Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώσουμε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώσουμε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος

⍆Νιώθετε ότι εμφανίζετε τα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος; Μάλλον θα αναρωτιέστε... αν αξίζει να πάρετε κάποια μορφή βιταμίνης C ή αν θα εμπιστευθείτε άλλες «θεραπείες», όπως να κάνετε ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής για να ιδρώσετε. Αλλά βοηθά τελικά κάποια από αυτές τις προσεγγίσεις;

Οι μύθοι

Σύμφωνα με τις έρευνες, η εφίδρωση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος στα αρχικά του στάδια (ή και αργότερα) δεν είναι δυνατό να μειώσει τις επιδράσεις του, ασχέτως του τρόπου που το κάνετε – είτε μέσω της άσκησης, είτε μέσω σάουνας. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις έρευνες ανέφεραν ότι ένιωσαν λίγο καλύτερα, τουλάχιστον προσωρινά, αλλά οι αντικειμενικές μετρήσεις δεν έδειξαν καμία βελτίωση.

Και ύστερα υπάρχει ο ρινικός καθαρισμός, που αναφέρεται στον ψεκασμό ή στην εισροή νερού για τον καθαρισμό των ρινικών οδών, ώστε να απομακρυνθεί η βλέννα που περιέχει και τον ιό. Όμως κι αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική (και μπορεί να προκληθούν και μολύνσεις, αν χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης αντί για ειδικό διάλυμα).

Πιθανοί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Έρευνες για δύο συμπληρώματα – η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος – υποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Η αντίληψη ότι η βιταμίνη C μπορεί να προλάβει και να καταπολεμήσει το κρυολόγημα επικρατεί εδώ και έναν αιώνα περίπου. Τα στοιχεία ότι ορισμένες φορές τα συμπληρώματα μπορούν να μετριάζουν τουλάχιστον ένα κρυολόγημα που ξεκινά, είναι αμφιλεγόμενα. Το ερώτημα εξετάστηκε σε μια μεγάλη μετα-ανάλυση του 2005 που εξέτασε 55 προηγούμενες έρευνες και μία έκθεση του 2017.

Η ετυμηγορία από όλες αυτές τις έρευνες είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ένιωσαν καμία διαφορά αφού έλαβαν βιταμίνη C στα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος. Αλλά όσοι τακτικά λαμβάνουν σε καθημερινή βάση 200 milligrams βιταμίνης C, μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ενός κρυολογήματος – από μία εβδομάδα σε περίπου 6 μέρες κατά μέσο όρο – όπως και να μειώσουν ελαφριά την ένταση των συμπτωμάτων.

Τα στοιχεία για την επίδραση του ψευδάργυρου είναι επίσης ανάμεικτα. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας έδειξαν ότι όσοι λάμβαναν παστίλιες ψευδάργυρου για 5 μέρες από την αρχή του κρυολογήματος δεν είδαν κάποιο αποτέλεσμα – αλλά αφού σταμάτησαν να τις λαμβάνουν, το κρυολόγημά τους διήρκεσε περισσότερο σε σύγκριση με όσους συνέχισαν να τα λαμβάνουν. Το βέβαιο είναι ότι η κατανάλωση βιταμίνης C ή ψευδαργύρου κατά την έναρξη ενός κρυολογήματος δεν έχει παρενέργειες ή μειονεκτήματα, και θα μπορούσε να έχει πλεονεκτήματα αν λαμβάνεται και πριν από την ασθένεια.

Τι μπορεί τελικά να βοηθήσει στη μείωση του κρυολογήματος;

Η καλύτερη στρατηγική για όποιον ελπίζει να βελτιώσει τα συμπτώματα και να προλάβει το βαρύ κρυολόγημα, σύμφωνα με έρευνες, είναι να υιοθετήσει τις ίδιες υγιεινές συνήθειες που προβλέπονται και για την γενική μας υγεία: Τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά, καλή διαχείριση του στρες και επαρκής ύπνος.

Καμία από αυτές τις συμπεριφορές δεν θα κάνει πολλά αν τις ακολουθήσουμε μετά την εμφάνιση του κρυολογήματος. Όμως, αν αυτά τα μέτρα ληφθούν πριν, έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος εξαρχής. Και υπάρχει και μια ακόμα συμπεριφορά που μπορεί να καταπολεμήσει το κρυολόγημα: το να παραμένουμε ζεστοί.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ιοί τείνουν να πολλαπλασιάζονται ευκολότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες, και σε ανθρώπους που εκτίθενται σε αυτές. Σε εργαστηριακά πειράματα με ζώα, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται και η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμήσει το κρυολόγημα.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώσουμε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώσουμε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώσουμε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος
https://ladytimes.gr/wp-content/uploads/2018/02/1-222-e1518573185111.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_956.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/blog-post_956.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content