Οι θεωρίες που έχουμε για τα ενδιαφέροντα μας, εμποδίζουν να αναπτύξουμε τα πάθη μας

Οι θεωρίες που έχουμε για τα ενδιαφέροντα μας, εμποδίζουν να αναπτύξουμε τα πάθη μας

⍆Τι απολαμβάνετε να κάνετε; Ποιο είναι το πάθος, τα ενδιαφέροντα ή τα χόμπι σας;... Απολαμβάνετε να μαγειρεύετε, να χορεύετε, να παίζετε ντραμς, να ψαρεύετε ή να κλαδεύετε; Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι οι αντιλήψεις σας για τα ενδιαφέροντα και τα πάθη σας επηρεάζουν το αν θα εξερευνήσετε τελικά άγνωστες επιλογές ή θα δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες.

Μία πρόσφατη έρευνα από τον Paul O’Keefe και τους συνεργάτες του, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβρη στο Psychological Science, υποστηρίζει ότι οι θεωρίες που έχουμε γενικά για τα ενδιαφέροντα μπορεί να μας εμποδίζουν να βρούμε και να αναπτύξουμε τα πάθη μας.
 αναπτύξουμε τα πάθη μας
Πάθη και ενδιαφέροντα
Μας συμβουλεύουν συχνά να αναζητήσουμε τι είναι αυτό που αγαπάμε• να ανακαλύψουμε τα πάθη μας. Και ένα ρητό – κλισέ που λέγεται είναι το «αν βρεις μια δουλειά που αγαπάς, δεν θα ξαναδουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου». Αλλά τελικά τα ενδιαφέροντά μας τα ανακαλύπτουμε ή τα καλλιεργούμε; Η πρώτη άποψη αναφέρεται ως σταθερή θεωρία ενδιαφερόντων, ενώ η τελευταία ως θεωρία εξέλιξης ενδιαφερόντων.

Το αν πιστεύουμε στην πρώτη ή στη δεύτερη δημιουργεί συγκεκριμένες σημαντικές συνέπειες. Για να το εξηγήσει, οι O’Keefe et al. συγκρίνουν την αναζήτηση ενδιαφερόντων με την αναζήτηση για αγάπη: Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι οι επιτυχημένες σχέσεις έρχονται από τη μοίρα ή καλλιεργούνται. Με την πρώτη οπτική, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα ραντεβού ως μια απόπειρα να βρουν το «άλλο τους μισό».

Αν εμφανιστούν δυσκολίες και εμπόδια στη σχέση, οι άνθρωποι αυτοί αποχωρούν και συνεχίζουν στην επόμενη. Αντιθέτως, η δεύτερη αντίληψη αυξάνει το κίνητρο των ανθρώπων να διατηρήσουν σχέσεις και να επιλύσουν τις διαφορές όταν αυτές εμφανιστούν.

Με τον ίδιο τρόπο, αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει σταθερός αριθμός έμφυτων ενδιαφερόντων, θα παραμείνει σε ένα περιοριστικό πλαίσιο. Μόλις κάνει την εμφάνισή του ένα πάθος, δεν υπάρχει ανάγκη να εξερευνηθούν άλλα πεδία. Επίσης, οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό θεωρούν ότι πρέπει τα πάθη να έρχονται φυσικά και να ρέουν εύκολα. Αν συμβεί το αντίθετο, συμπεραίνουν ότι αυτό το ενδιαφέρον δεν είναι γι’ αυτούς.

Πάθη: Τα ανακαλύπτουμε ή τα καλλιεργούμε;
Ο O’Keefe και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια σειρά πειραμάτων για να διερευνήσουν τις συμπεριφορικές επιδράσεις αυτών των απόψεων. Βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες με ισχυρότερες πεποιθήσεις για το ότι τα ενδιαφέροντα είναι έμφυτα επέδειξαν λιγότερο ενθουσιασμός όταν διάβαζαν για θέματα εκτός των ήδη ενσταλλαγμένων ενδιαφερόντων. Επιπλέον, έδειξαν λιγότερη δεκτικότητα σε νέα ενδιαφέροντα.

Τέλος, οι συμμετέχοντες που πίστευαν ότι τα πάθη ανακαλύπτονται ήταν πιο πιθανό να χάσουνε γρήγορα το ενδιαφέρον τους για ένα επιστημονικό θέμα, αφού είχαν διαβάσει ένα τεχνικό άρθρο γι’ αυτό. Θέτοντάς το απλά, περίμεναν ότι το αληθινό πάθος έρχεται φυσικά.
Επανεξετάζοντας τα ενδιαφέροντα και τα πάθη μας

Τα ευρήματα αυτών των ερευνών στήριξαν την υπόθεση των ειδικών ότι όταν οι άνθρωποι θεωρούν πως τα ενδιαφέροντα είναι έμφυτα και σταθερά, αναζητούν να ανακαλύψουν περιορισμένο προϋπάρχον αριθμό παθών. Και αφού πιστέψουν ότι τα έχουν ανακαλύψει, σταματούν.

Αν, εν αντιθέσει, πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε νέα ενδιαφέροντα, τίποτα δεν μας σταματά στο να εξερευνήσουμε νέους τομείς, ούτε νιώθουμε σύγχυση για το ότι βρισκόμαστε σε «λάθος δρόμο», αλλά επιμένουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση/ καλλιέργεια των ενδιαφερόντων σας:

1. Ποια είναι τα ενδιαφέροντα μου; Πώς ξέρω ότι αυτά είναι τα ενδιαφέροντά μου;

2. Έχω δουλέψει στο να αναπτύσσω αυτά τα πάθη;

3. Υποθέτω ότι οι άνθρωποι που καλλιεργούν ένα πάθος (π.χ. ζωγραφική, μουσική) κατακλύζονται συνεχώς από κίνητρα και δεν νιώθουν καμία σύγχυση;

4. Έχω ποτέ εμποδίσει τον εαυτό μου να εξερευνήσει νέες περιοχές ενδιαφερόντων λόγω των δυσκολιών ή των μειωμένων κινήτρων κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός νέου πάθους;

Σκεφτείτε αυτές τις ερωτήσεις. Ίσως οι γενικές απόψεις για τα ταλέντα, τα πάθη και τα ενδιαφέροντα να σας έχουν εμποδίσει από το να εμπλουτίσετε τη ζωή σας με νέα και πάθη και χόμπι.

Πώς να ανακαλύψετε το πάθος σας, ακόμα κι αν νιώθετε χαμένοι και αποθαρρυμένοι

Λίγα πράγματα μπορούν να γεμίσουν τόσο τη ζωή σας με μια αίσθηση ενέργειας και εκπλήρωσης, όσο η αναζήτηση του πάθους σας, αναφερετε στο αρθρο του enallaktikidrasi.com. Ανακαλύπτοντας τι αγαπάτε να κάνετε και ύστερα να αφοσιωθείτε στην τελειοποίηση της «τέχνης» αυτής ή στην μεγιστοποίηση της επίδρασής του, χαρίστε στη ζωή σας μια αίσθηση προόδου που συνεχώς θρέφει την καρδιά και την ψυχή σας.

Εκεί ακριβώς βρισκόμουν κι εγώ πριν από μια δεκαετία. Είχα μόλις κλείσει άλλο ένα κεφάλαιο της ζωής μου και ένιωθα εντελώς χαμένος ως προς το τι ήθελα να κάνω. Το θέμα είναι ότι αυτή η έλλειψη κατεύθυνσης μπορεί να είναι πραγματικά αποθαρρυντική, οπότε είναι δύσκολο να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας να λάβει δράση για οτιδήποτε, όταν νιώθετε ότι δεν υπάρχει νόημα.

Αλλά κατάφερα να βρω το πάθος μου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετά πράγματα με τα οποία παθιάζομαι. Και από εκείνο το σημείο και μετά, βρήκα την κλίση μου. Και το έκανα χρησιμοποιώντας μια αρκετά απλή διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, μόνο λίγα πρακτικά βήματα που σας επιτρέπουν να αρχίσετε να εξερευνάτε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας, να αναζωπυρώνετε το πάθος για ζωή και να βρείτε αυτό που σας συγκινεί.

Πώς να βρείτε το πάθος σας, ακόμα κι αν νιώθετε χαμένοι και αποθαρρυμένοι

Κάντε ένα πολύτιμο διάλειμμα
Αρχικά, χρειάζεται να αλλάξετε περιβάλλον. Το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε σας ρουφά την ενέργεια κάθε λεπτό που περνά και χρειάζεται να δημιουργήσετε μια πραγματική ψυχολογική μεταμόρφωση για να το κάνετε να λειτουργήσει.

Πάρτε όσες μέρες μπορείτε – μία εβδομάδα, ένα σαββατοκύριακο, μία μέρα. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Το κάτι είναι πάντα καλύτερο από το τίποτα. Επίσης, χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά από το σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι κάπου μια ώρα μακριά ή ένα πιο μεγάλο ταξίδι. Χρειάζεται δηλαδή να απομακρυνθείτε για λίγο από το συνηθισμένο σας πλαίσιο για να δουλέψετε απερίσπαστοι, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια πνευματική στροφή και να βρείτε την καθαρότητα του νου που απαιτείται.

Ανακαλύψτε ξανά το εσωτερικό σας παιδί
Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της άσκησης. Προσωπικά, έχω ανακαλύψει ότι ένας διαχωρισμός συντελείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην πρώιμη ενήλικη ζωή μας. Είναι ένα σημείο όπου – ασχέτως του τι μας διδάσκεται – εμείς αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται να παρατήσουμε τα παιδικά μας όνειρα και να συμβιβαστούμε με κάτι πιο λογικό.

Γι’ αυτό και το βήμα αυτό είναι τόσο κρίσιμο. Πάρτε ένα σημειωματάριο και αρχίστε να καταγράφετε όλα εκείνα που αγαπούσατε ως παιδιά. Αρχίστε από όσο πίσω μπορείτε να θυμηθείτε και διατρέξτε όλα τα χρόνια μέχρι το παρόν. Αλλά καταγράψτε μόνο τα αυθεντικά σας πάθη. Εκείνα που καθοδηγούσαν ολόκληρες πλευρές της ζωής σας.

Αναζητήστε μέσα σας πώς νιώθετε για κάθε ένα από αυτά τα πράγματα. Σας ξυπνά κάτι εσωτερικά; Υπάρχει κάτι το οποίο λαχταράτε να ξαναδοκιμάσετε; Επίσης, αυτή η άσκηση πιθανότατα να σας ξυπνήσει πάθη, τα οποία δεν είχατε ποτέ ξανά στο παρελθόν σκεφτεί ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Ελάτε σε επαφή με τα συναισθήματά σας
Ύστερα, εκτός από την εξερεύνηση των παρελθοντικών προτιμήσεών σας, χρειάζεται να βουτήξετε βαθύτερα στον εαυτό σας, για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει εκεί μέσα πραγματικά. Ποια είναι τα συναισθήματά σας καθώς κάθεστε κάπου σιωπηλά, αναλογιζόμενοι τη ζωή σας; Μετανιώνετε για κάτι; Για τι; Έχει αρχίσει να διογκώνεται ο ενθουσιασμός μέσα σας; Τι το προκάλεσε ακριβώς;

Γράψτε όλα όσα σας έρχονται στο νου για ορισμένα λεπτά και προσπαθήστε να ακολουθείτε την ίδια πρακτική μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα ή και δύο, με στόχο να ξεκαθαρίσετε ολοένα και περισσότερο την εικόνα της ζωής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια απόφαση που είναι αυθεντικότερη σε εσάς, αντί να επιτρέπετε σε εξωτερικές επιρροές, όπως κοινωνικές προσδοκίες, να διαφθείρουν τη διαδικασία.

Καταλήξτε σε κάτι, «κλειδώστε το», προχωρήστε μπροστά και βαδίστε το μονοπάτι της αυτο – ανακάλυψης
Προσωπικά, το βασικότερο πράγμα που επέλεξα μέσα από αυτή την άσκηση δεν κατέληξε να είναι η κλίση μου. Εντούτοις, είναι κάτι στο οποίο έχω πάθος και στην ουσία με οδήγησε στο να ανακαλύψω την κλίση μου. Και αυτό είναι το νόημα αυτού του βήματος. Τώρα είναι η δουλειά σας να βγείτε εκεί έξω και να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε πράγματα τα οποία πιστεύετε ότι μπορεί να αποτελούν ένα σοφό βήμα και εξερευνήστε το πώς νιώθετε.

Μείνετε συνδεδεμένοι με τα συναισθήματά σας σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και συνεχίστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεδιπλωθεί ολόκληρος μπροστά σας.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Μέντορας - Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης και ρύθμιση της ενέργειας του Σώματος με Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης και καθοδήγησης, ή διαισθητικής αρωγής, Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι θεωρίες που έχουμε για τα ενδιαφέροντα μας, εμποδίζουν να αναπτύξουμε τα πάθη μας
Οι θεωρίες που έχουμε για τα ενδιαφέροντα μας, εμποδίζουν να αναπτύξουμε τα πάθη μας
Οι θεωρίες που έχουμε για τα ενδιαφέροντα μας, εμποδίζουν να αναπτύξουμε τα πάθη μας
https://www.iellada.gr/sites/default/files/styles/featured/public/field/image/sinidi.jpg?itok=MiYYxdEO
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_98.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_98.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content