«Made in… USA» η 83η ΔΕΘ: Στόχος να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της εικοσαετίας

«Made in… USA» η 83η ΔΕΘ: Στόχος να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της εικοσαετίας

⍆Το περίπτερο 13, το μεγαλύτερο του εκθεσιακού κέντρου, θα φιλοξενήσει... την αμερικανική συμμετοχή και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης του οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος αλλά και των απλών επισκεπτών. Στο πλαίσιο της αμερικανικής «απόβασης», στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί υψηλόβαθμη κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, αλλά και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή καθώς και μεμονωμένοι CEOs μεγάλων εταιρειών. 

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να συζητήσουμε τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να περιηγηθούν στη διαφήμιση μέσω κινητού τηλεφώνου, να προσεγγίσουν με επιτυχία τα βασικά τους ακροατήρια και να επιτύχουν τους στόχους μάρκετινγκ», δηλώνει ο Robert Bednarski, Διευθύνων Σύμβουλος, CEE, Facebook.

Τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα παγκόσμιων εταιριών


Σύμφωνα με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, που διοργανώνει τη συμμετοχή των ΗΠΑ, με 55 περίπτερα και συνολικά 62 εταιρείες και φορείς έχουν καλυφθεί εξ ολοκλήρου και τα 6.000 τ.μ. του περιπτέρου, ενώ έχουν προβλεφθεί και χώροι όπου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια, συναντήσεις και παρουσιάσεις. Εκπρόσωποι των Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft και iSquare (ο επίσημος διανομέας της Apple) θα παρουσιάσουν τα τελευταία τους επιτεύγματα και θα εντυπωσιάσουν. «Θα μεταφέρουμε τις τεχνολογίες μας, από το Google Earth έως το Google Arts & Culture, σε ένα φυσικό χώρο που θα ανοίξει σε όλους, όσοι θέλουν να δουν πώς οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο διερευνούν τις ομορφιές, την ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας μέσω των πλατφόρμων μας», σημειώνει ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Διευθυντής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κύπρου & Μάλτας στη Google. Εξέχων ρόλο στην Έκθεση θα έχουν επίσης και οι τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, καθώς, στο χώρο του AUSA Hellenic Chapter θα βρίσκονται οκτώ εταιρείες με σπουδαίες προτάσεις κυβερνοασφάλειας, αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού. Σε πρώτο πλάνο τίθεται και ο κλάδος της φαρμακευτικής βιομηχανίας με κολοσσούς όπως η Pfizer και η Johnson and Johnson. 

Στο Αμερικανικό Περίπτερο θα βρίσκεται και η Coca Cola, όπως και απευθείας από το Λας Βέγκας, εκπρόσωποι της Caesars Entertainment Corporation, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ, που διαχειρίζεται πάνω από 50 καζίνο και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Από τον κλάδο της εκπαίδευσης στο περίπτερο 13 θα βρίσκονται κορυφαία αμερικανικά εκπαιδευτήρια, όπως το Rutgers University του Νιου Τζέρσεϊ και το Webster University, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως το New York College, το διεθνές εκπαιδευτήριο Pinewood, το Κολλέγιο Anatolia και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Perrotis College καθώς και το ίδρυμα Fulbright.

Ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις η 83η ΔΕΘ, δηλώνει ο Τζέφρι Πάιατ
«Οι Η.Π.Α. θα αξιοποιήσουν τη ΔΕΘ για να εμβαθύνουν τις οικονομικές σχέσεις τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, προσθέτοντας ότι οι Η.Π.Α. θέλουν να σηματοδοτήσουν το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως βασικής πύλης στα Δυτικά Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Χαρακτήρισε τη 83η ΔΕΘ ως ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο στρατηγικοί στόχοι, που εξυπηρετούνται από την συμμετοχή των Η.Π.Α. φέτος στη ΔΕΘ. 

Ο ένας, κατά τον ίδιο, είναι «να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα της Αμερικανικής τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» και παράλληλα να αποσταλεί διεθνώς το μήνυμα πως η Ελλάδα επέστρεψε, είναι ανοιχτή σε επενδύσεις και η οικονομία της ανακάμπτει. Επιπλέον, υπογράμμισε με έμφαση πως η Ελλάδα είναι κρίσιμος πυλώνας για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τέταρτος σημαντικότερος επενδυτής για την Ελλάδα οι ΗΠΑ
Όπως αναφέρει έκθεση του EnterpriseGreece, οι Η.Π.Α. αποτέλεσαν τον τέταρτο σημαντικότερο επενδυτή για την Ελλάδα την περίοδο 2006-2016 (μετά από τις: Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο). Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου οργανισμού, το 2017 οι καθαρές ροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) από τις Η.Π.Α. προς την Ελλάδα το 2017 κινήθηκαν στα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι καθαρές ροές ΑΞΕ από την Ελλάδα προς τις Η.Π.Α. για το 2017 κινήθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Ως προς τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, οι τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας είναι η ενέργεια (συμπεριλαμβανομένων υδρογονανθράκων και ΑΠΕ), ο τουρισμός και ο ιατρικός τουρισμός, καθώς και ο νευραλγικός κλάδος των νεοφυών επιχειρήσεων (startup).

 Ειδικότερα, ως προς τον ενεργειακό τομέα είναι αξιοσημείωτες οι νέες αμερικανικές επενδύσεις στην έρευνα και εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου, σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει πλέον την εξαγωγή φυσικού αερίου. Επισημαίνεται ότι, έως το 2020, οι ΗΠΑ αναμένεται να αναδειχθούν στον τρίτο σημαντικότερο εξαγωγέα φυσικού αερίου.

Συνολικά 22 οι ξένες συμμετοχές
Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Να γίνει Silicon Valley της Ευρώπης η ΔΕΘ, ο στόχος της διοίκησης
«Η προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια με τη διεθνοποίηση και την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου έχει να κάνει με το στόχο μας, που είναι η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει εκθεσιακό κόμβο στη νοτιανατολική Ευρώπη και να φέρει σε επαφή, επιχειρήσεις, με τις αγορές της Ασίας», δήλωσε στο HellasJournal, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας. 

Περιγράφοντας την πολιτική εξωστρέφειας, τη συνέδεσε άμεσα με την απόφαση να είναι οι Η.Π.Α. η τιμώμενη χώρα της φετινής 83ης ΔΕΘ. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, όπως έκανε γνωστό, έχει ξεκινήσει συνεργασία της ΔΕΘ με την αμερικανική έκθεση τροφίμων Fancy Food για την προβολή των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, ενώ σχεδιάζεται η διοργάνωση μεγάλης αμερικανικής έκθεσης, το πρώτο εξάμηνο του 2020, στη Θεσσαλονίκη. 

Επίσης, όπως είπε, προετοιμάζεται συμφωνία της ΔΕΘ με τη Mobile World Congress, για τη διοργάνωση ανάλογης έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα κατά το 2019. Σημείωσε μάλιστα ότι και η παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ δείχνει τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αναδειχθεί στη Silicon Valley της Ευρώπης. Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, εκτίμησε μέσω της ιστοσελίδας μας ότι η φετινή επισκεψιμότητα αναμένεται να «σπάσει» το περσινό ρεκόρ των 265.000 ατόμων, ενώ οι εκθέτες θα ξεπεράσουν τους 1.400. «Η διοργάνωση αυτή ευελπιστούμε να είναι η καλύτερη της εικοσαετίας», σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης και τόνισε πως «συνδέουμε 100 start ups, με αμερικανικές αποστολές», υπογραμμίζοντας πως η Αμερική έρχεται φέτος, όπως παλιά, με τεχνολογία.

100 ελληνικές start ups, με πρωτοβουλία του ΥπΨΗΠΤΕ
Θεματικό πάρκο, το οποίο θα φιλοξενήσει περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα», οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Το θεματικό πάρκο θα αναπτυχθεί, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνοντας ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.). «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητά μας, καθώς θα οδηγήσει στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας», δηλώνει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Το ελληνικό επιχειρείν δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Έκθεση, με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της να είναι ενισχυμένος, υπό την «ομπρέλα» και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα Επιμελητήρια της χώρας θα φιλοξενηθούν σε δύο περίπτερα.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Παράλληλα, θεματικά αφιερώματα που θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην Έκθεση.
Το διάβασα στο hellasjournal.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Made in… USA» η 83η ΔΕΘ: Στόχος να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της εικοσαετίας
«Made in… USA» η 83η ΔΕΘ: Στόχος να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της εικοσαετίας
«Made in… USA» η 83η ΔΕΘ: Στόχος να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της εικοσαετίας
https://images.hellasjournal.com/2018/09/6cf1f3ea-dsc_1212-777x437.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/09/made-in-usa-83.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/09/made-in-usa-83.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content