================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έκθεση του Πασχάλη Αγγελίδη στη Γκαλερί δ στον Βόλο

⍆Με τον υπαινικτικό τίτλο «Πανσέληνος» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα της γνώριμης και αναγνωρισμένης εικαστικής του γραφής...
ο καταξιωμένος ζωγράφος Πασχάλης Αγγελίδης στο πλαίσιο έκθεσης που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 8 το βράδυ στο Χώρο Τέχνης « δ. » (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος) στο Βόλο.

Ο Πασχάλης Αγγελίδης που ζει και εργάζεται στο Βόλο δίνοντας καλλιτεχνικό «παρών» σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει επιλέξει να παρουσιάσει δέκα έργα (λάδια σε μουσαμά), τέσσερις σπουδές καθώς και ένα έργο λάδι σε ξύλο, την εμβληματική «Πόρτα» στο Χώρο Τέχνης « δ. » που συμμετέχει ως αρχιτεκτονική δημιουργία στη 9η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη το 1955 ο Πασχάλης Αγγελίδης σπούδασε διακόσμηση στη Θεσσαλονίκη ενώ μαθήτευσε στο εργαστήριο του Δημήτρη Κρέτα. Τον κέρδισε η ζωγραφική με την έννοια της εικαστικής εφαρμογής αποσπώντας παράλληλα και άμεσα θετικές κριτικές κοινού και ειδικών.

Με αφορμή τις ατομικές παρουσιάσεις αλλά και τη συμμετοχή του Πασχάλη Αγγελίδη σε ομαδικές εκθέσεις έχουν καταγραφεί σημαντικές αναφορές και κριτικές καθώς και εγκωμιαστικά σχόλια ελληνικών και ξένων Ιστορικών Τέχνης.

Ο ιστορικός τέχνης Δρ Γιάννης Κολοκοτρώνης γράφει μεταξύ άλλων «…ο Πασχάλης Αγγελίδης έμμεσα πραγματεύεται τη διάρκεια των ανθρώπινων αισθημάτων και είναι πιστός στο μεγάλο αξίωμα του αιώνα τον υποκειμενισμό της παράκρουσης. Και συνεχίζει … στο έργο του η προσωπική του σφραγίδα συντίθεται με τη διάθεση να προκαλέσει τη φαντασίωση του θεατή και την επιθυμία να αναστατώσει τα συναισθήματά του…».

Η έκθεση έργων του Πασχάλη Αγγελίδη στο Χώρο Τέχνης «δ» στο Βόλο θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 30 Οκτωβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας : ΤΡΙΤ , ΤΕΤ , ΠΕΜΠ , ΠΑΡΑΣΚ 11:00 - 14:00 και 18:30 - 21:00
ΚΥΡ , ΔΕΥΤ. Κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 9678186878

Βιογραφικό Πασχάλη Αγγελίδη:
Ο Πασχάλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο του 1955. Σπούδασε διακοσμητική, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα στη Θεσσαλονίκη. Μαθήτευσε και εργάστηκε με τον Δημήτρη Σκρέτα στη χαρακτική και μεταλλοπλαστική. Εργάστηκε στο θέατρο ως ζωγράφος σκηνικών και ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος. Ζωγραφίζει τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων σε δημόσιους και επώνυμους ιδιωτικούς χώρους. Από το 1989 επέλεξε να ζει μόνιμα στη Μακρινίτσα Πηλίου και στην πόλη του Βόλου.

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα μουσικών δίσκων και CD, όπως «Η Ελλάδα της Μελίνας» του Σταύρου Ξαρχάκου. Έχει συνεργαστεί με τους ζωγράφους: Άγγελο, Paul Acciari, Zan Paul Cleren, Masasuke Chiba και με τους γλύπτες: Κ. Βαρώτσο, Δ. Φόρτσα, Σ. Γαβαλά. Έχει κάνει εκθέσεις στην Ελλάδα, Αίγυπτο, Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Ολλανδία, Κύπρο και Κίνα.


Έκθεση του Πασχάλη Αγγελίδη στη Γκαλερί δ στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS on 11:47 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.