσταση και δεν είχε διαγνωστεί με το Covid-19.

Καθώς οι φήμες διαδόθηκαν, ο Shi Zhengli, επικεφαλής ερευνητής για τους συσσωρευμένους ιούς στο ινστιτούτο, δήλωσε ότι «εγγυάται με τη δική του ζωή» ότι το ξέσπασμα δεν σχετίζεται με το εργαστήριο.

Παρά τις αρνήσεις, το Πεκίνο έχει εκδώσει νέους νόμους που απαιτούν βελτιωμένη διαχείριση των ιών και εγκαταστάσεις για τη διασφάλιση της «βιολογικής ασφάλειας».

Το 2004, μια διαρροή από ένα κινεζικό εργαστήριο οδήγησε σε ένα ξέσπασμα σοβαρής οξείας αναπνευστικού συνδρόμου (Sars), σκοτώνοντας ένα άτομο και μολύνοντας εννέα άλλους.

Η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι η διαρροή ήταν αποτέλεσμα αμέλειας και τιμωρήθηκαν πέντε ανώτεροι υπάλληλοι στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Χθες το βράδυ, η Downing Street δήλωσε ότι δεν αναγνώριζε ότι ο ιός προέρχεται από ένα κινεζικό εργαστήριο.

Ένας εκπρόσωπος της Κινέζικης πρεσβείας δήλωσε: «Δεν έχει υπάρξει επιστημονικό ή ιατρικό συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του Covid-19, καθώς εξακολουθούν να εκτελούνται σχετικές εργασίες ανίχνευσης.

«Ο ΠΟΥ έχει κάνει επανειλημμένες δηλώσεις ότι αυτό που ο κόσμος βιώνει τώρα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, η πηγή είναι απροσδιόριστη, πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκράτηση και να αποφευχθεί οποιαδήποτε στιγματιστική γλώσσα που αναφέρεται σε ορισμένες θέσεις».

Σε επιστολή προς το Mail την Κυριακή σήμερα, απαντώντας στην έκθεσή μας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι θα αντιμετωπιστούν από τη Βρετανία για την εκδήλωση του ιού, ο Zeng Rong της πρεσβείας γράφει: «Τέτοιες αναφορές αγνοούν εντελώς τις τεράστιες προσπάθειες και τις τεράστιες θυσίες της Κίνας και του λαού της και να αρνηθεί τη σημαντική συμβολή της Κίνας στην παγκόσμια δημόσια υγεία και ασφάλεια ».

Η κ. Rong προσθέτει: «Η Κίνα δεν έχασε χρόνο στον εντοπισμό του παθογόνου του ιού, μοιράζοντας τη γενετική αλληλουχία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, λαμβάνοντας τα πιο αποτελεσματικά, αυστηρά και περιεκτικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου, και παρέχοντας βοήθεια σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, και σε τέσσερις διεθνείς οργανισμούς ».

Το διάβασα ellinotourkika.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Dailymail: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο στη Wuhan»
Dailymail: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο στη Wuhan»
Dailymail: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο στη Wuhan»
https://ellinotourkika.gr/wp-content/uploads/2020/04/dailymail-pragmatopoiithike-telika-diarroi-koronoioy-ergastirio-sti-wuhan-mporei.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/dailymail-wuhan.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/dailymail-wuhan.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content