================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Προσκυνηματική εκδρομή στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς (Αλμυρού Βόλου)

⍆Στο ναό βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου....
Πρόκειται για μια ιστορική Μονή. Βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές της Όθρυος, του βουνού που χωρίζει τη Μαγνησία από τη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων. Απέχει οδικά από το Βόλο 60 χιλιόμετρα και 25 από τον Αλμυρό. 

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι παρουσία λειψάνων πρωτοχριστιανικού Ναού που ανάγονται στον 6ον και 7ον αιώνα μαρτυρεί την υπερχιλιόχρονη ιστορία της. Ωστόσο οι ιστορικοί υποστηρίζουν πως η ίδρυση της Μονής πρέπει να τοποθετηθεί στα τέλη του 10ου αιώνα.

Στο ναό βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η μονή Ξενιάς εορτάζει στις 23 Αυγούστου, της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας, με τεράστια συγκέντρωση πιστών, ιδίως στον Εσπερινό.

Τα ιερά κειμήλια που υπάρχουν στη μονή είναι πολλά. Μεταξύ αυτών επτά λειψανοθήκες με λείψανα αγίων, τα δύο μικρά τεμάχια από την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου δώρο της Μονής Βατοπεδίου το 1522, χειρόγραφα βιβλία και άλλα.

Την απόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, την Τετάρτη 23/8. Γι αυτό τον λόγο διοργανώνεται προσκυνηματική εκδρομή στην χάρη της, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018. 

Μετά την επίσκεψη στην ιστορική Μονή Παναγίας θα ακολουθήσει επίσκεψη στο παζάρι αλμυρού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6974 155 005
Προσκυνηματική εκδρομή στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς (Αλμυρού Βόλου) Reviewed by PLOUMISTOS on 10:09 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.