Της Αθηνάς Λαοπόδη: "Η Κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητη μπροστά στις πιέσεις"

Της Αθηνάς Λαοπόδη: "Η Κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητη μπροστά στις πιέσεις"

Οι 100 πρώτες μέρες δείχνουν τον δρόμο.
Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια ακόμα πράξη της διαπραγμάτευσης που ακολούθησε την ανισοβαρή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Σε αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διττά δύσκολη και πιεστική κατάσταση. Παρόλα αυτά τα βήματα που έχουν γίνει αυτές τις 100 πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντός και εκτός κοινοβουλίου καταδεικνύουν την αβυσσάλεα διαφορά ανάμεσα σε αυτήν και στις προηγούμενες συγκυβερνήσεις των μνημονίων και της υποτέλειας.

Αναλυτικότερα:

Από την μια βρίσκουμε τα συνεχή παίγνια επίδειξης δύναμης και κυριαρχίας των θεσμών με σκοπό την πλήρη αποδυνάμωση της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Και από την άλλη έχουμε τους δημοσιογράφους των καθεστωτικών ΜΜΕ που ως άλλοι μύστες του πολιτικοοικονομικού Διεθνούς γίγνεσθαι προσπαθούν να μας πείσουν για την επιτακτική ανάγκη μιας βεβιασμένης έντιμης συμφωνίας.

Τελικός στόχος ; Να καμφθεί αρχικά η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση και παρακάτω να επιτευχθεί η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συστημικό , άβουλο «κεντροαριστερό» κόμμα, έτοιμο να εκτελέσει κάθε εντολή των δανειστών με πρόσχημα την διάσωση της χώρας από τα χειρότερα – τα οποία πάντα εξικνούνται σε αοριστολογίες καταστροφής- και μιας ανάπτυξης που χρόνια τώρα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός με συνεχείς θυσίες και μηδέποτε φθάνει…..

Με αυτά τα δεδομένα η Κυβέρνηση μοιάζει να βαζίδει πάνω σε τεντωμένο σχοινί έχοντας όμως μια και μοναδική και αδιαπραγμάτευτη ευθύνη. Να σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού

Μια λαϊκή εντολή η οποία όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις ( palmos analysis ,5 και 6 Μαΐου 2015) μέχρι σήμερα παραμένει αταλάντευτη και ισχυρή. Το 70% των πολιτών καλεί την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της που αφορούν την ανάκτηση και την προστασία της εργασίας , τις ομαδικές απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα και φυσικά το κρίσιμο ασφαλιστικό. Βέβαια δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ένα ποσοστό 52% ( 35% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ) ζητάει πάσει θυσία στο ευρώ έναντι του σημαντικότατου 44% (61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) που επιμένει στην απαλλαγή από τα Μνημόνια .

Πως εμηνεύεται αυτό ; Με μια γρήγορη παρατήρηση καθένας καταλαβαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δεν αντέχει τις συνεχείς στερήσεις και απαιτεί την αλλαγή. Ψήφισε για την αλλαγή και την στηρίζει . Παρόλα αυτά ο φόβος για το αύριο , ιδιαίτερα σε περίπτωση ρήξης ( χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα την έξοδο από το ευρώ) , παραμένει υψηλός . Είναι ένας φόβος που καλλιεργείται συνεχώς μέσω γνωστών μιντιακών παραγόντων , των ανωνύμων Ευρωπαίων αξιωματούχων και της ημιμάθειας που επικρατεί γύρω από τα οικονομικά ζητήματα σχεδόν στο σύνολο του Ελληνικού Λαού.

Υπό αυτές τις συνθήκες η μόνη ίσως λύση είναι η αλήθεια και η ανάλυση ΟΛΩΝ των ενδεχόμενων από πλευράς της Κυβέρνησης και των στελεχών της καθώς και η πλήρης κατανόηση της , από τους πολίτες . Τότε οι πολίτες αυτής της χώρας θα είναι σε θέση να αποφασίσουν τι θέλουν πραγματικά . Η προεξόφληση της «κωλοτούμπας» και της καμπυλοποίησης των κόκκινων γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η δαιμονοποίηση της ρήξης – αν και εφόσον αυτή μπαίνει τη συζήτηση- είναι τα δύο κύρια όπλα στη συνεχιζόμενη «πλύση εγκεφάλου» που επιχειρείται.

Πόσο όμως η Κυβέρνηση στην πράξη έχει κάνει πίσω στα όσα προεκλογικά έλεγε ;

Το σχετικό γράφημα που έδωσε στην δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου για τις 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης απαντά σε αυτό το ερώτημα .

Συγκεκριμένα σε αυτό το διάστημα με μια γρήγορη αποτίμηση έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα , τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης :
 • Χορήγηση επιδότησης ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά
 • Αποποινικοποίηση οφειλών στο Δημοσίου έως 50.000
 • Ρύθμιση των 100 δόσεων
 • Αντιμετώπιση φορολογικής απάτης 
 • Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα νοσοκομεία.-Κατάθεση προς διαβούλευση του ν/σ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στη Δημόσια Υγεία.
 • Eπιστροφή των απολυμένων στο Δημόσιο
 • Κατάργηση της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας
 • Ακύρωση νέων τιμολογιακών αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα
 • Εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης 
 • Εξυγίανση του αθλητισμού.
 • Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων
 • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
 • Επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
Είναι σαφές ότι η σημερινή Κυβέρνηση «μιλάει» με έργα δίνοντας μια ηχηρότατη απάντηση σε όσους προσπαθούν με ανορθόδοξα λιβελογραφήματα και μονταζιέρες να την «τσουβαλιάσουν» .

Παρόλα αυτά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς . Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ακούγεται έντονα το σενάριο επιμήκυνσης του ΕΝΦΙΑ που είναι ένας άδικος και αντισυνταγματικός νόμος και πρέπει να καταργηθεί . Το εργατικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την αύξηση στους μισθούς σταδιακά στα 751 πρέπει να πάρει το δρόμο του!. Το ίδιο και η ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια.

Συνολικά , παρά τις εγχώριες και Διεθνείς πιέσεις η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε εκβιασμούς και στα συμφέροντα των «ολίγων». Η στήριξη του λαού δεν είναι δεδομένη. Υπάρχει γιατί ακριβώς η Κυβέρνηση δίνει αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. Κάθε σχέδιο , κάθε μεταρρύθμιση κάθε έντιμη συμφωνία δεν μπορεί παρά να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι η κατεύθυνση που επέλεξε ο Ελληνικός Λαός. Είναι η έκφραση της ίδια της Δημοκρατίας.

Αθηνά Λαοπόδη ,μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Της Αθηνάς Λαοπόδη: "Η Κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητη μπροστά στις πιέσεις"
Της Αθηνάς Λαοπόδη: "Η Κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητη μπροστά στις πιέσεις"
Της Αθηνάς Λαοπόδη: "Η Κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητη μπροστά στις πιέσεις"
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1482938_10206409899866820_7530741580720583048_n.jpg?oh=12bbd290a7f1c3b219882aa04b47fc62&oe=5607E848
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2015/05/blog-post_938.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2015/05/blog-post_938.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content