================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Δημιούργησαν τροχό οχημάτων που μπορεί να κάνει οτιδήποτε

⍆Σε μια πολυσύχναστη πόλη, το κύριο πρόβλημα ενός αυτοκινήτου είναι το σχέδιό του.... Τα μεγάλα μεταλλικά κουτιά χρειάζονται χώρο για να γυρίσουν, να σταθμεύσουν και να σταματήσουν και όλα αυτά επειδή έχουμε κολλήσει με την ίδια βασική διάταξη για ένα όχημα που είχαμε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Αλλά τι γίνεται αν παίρνατε το μέγεθος από την εξίσωση; Τι γίνεται αν εξαλείψετε πράγματα όπως η ακτίνα στροφής; Πώς θα μοιάζει η οδήγηση σε μια πολυσύχναστη πόλη; Η Protean Electric, μια αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη του τροχού, ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Ένας τροχός που μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να γυρίσει σε κάθε κατεύθυνση που μπορεί να φανταστείτε, ώστε το ίδιο το αυτοκίνητο να διατηρεί πάντα τον προσανατολισμό του, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση στην οποία κινείται.

Ονομάζεται Protean360 +, και παρουσιάζεται ως “το πρώτο είδους που θα εξελιχθεί για εμπορικές εφαρμογές”. Ενσωματώνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το τιμόνι και την ανάρτηση σε μια ενιαία μονάδα και, αν υιοθετηθεί σε μεγάλη κλίμακα, θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τις αστικές μεταφορές. Χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη τεχνολογία, ο τροχός μπορεί να στρίψει 360 μοίρες, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να γυρίσει το αυτοκίνητο εντελώς μέσα στο δικό του αποτύπωμα. Θα μπορούσε να σταματήσει στο μπροστινό, πίσω ή στο πλάι στο κράσπεδο χωρίς να χρειαστεί να γυρίσετε το τιμόνι.

Αυτό που είναι σημαντικότερο, είναι πως κάθε ένας από αυτούς τους τροχούς προσφέρει περισσότερη ισχύ από κάποια αυτοκίνητα παραγωγής. Ο ηλεκτροκινητήρας σε κάθε έναν ξεχωριστά παράγει 108 PS και 1.250 Nm ροπής. Πολλαπλασιάστε αυτό επί τέσσερα, και έχετε μια αξιοπρεπή ιδέα για τις δυνατότητές του εν λόγω συστήματος. Η Protean δεν είπε πότε θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία. Αν και όταν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής ή ακόμη και στις αστικές συγκοινωνίες.


Το διάβασα στο newsauto.gr
Δημιούργησαν τροχό οχημάτων που μπορεί να κάνει οτιδήποτε Reviewed by PLOUMISTOS on 9:56 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.