================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο φόβος και η νευρωτική σταθεροποίηση = η αιτία της θλίψης

⍆Γιατί οι ανεπιθύμητες σκέψεις μας κάνουν να υποφέρουμε τόσο πολύ; Η απάντηση είναι ότι τις...
φοβόμαστε, τις σταθεροποιούμε και πιστεύουμε ότι σημαίνουν κάτι για μας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να είμαστε πιο επιρρεπείς σε νευρωτική σταθεροποίηση (σε αντίθεση με τον μέσο άνθρωπο που απλώς αγνοεί τη σκέψη και την ξεπερνάει).

Οι λόγοι είναι οι εξής:

Τα βιώματα μας (ειδικά αν ήταν καταπιεστικά)

η πίστη

η χαμηλή αυτοεκτίμηση

ένα τραύμα
Ουσιαστικά, εάν έχουμε στείλει το μήνυμα (ή έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε) ότι υπάρχει κάτι "εκ φύσεως λάθος με μας", θα είμαστε πιο επιρρεπείς στην νευρωτική σταθεροποίηση.

Γιατί;
Η απάντηση είναι ότι το εγώ μας (ή η αίσθηση του εαυτού μας) προσπαθεί να ενισχύσει αυτήν την εικόνα του εαυτού μας (επειδή παρόλο που μια τέτοια ιδέα μας βλάπτει, μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς και σταθεροί). Μια τέτοια τοξική βασική πεποίθηση είναι στη ρίζα πολλών δειλών και γεμάτων φόβο συμπεριφορών μας και είναι αυτό που μας οδηγεί να φοβόμαστε και να σταθεροποιούμε τις άσχημες σκέψεις!

Όταν οι ανεπιθύμητες σκέψεις γίνονται ενοχλητικές σκέψεις

Οι ανεπιθύμητες σκέψεις γίνονται ενοχλητικές σκέψεις όταν φοβόμαστε και στερεώνουμε πάνω τους. Και όσο περισσότερο φοβόμαστε / σταθεροποιούμε, τόσο περισσότερη δύναμη και ενέργεια δίνουμε σε τέτοιες σκέψεις ώστε να συνεχίσουν να επιστρέφουν.

Έχετε παίξει ποτέ το παιχνίδι "Ρόζ Ελέφαντας";

Το αστείο με αυτό το παιχνίδι είναι ότι όσο περισσότερο προσπαθείτε να αποφύγετε να σκεφτείτε ένα ροζ ελέφαντα, τόσο πιθανότερο είναι να είναι συνέχεια στο μυαλό σας.

Αλλά αυτό το παιχνίδι, στην ουσία, είναι η προϋπόθεση για ένα ψυχολογικό φαινόμενο γνωστό ως η «Θεωρία της Ειρωνικής Διαδικασίας» που δηλώνει ότι όσο περισσότερο καταπιέζετε μια σκέψη ή σκέψεις, τόσο περισσότερο θα εμφανιστούν.
Το φαινόμενο αυτό συνδέεται άμεσα με τις ενοχλητικές σκέψεις.

Όσο περισσότερο προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε κάτι, τόσο περισσότερο το σκεφτόμαστε.

Το διάβασα στο lonerwolf.com
Ο φόβος και η νευρωτική σταθεροποίηση = η αιτία της θλίψης Reviewed by ploumistos.com on 11:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.