================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Wire Boot» στο Arte libre galleria

⍆Το Arte libre galleria την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 18:00 εγκαινιάζει .....την ατομική έκθεση «Wire Boot», της δημιουργού Ειρήνης Μπότα από την πόλη του Βόλου.

Βιογραφικό καλλιτέχνη:Ονομάζομαι Μπότα Ειρήνη, είμαι ψυχολόγος κι έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βόλο. Αγαπώ την πόλη μου και για το λόγο αυτό ζω και δραστηριοποιούμαι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Κατάγομαι από οικογένεια προσφύγων και για αυτό έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στην παράδοση.

Έτσι, άρχισα να εκτιμώ την τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας. Πιο συγκεκριμένα όμως, σχετικά με τα καλλιτεχνικά, ηθικός αυτουργός είναι η μητέρα μου. Αποτέλεσε έμπνευση, καθώς είναι νηπιαγωγός κι έτσι, από μικρή τη βοηθούσα και ήθελα να συμμετέχω στις εργασίες της. Αργότερα, ανακαλύψαμε την τεχνική των χειροποίητων δέντρων από σύρμα. Επρόκειτο για δύο χρόνια γεμάτα σύρμα, χάντρες και ιδέες. Μετά τα δύο αυτά χρόνια, ασχολήθηκα ξανά μόνη μου με αυτά τα δέντρα φέτος το καλοκαίρι. Αφορμή αποτέλεσε ένας ιδιαίτερος γάμος, για τον οποίο δεν είχα βρει δώρο. Έτσι, έγινε το δέντρο των ευχών. Οι καλεσμένοι έγραφαν τις ευχές τους σε ένα φύλλο από χαρτί σελήνης και το κρεμούσαν στο δέντρο, το οποίο είχε, ειδικά, διαμορφωμένες υποδοχές στα κλαδιά του.

Από τότε, άρχισα να ασχολούμαι και πάλι με την κατασκευή δέντρων. Άλλωστε, η κατασκευή αποτελεί έκφραση της έμπνευσης και της δημιουργίας και οι σπουδές μου στην ψυχολογία με βοήθησαν να τα συνδυάσω. Έτσι λοιπόν, με πολλές ιδέες, πολλή όρεξη και πολλά υλικά, φτάνω στο σήμερα, όπου περπατάω το 7ο χιλιόμετρο σύρματος κι έχω μια συλλογή από διάφορα στολίδια, όπως είναι οι χάντρες, η τσόχα, οι πέρλες, ο μουλινές, το μαλλί, οι πούλιες, ο πηλός, το χαρτί σελήνης, τα υφασμάτινα πέταλα και πολλά άλλα. Η συλλογή μου αριθμεί γύρω στα 60 δέντρα -αριθμός ικανός να λέω ότι έχω δάσος- και πολλά τα σπίτια που διακοσμεί. Επίσης, αρκετές είναι και οι κυρίες, οι οποίες έχουν επιλέξει κοσμήματα από τη συλλογή μου.

Έτσι λοιπόν, μετά από αυτή την πορεία, που, εντέλει, περιλαμβάνει ένα εξηνταμελές δάσος με περίμετρο 7 χιλιόμετρα και πολλά παραπάνω, με χαρά ανακοινώνω την πραγματοποίηση της πρώτης μου ατομικής έκθεσης. 

Στις 31 Μαρτίου 2019 μετά τις 18:00 οι χειροποίητες δημιουργίες μου θα εκτίθενται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στη στοά τέχνης, στο αγαπημένο aRTe LiBRe GalleRia (cafeé – εκθεσιακός χώρος).

Φτιάχνουμε δέντρα με γερές ρίζες,
Για να δώσουν γερά κλαδιά,
Να ανεβούμε και να δούμε τον κόσμο

Arte libre galleria: Παγασών & Ζάχου -Στοά Τέχνης – Πολυχώρος Τσαλαπάτα.
«Wire Boot» στο Arte libre galleria Reviewed by PLOUMISTOS on 9:46 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.