Καθηλώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ευτυχία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καθηλώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ευτυχία

⍆Έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε να πάτε μπροστά στη ζωή σας, ώστε να δείτε,...
αν οι αποφάσεις που κάνετε, θα οδηγήσουν τελικά σε ικανοποίηση και υγεία στο μέλλον;

Στον κόσμο της επιστημονικής έρευνας, μπορούμε κάπως να πλησιάσουμε σε αυτή τη δυνατότητα, αν ρίξουμε μια ματιά στην έρευνα του Harvard για την εξέλιξη των ενηλίκων (the Harvard Study of Adult Development) – μία έρευνα που ακολούθησε τις ζωές 724 ανδρών για 78 χρόνια και αποτελεί μια από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες που έχουν γίνει ποτέ με αντικείμενο έρευνας την ενήλικη ζωή.

Οι ερευνητές αξιολογούσαν την ομάδα ανά δύο χρόνια σε σχέση με τη σωματική και ψυχική τους υγεία, την επαγγελματική τους ζωή, τη φιλία τους, το γάμο τους – και επίσης τους έπαιρναν ανά κάποιες περιόδους προσωπικές συνεντεύξεις, υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις (αίματος και εγκεφαλικές τομογραφίες). Όντας παρατηρητές στην πρώτη γραμμή, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τις συνθήκες και τις επιλογές των συμμετεχόντων και να δουν πώς τα αποτελέσματα ξεδιπλώνονταν στις ζωές τους.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του το enallaktikidrasi.com, ο ψυχίατρος Robert J. Waldinger, ο κύριος ερευνητής της μελέτης αυτής, μοιράστηκε στο TED Talk τα κύρια αποτελέσματα αυτής της εντυπωσιακής έρευνας, μοναδική στο είδος της. Ωστόσο, εκτός από τα παρακάτω, υπάρχουν ακόμα πολλά μαθήματα που χρειάζεται να μάθουμε, εκμεταλλευόμενοι την επιστήμη.

 Να τι έδειξε η πιο  μακροχρόνια έρευνα για την ευτυχία

1. Η ευτυχισμένη παιδική ηλικία έχει μακροχρόνια επίδραση

Η στενή, τρυφερή σχέση με τους γονείς στην παιδική ηλικία αποτελούσε έναν καλό προβλεπτικό παράγοντα για τρυφερές και ασφαλείς σχέσεις με τους κοντινότερους ανθρώπους μας στην ενήλικη ζωή. Η ευτυχισμένη παιδική ηλικία είχε τη δύναμη να επεκτείνεται στις επόμενες δεκαετίες ζωής, προβλέποντας σχέσεις με μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας (κυρίως συζυγικές στα 80 χρόνια ζωής), αλλά και καλύτερη σωματική υγεία σε όλες τις ηλικίες.

Και δεν είναι μόνο ο δεσμός με τους γονείς που μετράει: η στενή σχέση με έναν τουλάχιστον συγγενή στην παιδική ηλικία προέβλεπε λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης μέχρι την ηλικία των 50.

2. Όμως, όσοι είχαν δύσκολη παιδική ηλικία μπορούν να αναπληρώσουν στη μέση ηλικία
Οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε δύσκολα περιβάλλοντα -σε δυσλειτουργικές οικογένειες ή μέσα σε οικονομική αβεβαιότητα, για παράδειγμα- έζησαν λιγότερο ευτυχισμένα από εκείνους που είχαν πιο τυχερή, χαρούμενη παιδική ηλικία. Αλλά κατά τη μέση ηλικία (που οριζόταν περίπου στα 50 έτη), εκείνοι που ενδιαφέρονταν να καθοδηγήσουν την επόμενη γενιά υπό καλύτερες συνθήκες, ήταν πιο ευτυχισμένοι και καλύτερα προσαρμοσμένοι από όσους δεν μοιράζονταν την ίδια όρεξη και τον ίδιο σκοπό.

Αυτή η επιθυμία δεν σχετίζεται μόνο με το να γίνουν γονείς και να καθοδηγούν τα παιδιά τους, αλλά και με την καθοδήγηση νεότερων ενηλίκων μέσα από διάφορα επαγγέλματα, λειτουργώντας δηλαδή ως μέντορες.

3. Μαθαίνοντας πώς να αντιμετωπίζουμε το στρες, ωφελούμαστε μακροχρόνια
Όλοι έχουμε αναπτύξει διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του στρες και ανακούφισης από το άγχος. Η ερευνητική ομάδα του Waldinger βρήκε ότι ορισμένοι τρόποι έχουν αποτελεσματικότερα μακροχρόνια οφέλη, σε σύγκριση με άλλα. Ανάμεσα στις προσαρμοστικές μεθόδους άμυνας που εξέτασαν ήταν η μετουσίωση. Παράδειγμα: νιώθετε ότι αδικείστε από τον εργοδότη σας, οπότε ιδρύετε έναν οργανισμό που διεκδικεί την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο αλτρουισμός: Παλεύετε με τον εθισμό και παραμένετε νηφάλιοι, βοηθώντας άλλους εθισμένους και η καταστολή: Ανησυχείτε για περικοπές στο μισθό σας, αλλά βάζετε στην άκρη αυτή σας την ανησυχία, μέχρι να μπορείτε να κάνετε κάτι πρακτικό γι’ αυτό. Οι δυσλειτουργικές στρατηγικές άμυνας περιλαμβάνουν την εκδραμάτιση, την προβολή και την άρνηση.

Οι ερευνητές του Harvard βρήκαν ότι τα υποκείμενα που διαχειρίζονταν το στρες, υιοθετώντας προσαρμοστικές μεθόδους, είχαν καλύτερες σχέσεις με τους άλλους. Ήταν ευκολότεροι άνθρωποι ως προς την κοινωνικοποίηση, κάτι που τους έκανε αρεστούς στους άλλους και οδηγούσε σε περισσότερη κοινωνική στήριξη και αυτό με τη σειρά του, προέβλεπε υγιέστερη διαδικασία γήρανσης στα 60 και 70. Ένα επιπλέον στοιχείο: τα άτομα που χρησιμοποιούσαν μηχανισμούς άμυνας στη μέση ηλικία είχαν μεγαλύτερη οξυδέρκεια.

4. Ο χρόνος με τους άλλους μας προστατεύει από τα σημάδια που αφήνουν τα σκαμπανεβάσματα της ζωής
Ο Waldinger αναφέρει ότι ένα σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως είναι η ποιότητα των σχέσεών μας που έχει σημασία εδώ. Βέβαια, οι ερευνητές βρήκαν ότι και η ποσότητα μετρά. Αναπολώντας τη ζωή τους, οι άνθρωποι ανέφεραν ως πιο σημαντικό και ουσιαστικό το χρόνο που είχαν περάσει με άλλους. Η παρέα με άλλους ανθρώπους έκανε τα υποκείμενα της έρευνας πιο ευτυχισμένα σε καθημερινή βάση και συγκεκριμένα, το χρόνο με το/τη σύντροφο ή το/τη σύζυγο, που υπερείχε των δύσκολων στιγμών (ασθένειες και συγκρούσεις).


Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματισμούς στην καθημερινότητα τους ή που πάσχουν από ασθένειες, λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1914,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,51,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,730,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,606,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Καθηλώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ευτυχία
Καθηλώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ευτυχία
Καθηλώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ευτυχία
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2013/10/kardia-612x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content