Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε κι άλλο - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε κι άλλο - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

⍆Ο κυκλώνας Φλόρενς, ο οποίος κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, υποβαθμίστηκε... την Τετάρτη κατά ακόμη ένα επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, στην κατηγορία 2, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τυφώνων και κυκλώνων (NHC), που όμως υπογράμμισε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που θα φέρει το σύστημα αυτό ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Ο Φλόρενς είναι πλέον κυκλώνας κατηγορίας 2 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον», ανέφερε το NHC.



Ο Φλόρενς βρίσκεται 520 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής Μιρτλ της Νότιας Καρολίνας, με ανέμους 175 χιλιομέτρων την ώρα. Κινείται προς βορειοδυτική κατεύθυνση και διανύει περίπου 28 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Χαρακτηριστικό και το μήνυμα Τραμπ στο twitter ο οποίος σπεύδει να ενημερώσει τον αμερικανικό λαό.


Παρότι μια αργή εξασθένιση αναμένεται να αρχίσει έως αργά σήμερα, ο Florence παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας κυρίως μόλις θα πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές αργά σήμερα και την Παρασκευή, προσθέτει το NHC.

Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τζόρτζια, ενώ ήδη 1,5 εκατ. πολίτες έχουν εκκενώσει τις παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Τζόρτζια Νέιθαν Ντιλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της έλευσης του Florence.

«Με δεδομένες τις προβλέψεις για την πορεία προς τον νότο του τυφώνα αφού θα έχει φθάσει στις παράκτιες περιοχές, καλώ του πολίτες της Τζόρτζια να προετοιμαστούν για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει ο τυφώνας στα εδάφη και για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στις παράκτιες περιοχές», δήλωσε ο Νέιθαν Ντιλ.

Εκτός από την Τζόρτζια, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τόσο η πρωτεύουσα Ουάσινγκον, όσο και οι Πολιτείες της Βιρτζίνια, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας.

Οι παράκτιες κοινότητες στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα ερήμωσαν, καθώς ο τυφώνας ακολουθεί μια πορεία τέτοια που δείχνει ότι ο πυρήνας της θα πλήξει τα νότια παράλια της Βόρειας Καρολίνας την Παρασκευή.

Με βάση τις αναθεωρημένες προβλέψεις του NHC, οι σφοδρές βροχοπτώσεις μπορεί να συνεχιστούν για μέρες, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες από τη Νότια Καρολίνα –όπου σε ορισμένες περιοχές θα πέσει ακόμη και 1 μέτρο βροχή– μέχρι τη Βιρτζίνια.

Ο Τζεφ Μπάιαρντ, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων (FEMA), προειδοποίησε τους κατοίκους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι ακτές της Καρολίνας μπορεί να δεχτούν μια γροθιά σαν του Μάικ Τάισον".

«Ο χρόνος που είχαμε για να προετοιμαστούμε σχεδόν τελείωσε. Η καταστροφή είναι στο κατώφλι μας κι έρχεται», είπε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν διαταχθεί να φύγουν άμεσα από τα παράλια και στις τρεις Πολιτείες. Πανεπιστήμια, σχολεία και εργοστάσια έκλεισαν, ενώ οι αρχές και στις τρεις Πολιτείες οργανώνουν καταφύγια, προετοιμάζουν τα 16 εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και τροποποιούν την κυκλοφορία, ώστε όλοι οι μεγάλοι δρόμοι να οδηγούν τα αυτοκίνητα μακριά από την ακτογραμμή.

Πολύ σοβαρός θεωρείται ο κίνδυνος από τα φουσκωμένα νερά της θάλασσας, τα κύματα που θα πλήξουν τις ακτές, προειδοποίησε ο διευθυντής της FEMA Μπροκ Λονγκ μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC. "Οι άνθρωποι δεν θα επιβιώσουν για να αφηγηθούν την εμπειρία τους" αν πληγούν από τέτοια κύματα, τόνισε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει διοχετεύσει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τη FEMA στην Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων, που ελέγχει τα σύνορα. Αυτή η μείωση του προϋπολογισμού όμως δεν επηρεάζει τις δυνατότητες της ανταπόκρισης της FEMA, διαβεβαίωσε ο Μπάιαρντ.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε κι άλλο - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε κι άλλο - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
Ο κυκλώνας Φλόρενς εξασθένισε κι άλλο - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201809/e4d0b0aa-f49a-4e2d-b870-be93e3d6045e-w1023-r1-s.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content