Στ. Πλουμιστός: Όρια και γιατί δυσκολευόμαστε να τα θέσουμε

Στ. Πλουμιστός: Όρια και γιατί δυσκολευόμαστε να τα θέσουμε

⍆Δεν είναι λίγες οι φορές που στην καθημερινότητά μας αισθανόμαστε πιεσμένοι....
Γρήγοροι ρυθμοί ζωής, διαπροσωπικές επαφές είτε στο επίπεδο της εργασίας είτε σε φιλικό-οικογενειακό πλαίσιο, είναι δυνατό να μας επηρεάσουν συναισθηματικά. Υψηλά επίπεδα άγχους, εκνευρισμός, δυσφορία είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε τι μας κάνει μη λειτουργικούς.

Συναισθήματα τέτοιου είδους είναι συνήθως απόρροια της ανικανότητάς μας να εκφράσουμε τι νιώθουμε και να αποφύγουμε αδιέξοδες καταστάσεις που μας πιέζουν.

Η δυσκολία οριοθέτησης της συμπεριφοράς των άλλων
Την εμφάνιση της, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάνει η έννοια των ορίων. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου φοβόμαστε να θέσουμε στους άλλους όρια. Δηλαδή, να εκφράσουμε με ήπιο τρόπο ποιο είναι το σημείο μέχρι το οποίο μπορούν να "φτάσουν". Είναι αναγκαίο να έχουμε στο μυαλό μας, ως όριο, το σημείο, στο οποίο, η δική μας ηρεμία δεν πλήγεται και είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε διάφορες καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, όμως, δεν είναι εύκολη, γεγονός που οδηγεί στην αποφυγή της. Με την παραμέληση της διαδικασίας όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταπνίγουν τα συναισθήματά τους και τελικώς έχουμε άτομα που λειτουργούν ως παθητικοί αποδέκτες. Μάλιστα, είναι εκείνοι που συχνά γίνονται έρμαια των ανωτέρων τους στην εργασία είτε όσων έχουν πάνω τους κάποια επίδραση(συγγενείς, φίλοι, ερωτικές σχέσεις), με σκοπό να αποφύγουν κάποια ρήξη. 

Λόγοι μεταροπής του εαυτού σε παθητικό αποδέκτη συμπεριφορών
Αναγκαίο, λοιπόν, είναι να σταθούμε και να αναρωτηθούμε γιατί μετατρεπόμαστε σε παθητικούς αποδέκτες και δεν αντιδρούμε, προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

O φόβος είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θεωρούν, πως εκφράζοντας πραγματικά αυτό που νιώθουν μπορεί να προσβάλλουν το άτομο που έχουν απέναντί τους, κι ακόμα, σε ακραίες περιπτώσεις, να το χάσουν απ τη ζωή τους. Φοβούμενοι λοιπόν, μία τέτοια αντίδραση, αποφασίζουν να παραμείνουν αμέτοχοι, παραμερίζοντας αυτό που νιώθουν.

Επιπροσθέτως, η αποφυγή εντάσεων είναι ένας ακόμα κρίσιμος παράγοντας. Γνωστοποιώντας την ενόχληση μας, πάνω σε κάποιο ζήτημα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις συνέπειες. Είναι πιθανό ο συνδιαλεγόμενος μας να αντιδράσει και να θελήσει να υποστηρίξει τη θέση του, ή το λόγο για τον οποίο ανέφερε κάτι. Επομένως, κάποιος μη θέλοντας να μπει σε κάποιου τέτοιου διαδικασία, αποστασιοποιείται και για ακόμα μια φορά αδυνατεί να δηλώσει το πώς ένιωσε.

Υπάρχει, όμως, περίπτωση, μη θέλοντας να εισέλθουμε σε έναν "κύκλο" που ίσως μας βλάψει συναισθηματικά να αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε διαφορετική τακτική. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε αυτό που μας ενοχλεί, θεωρώντας πως δεν είναι κάτι σημαντικό. Προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως πιθανόν είναι η ιδέα μας και το ζήτημα που έχει προκύψει δεν είναι άξιο συζήτησης. “Θάβουμε”, επομένως, τα αρνητικά συναισθήματά μας, τα οποία, ωστόσο, θα ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, όταν πιεστούμε ξανά συναισθηματικά. 

Χρειάζεται να νοιαζόμαστε, πρώτα από όλα, εμείς τον εαυτό μας
Συχνά, βέβαια, έχουμε την πεποίθηση πως οι άλλοι θα μεριμνήσουν για εμάς. Πιστεύουμε πως ο άλλος είναι σε θέση να καταλάβει αν μας ενόχλησε κάτι και να μην το επαναλάβει ξανά. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, καθώς είναι δύσκολο για κάποιον εξωτερικό παρατηρητή να κατανοήσει πλήρως τη θέση μας.

Συμπερασματικά, διαπιστώνουμε πως αν δε νοιαστούμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την απαίτηση από κάποιον άλλο. Η ήρεμη συζήτηση είναι μια καλή λύση. Μπορούμε να εξηγούμε στον άλλο τι μας ενόχλησε και να είμαστε απέναντι του ειλικρινείς. Με την ειλικρίνεια είναι δυνατό να υπάρξει συνεννόηση και να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση του ατόμου. Συνεπώς, θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα που ενδεχομένως αποτρέψει κάποιες αντίστοιχες μελλοντικές συμπεριφορές. Επομένως, δηλώνουμε με έμμεσο τρόπο το τη νοητή γραμμή που δεν επιτρέπεται ο/η "σύντροφός" μας να καταπατήσει.

Το διάβασα στο e-psychology.gr

Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Όρια και γιατί δυσκολευόμαστε να τα θέσουμε
Στ. Πλουμιστός: Όρια και γιατί δυσκολευόμαστε να τα θέσουμε
Στ. Πλουμιστός: Όρια και γιατί δυσκολευόμαστε να τα θέσουμε
https://perpera.online/wp-content/uploads/2017/09/teenagers-640x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content