Νέος κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς μεταδίδεται - Επιστήμονες έχουν έτοιμο το εμβόλιο

Νέος κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς μεταδίδεται - Επιστήμονες έχουν έτοιμο το εμβόλιο

⍆Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε κόκκινο συναγερμό... λόγω επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων πνευμονίας στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei στην Κίνα. Ο ιός δεν ταίριαζε με κανέναν μέχρι σήμερα γνωστό ιό. Αυτό δημιούργησε ανησυχία επειδή όταν ένας ιός είναι νέος, δεν γνωρίζουμε πώς επηρεάζει τους ανθρώπους.

Μία εβδομάδα μετά, στις 7 Ιανουαρίου, οι Κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπίσει έναν νέο ιό. Ο νέος ιός ονομάζεται κοροναϊός, μια οικογένεια ιών που περιλαμβάνει το κοινό κρυολόγημα, και ιούς όπως οι SARS και MERS. Αυτός ο νέος ιός προσωρινά ονομάστηκε 2019-nCoV.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάστηκε με τις Κινεζικές αρχές και τους ειδικούς της παγκόσμιας κοινότητας από την ημέρα που ενημερώθηκαν, ώστε να μάθουν περισσότερα για τον ιό, πώς επηρεάζει τους ασθενείς, πώς μπορούν να θεραπευτούν και τι μπορούν να κάνουν οι χώρες για να προστατευθούν. Καθώς πρόκειται για κοροναϊό, δηλαδή μια νόσος του αναπνευστικού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει τους πολίτες για το πώς να προστατευθούν και να προστατέψουν και τους γύρω τους από τον ιό.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού;
Οι άνθρωποι που μολύνονται από τον ιό εμφανίζουν πυρετό και βήχα, ενώ αρκετοί αναφέρονται στο σύμπτωμα της δύσπνοιας. Η εκδήλωση το ιού μοιάζει πολύ με του SARS και εμφανίζεται από τη 2η ημέρα έως τη 2η εβδομάδα έκθεσης στον ιό.

Ο κοροναϊός υπήρχε και πριν, ωστόσο στους ανθρώπους ήταν γνωστές μόνο οι ήπιες μορφές του, οι οποίες εκδηλώνονταν με ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις, μπορεί ο ιός να προκαλέσει λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Ο κοροναϊός είναι κοινός στα ζώα και γι’ αυτό φαίνεται ότι η πρώτη μετάδοση έγινε από τα ζώα στον άνθρωπο. Ωστόσο, ο Π.Ο.Υ. ακόμα αναζητά την ακριβή πηγή προέλευσής του.

Ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης του ιού μεταξύ των ανθρώπων;
Ο ιός μεταδίδεται μέσω των σταγονιδίων του βήχα και του φτερνίσματος. Επίσης, μπορεί να περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών και με την προσωπική επαφή. Αυτό συμβαίνει εύκολα αν κάποιος αγγίξει μια μολυσμένη περιοχή, μετά δεν πλύνει τα χέρια του και στη συνέχεια πιάσει το στόμα ή τη μύτη του. Τέλος, μπορεί να μεταδοθεί και μέσω μολυσμένων κοπράνων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία. Εντούτοις, δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμα οι προϋποθέσεις για να προκαλέσει αυτός ο ιός μια πανδημία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο νέος κοροναϊός να μολύνει αποτελεσματικά τους ανθρώπους, να αναπαράγεται στο εσωτερικό του οργανισμού και να μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, αυτές οι προϋποθέσεις δεν φαίνεται ακόμα να πληρούνται.

Η Κίνα για να προλάβει όμως μια τέτοια περίπτωση έχει θέσει σε καραντίνα μια ολόκληρη περιοχή, έχει στείλει ειδικά ιατρικά κλιμάκια για τη σωστή αντιμετώπιση και όλες οι χώρες λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν από και προς την Κίνα.

Απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι
Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ έχουν δημιουργήσει ήδη το εμβόλιο για τον θανατηφόρο νέο κοροναϊό, ωστόσο απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, για τους οποίους απαιτείται χρόνος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμώξεων Yuen Kwok-yung. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος www.scmp.com, επιστήμονες σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ξεχωριστά για την ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό που μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέος κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς μεταδίδεται - Επιστήμονες έχουν έτοιμο το εμβόλιο
Νέος κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς μεταδίδεται - Επιστήμονες έχουν έτοιμο το εμβόλιο
Νέος κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς μεταδίδεται - Επιστήμονες έχουν έτοιμο το εμβόλιο
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-01/embolio.jpg?itok=Frd4JIl9
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/01/blog-post_66.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/01/blog-post_66.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content