Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών

Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών

⍆Αυτή η χρονική περίοδος γεμίζει χαρά τον κόσμο γύρω μας. Υπάρχουν παντού έντονα φώτα,... πράξεις καλοσύνης και πολλά γλυκά. Τώρα είναι επίσης που συνηθίζουμε να μαζευόμαστε οικογενειακά και να συνδεόμαστε ξανά.

Αυτό το τελευταίο όμως κομμάτι είναι μεγάλη παγίδα. Κι αυτό γιατί οι γιορτές δεν σημαίνουν πάντα χαρά για όλες τις οικογένειες. Για κάποιες, αυτές οι γιορτές είναι ακόμα πιο επώδυνες ως αποτέλεσμα κάποιας πρόσφατης απώλειας. Και για άλλους, που έχουν αποξενωθεί από τις οικογένειές τους, οι γιορτές λειτουργούν ως υπενθύμιση για κάτι που δεν έχουν, κάτι που τους λείπει.

Είναι ένας εσωτερικός πόνος που ορισμένες φορές γίνεται εντονότερος όταν έρχεται σε αντίθεση με όλη αυτή τη χαρά. Γι’ αυτό και για κάποιους, οι γιορτές γίνονται μια περίοδος επιβίωσης παρά ξεγνοιασιάς. Η Beatrice Tauber Prior, PsyD, κλινική ψυχολόγος τονίζει πως οι γιορτές λειτουργούν ως μια θλιβερή υπενθύμιση για το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πια μαζί μας. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο μύθος των γιορτών που «προστάζει» όλοι να γιορτάζουν και να απωθούν οποιοδήποτε αρνητικά συναίσθημα.

Διαχειριζόμενοι την αποξένωση
Αν και η απώλεια ενός αγαπημένου είναι επώδυνη, είναι κάτι που πρακτικά όλοι βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Που σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν τη δυσκολία μας να διαχειριστούμε αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αλλά η αποξένωση από την οικογένεια μπορεί ορισμένες φορές να είναι δυσκολότερο να εξηγηθεί και να κατανοηθεί. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, μπορεί να αναφέρουν ανούσιες φράσεις όπως «δεν πειράζει, έχεις φίλους», κάτι που μπορεί να μας «σπάσει».

Επίσης, χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει σπάνια επαφή με την οικογένειά του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποξενωμένος. Μάλιστα, αυτό συναισθηματικά μπορεί να είναι δυσκολότερο. Ειδικά, αν πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει απορριφθεί με κάποιο τρόπο από τα μέλη της οικογένειάς του.

Ένας άλλος παράγοντας που επιδεινώνει την ψυχολογία ενός ανθρώπου που πενθεί ή είναι μόνος του κατά τη διάρκεια των γιορτών, είναι η σύγκριση. Τείνουμε να βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πώς περνούν οι άλλοι (ακόμα και η οικογένειά μας από την οποία λείπουμε) και αυτό γεννά ακόμα πιο αρνητικά συναισθήματα.

Το να απομακρυνθούμε από τα social media μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο κι ακόμα κι αν γίνει, δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιη η ανακούφιση του πόνου κατά τη διάρκεια των γιορτών λόγω πένθους. Γι’ αυτό και τα μέλη μας οικογένειας μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ιστορία γιορτών.

Επιπροσθέτως, αν αντιμετωπίζουμε πρόσφατη απώλεια, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τιμήσουν τον άνθρωπο που έφυγε. Ένα κερί, η διήγηση ιστοριών θα μπορούσε να καταπραΰνει για λίγο έστω αυτό τον ανείπωτο πόνο.

Το πιο σημαντικό όμως που χρειάζεται να κρατήσουμε είναι ότι κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να μας υποδείξει πώς να περάσουμε τις γιορτές μας. Αντιθέτως, βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τις γιορτές δικές σας. Λάβετε δράση, όπως να καλέσετε έναν φίλο για τραπέζι ή να πάτε κάπου ήσυχα διακοπές.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών
Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών
Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών
https://3.bp.blogspot.com/-X-Qb9minoN0/VnWjjAGZvzI/AAAAAAAA1dI/JcFEeztNvvk/s400/melancholy_5.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-X-Qb9minoN0/VnWjjAGZvzI/AAAAAAAA1dI/JcFEeztNvvk/s72-c/melancholy_5.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/12/blog-post_51.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/12/blog-post_51.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content