================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών

⍆Αυτή η χρονική περίοδος γεμίζει χαρά τον κόσμο γύρω μας. Υπάρχουν παντού έντονα φώτα,... πράξεις καλοσύνης και πολλά γλυκά. Τώρα είναι επίσης που συνηθίζουμε να μαζευόμαστε οικογενειακά και να συνδεόμαστε ξανά.

Αυτό το τελευταίο όμως κομμάτι είναι μεγάλη παγίδα. Κι αυτό γιατί οι γιορτές δεν σημαίνουν πάντα χαρά για όλες τις οικογένειες. Για κάποιες, αυτές οι γιορτές είναι ακόμα πιο επώδυνες ως αποτέλεσμα κάποιας πρόσφατης απώλειας. Και για άλλους, που έχουν αποξενωθεί από τις οικογένειές τους, οι γιορτές λειτουργούν ως υπενθύμιση για κάτι που δεν έχουν, κάτι που τους λείπει.

Είναι ένας εσωτερικός πόνος που ορισμένες φορές γίνεται εντονότερος όταν έρχεται σε αντίθεση με όλη αυτή τη χαρά. Γι’ αυτό και για κάποιους, οι γιορτές γίνονται μια περίοδος επιβίωσης παρά ξεγνοιασιάς. Η Beatrice Tauber Prior, PsyD, κλινική ψυχολόγος τονίζει πως οι γιορτές λειτουργούν ως μια θλιβερή υπενθύμιση για το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πια μαζί μας. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο μύθος των γιορτών που «προστάζει» όλοι να γιορτάζουν και να απωθούν οποιοδήποτε αρνητικά συναίσθημα.

Διαχειριζόμενοι την αποξένωση
Αν και η απώλεια ενός αγαπημένου είναι επώδυνη, είναι κάτι που πρακτικά όλοι βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Που σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν τη δυσκολία μας να διαχειριστούμε αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αλλά η αποξένωση από την οικογένεια μπορεί ορισμένες φορές να είναι δυσκολότερο να εξηγηθεί και να κατανοηθεί. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, μπορεί να αναφέρουν ανούσιες φράσεις όπως «δεν πειράζει, έχεις φίλους», κάτι που μπορεί να μας «σπάσει».

Επίσης, χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει σπάνια επαφή με την οικογένειά του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποξενωμένος. Μάλιστα, αυτό συναισθηματικά μπορεί να είναι δυσκολότερο. Ειδικά, αν πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει απορριφθεί με κάποιο τρόπο από τα μέλη της οικογένειάς του.

Ένας άλλος παράγοντας που επιδεινώνει την ψυχολογία ενός ανθρώπου που πενθεί ή είναι μόνος του κατά τη διάρκεια των γιορτών, είναι η σύγκριση. Τείνουμε να βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πώς περνούν οι άλλοι (ακόμα και η οικογένειά μας από την οποία λείπουμε) και αυτό γεννά ακόμα πιο αρνητικά συναισθήματα.

Το να απομακρυνθούμε από τα social media μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο κι ακόμα κι αν γίνει, δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιη η ανακούφιση του πόνου κατά τη διάρκεια των γιορτών λόγω πένθους. Γι’ αυτό και τα μέλη μας οικογένειας μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ιστορία γιορτών.

Επιπροσθέτως, αν αντιμετωπίζουμε πρόσφατη απώλεια, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τιμήσουν τον άνθρωπο που έφυγε. Ένα κερί, η διήγηση ιστοριών θα μπορούσε να καταπραΰνει για λίγο έστω αυτό τον ανείπωτο πόνο.

Το πιο σημαντικό όμως που χρειάζεται να κρατήσουμε είναι ότι κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να μας υποδείξει πώς να περάσουμε τις γιορτές μας. Αντιθέτως, βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τις γιορτές δικές σας. Λάβετε δράση, όπως να καλέσετε έναν φίλο για τραπέζι ή να πάτε κάπου ήσυχα διακοπές.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και την απομόνωση κατά τη διάρκεια των γιορτών Reviewed by PLOUMISTOS on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.