Ο Συλλόγος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: ΟΧΙ στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες

Ο Συλλόγος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: ΟΧΙ στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες

Σχετικά με το σχέδιο ΟΕΥ, που διανεμήθηκε απ΄τη Διοίκηση, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ δημοσίευσε τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
  1. Όπως είναι γνωστό, στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των προσλήψεων στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες και επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, στοιχειώδης λογική επιβάλλει την αναμονή της ψήφισης του ΟΕΥ, μέχρι την υλοποίηση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων και την πραγματοποίηση των αναγκαίων ενεργειών, είτε μέσω της ΕΔΕΥΑ είτε μέσω της ΚΕΔΕ, για την αποσαφήνιση χρονική και ουσιαστική της παραπάνω αναμενόμενης ρύθμισης. Είναι προφανές ότι η παραπάνω ρύθμιση, δημιουργεί τη δυνατότητα σύνταξης ενός οργανογράμματος και οργανισμού, με τον αριθμό του προσωπικού που αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης, πράγμα το οποίο δεν θα γίνει εφικτό, εάν προχωρήσει ανεξήγητα βιαστικά η ψήφιση του ΟΕΥ.
  2. Σε ότι αφορά στα περιγραφόμενα του σχεδίου που διανεμήθηκε, επισημαίνουμε τα εξής :
  • Πολλές διατάξεις του σχεδίου ΟΕΥ που έχει διανεμηθεί, είναι αντίθετες με σειρά νομοθετικών διατάξεων, ενδεικτικά σημειώνουμε τις ακόλουθες: ΠΔ 16/96, ΠΔ 274/97, ΠΔ 42/2003, ΠΔ 108/2013. Επομένως είναι φανερό ότι το διανεμηθέν σχέδιο ΟΕΥ, δεν έχει υποστεί καμία νομική επεξεργασία και άρα απολύτως πρόχειρα εισάγεται για συζήτηση.
  • Είναι δεδομένη η βούληση της νέας κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις διαδικασίες συγκρότησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με βάση αυτό το γεγονός, οι περιγραφές του σχεδίου ΟΕΥ για θέματα των εργαζομένων, χωρίς μνεία ότι αυτά θα ρυθμίζονται από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι προφανώς τουλάχιστον παράτυπες. Επιπλέον, αναφορές με περιορισμούς των συλλογικών, συνδικαλιστικών επιλογών των εργαζομένων, είναι παράνομες, ακόμα και με το ισχύον αντεργατικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο.
  • Η προχειρότητα σύνταξης του ΟΕΥ προκύπτει και από το γεγονός ότι αντικείμενα της επιχείρησης, έχουν παραλειφθεί πλήρως. Όπως η παραγωγή ενέργειας, η παροχή υπηρεσιών σε τρίτους κλπ. Δηλαδή, ότι έφερνε την ΔΕΥΑΜΒ, ένα βήμα μπροστά ο «πρωτοποριακός» ΟΕΥ το καταργεί!!!
  • Το οργανόγραμμα, δεν προσδιορίζει ειδικότητες και αριθμό προσωπικού, ανά οργανική μονάδα και άρα εξ ορισμού δεν είναι οργανόγραμμα.
  • Η διαίρεση της υπηρεσίας, ειδικότερα του τεχνικού κομματιού, σε ύδρευση- αποχέτευση και μάλιστα με καπέλο, ένα τμήμα? Προγραμματισμού, εκτός του ότι στο μόνο που συντελεί είναι στη σπατάλη του ανύπαρκτου προσωπικού (δύο τμήματα μελετών π.χ.), εξασφαλίζει και σπατάλες κλίμακας καθώς δεν θα ξέρει η δεξιά τι προμηθεύεται η αριστερά!!!
Το σχέδιο του ΟΕΥ, που διανεμήθηκε, δεν κάνει καμιά πρόβλεψη για την αξιολόγηση του προσωπικού. Αναρωτιέμαστε, αυτό είναι σύγχρονη αντίληψη, για επιχείρηση που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό και δημόσιο αγαθό;

Το σχέδιο του ΟΕΥ, αποτελεί μια αντιγραφή του ΟΕΥ της προηγούμενης διοίκησης, απλά έχουν αλλάξει ονομασίες οι οργανικές μονάδες και μάλιστα μειώνει τον αριθμό του προσωπικού κατά 25 εργαζόμενους. Θα εξακολουθήσει η ΔΕΥΑΜΒ και με τον νέο ΟΕΥ, να έχει τραγικές ανάγκες σε προσωπικό, με αποτέλεσμα την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν συμφωνούμε ούτε με το σχέδιο του ΟΕΥ, ούτε με τη βιαστική διαδικασία ψήφισής του, ούτε με τη χρονική στιγμή που εισάγεται για συζήτηση.

Ζητούμε την απόσυρση του σχεδίου ΟΕΥ, την σύσταση επιτροπής που με διαφανή τρόπο θα επεξεργαστεί ένα σύγχρονο σχέδιο ΟΕΥ, στη βάση του πρότυπου ΟΕΥ της ΕΔΕΥΑ και με ασφαλή πρόβλεψη του αναγκαίου προσωπικού σε ειδικότητες και αριθμό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,574,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2212,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,981,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,229,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1151,ΒΙΝΤΕΟ,723,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,313,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2215,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,146,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,131,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1463,Κόσμος,10373,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,936,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1754,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6321,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3439,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,849,Eco-News,3008,GP - info,5,voice healing therapy,98,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Συλλόγος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: ΟΧΙ στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες
Ο Συλλόγος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: ΟΧΙ στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες
Ο Συλλόγος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: ΟΧΙ στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες
http://3.bp.blogspot.com/-us6QN32qSVw/VFi7WfGPBaI/AAAAAAAATJA/h681CsESFk8/s1600/DEYAMB.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-us6QN32qSVw/VFi7WfGPBaI/AAAAAAAATJA/h681CsESFk8/s72-c/DEYAMB.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2015/02/blog-post_338.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2015/02/blog-post_338.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content