ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)

ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)

Όλοι σήμερα συμφωνούν ότι αξίες όπως η ισότητα και η αναγνώριση των δικαιωμάτων πρέπει να αποτελούν βασικούς στόχους της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι οι αξίες αυτές, σε μεγάλο βαθμό, εμφανίζονται μόνο ως τιμητικές εκφράσεις, τις προεκτάσεις των οποίων δεν είμαστε πρόθυμοι ή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Όσον αφορά τις παραπάνω αξίες, η πρόκληση δεν συνδέεται με την επανεξέταση αυτών των ιδεωδών. Το θέμα αφορά την απόκλιση στην καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων μεταξύ των αξιών που διακηρύσσουν και επικροτούν και των αντιλήψεων που κυριαρχούν βαθύτερα μέσα τους και υπονομεύουν ή ανατρέπουν τα ιδεώδη που κατά τα άλλα επικροτούν. Από τη μία πλευρά έχουμε δηλαδή τις αξίες που οι άνθρωποι ανοιχτά παραδέχονται και οι οποίες έχουν διατυπωθεί σε στόχους και σε επίσημες θέσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε τις ενδόμυχες αντιλήψεις που δεν εκφράζονται αλλά επηρεάζουν καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στην πράξη.

Το πρόβλημα της απόκλισης μεταξύ θετικών ιδεωδών και ενδόμυχων αρνητικών αντιλήψεων που τα υπονομεύουν και τα απορρίπτουν, συνδέεται με το γεγονός ότι οι συμπεριφορές που προκύπτουν από τις ενδόμυχες αρνητικές αντιλήψεις δεν εκφράζονται, συνεπώς δεν καταγράφονται και συνεπακόλουθα δεν αξιολογούνται. Συχνά οι αιτίες των άλλων συμπεριφορών είναι η ύπαρξη ανομολόγητων φόβων, βαθιά ριζωμένων προκαταλήψεων, περιορισμένης συνειδητοποίησης και πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης. Όσον αφορά την περιορισμένη συνειδητοποίηση και πληροφόρηση μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, με πιο συνηθισμένη αυτή της παραδοχής ότι «απλώς δεν το σκεφτήκαμε».

Το θέμα όμως αποκτά διαστάσεις προβλήματος όταν η απροσεξία γίνεται συστηματικά, γεγονός που σημαίνει ότι η ανθρώπινη ποικιλομορφία δεν έχει γίνει μέρος της κοινωνικής δομής και του αξιακού συστήματος της κοινωνίας μας. Η προστασία της προσωπικότητας των ατόμων με αναπηρία απαιτεί εγρήγορση, ειδικά όσον αφορά τις ενδόμυχες αντιλήψεις και προκαταλήψεις. Βασική αρχή κάθε δημοκρατικής και πλουραλιστικής κοινωνίας είναι ότι η ανθρώπινη αξία δεν ιεραρχείται. Όμως οι λειτουργικοί περιορισμοί συχνά αποτελούν ορισμένους από τους λόγους που οδηγούν σε ιεράρχηση της ανθρώπινης αξίας.

Στην ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ ακολουθώντας τη σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία αντιστεκόμαστε στις προκαταλήψεις, τις εμπάθειες και το διαχωρισμό των ανθρώπων. Η αναπηρία αφορά λειτουργικούς περιορισμούς που μπορεί να είναι σωματικοί, διανοητικοί ή συσχετισμένοι με κάποιο πρόβλημα υγείας. Ως ισότιμοι πολίτες όμως τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Με πίστη σε αυτήν την αρχή, η ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ υλοποιεί ψυχοκοινωνικά και υποστηρικτικά προγράμματα στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης αλλά και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου παιδιών αλλά και ενηλίκων με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, κλπ. 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρίες η ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ εστιάζει στην εφαρμογή στοχευμένων και εξατομικευμένων μεθόδων προσέγγισης και ενεργοποίησης των ΑμεΑ αλλά και σε δράσεις ενεργοποίησης της ομαδικότητας και της συνεργασίας αλλά κυρίως της απαραίτητης για όλους μας κοινωνικοποίησης.

Εκτιμώντας λοιπόν ότι η διασκέδαση και η συνύπαρξη, μέσω δραστηριοτήτων που μας ψυχαγωγούν και μας φέρνουν κοντά με κέφι και χαρά, είναι απαραίτητα στοιχεία μιας καθημερινότητας οργανώνουμε εκδηλώσεις και γιορτές, χορούς και ευκαιρίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να εκφραστούμε.

Έτσι λοιπόν τα δύο ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες, τα οποία αποτελούν δομές συγχρηματοδοτούμενες από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ", οργανώνουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους και συγκεκριμένα το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου σε συνεργασία με τη ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ του Δήμου Βόλου στις 18/02/2015 στις 17:00-19:00 στο χώρο της ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνία στις 20/02/2015 στις 17:00-20:00. 

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ σας καλεί να γιορτάσουμε παρέα για να ξορκίσουμε για λίγο την κρίση όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κρίση αξιών και ανθρωπιάς που μας κάνουν να ξεχνάμε πως "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ".

Αποστολίδη Μαρία
Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Υπεύθυνη του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας
και Αλληλεγγύης της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,574,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2212,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,981,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,229,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1151,ΒΙΝΤΕΟ,723,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,313,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2215,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,146,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,131,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1463,Κόσμος,10373,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,936,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1754,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6321,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3439,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,849,Eco-News,3008,GP - info,5,voice healing therapy,98,
ltr
item
Ploumistos.com: ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)
ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)
ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)
http://www.eleftheria.gr/viewimg.asp?pth=images/articles&img=klooun.jpg&w=577&wm=0
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2015/02/blog-post_960.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2015/02/blog-post_960.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content