Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες συνήθειες και σας αρρωσταίνουν

Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες συνήθειες και σας αρρωσταίνουν

⍆Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι όταν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας στο μέλλον,... γίνονται ενεργά τα μέρη του εγκεφάλου μας που λειτουργούν όταν σκεφτόμαστε διαφορετικούς ανθρώπους. Με άλλα λόγια, αν μας ζητηθεί να σκεφτούμε τον εαυτό μας στο μέλλον, φανταζόμαστε έναν ξένο που δεν έχει σχεδόν τίποτα κοινό με τον σημερινό εαυτό μας... επειδή μέχρι τότε θα έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές..!!

Συχνά πέφτετε θύματα διανοητικών διαδικασιών του μυαλού σας που σας οδηγούν να προβλέψετε τα συναισθήματά σας με έναν εσφαλμένο και ανθυγιεινό τρόπο.

Το μυαλό σας υποτίθεται ότι έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ζείτε το παρόν και να είστε προσεκτικοί με ότι αποφασίζετε. Αλλά τελικά οι περισσότεροι αφήνετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί στο μέλλον και να προβλέψει πώς θα νιώθετε με τα γνωστά αγχωτικά αποτελέσματα που αλλάζουν την δόνηση σας σε απολύτως αρνητική.

Ευτυχώς που υπάρχει λύση μέσω της ανάλυσης των ψυχικών παγίδων που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο σας και όταν αναλυθούν υπεύθυνα από έναν έμπειρο καθοδηγητή, θα σας δώσει τον τρόπο παρουσιάζοντας τις γνώσεις που χρειάζεστε σχετικά με τις λανθασμένες διανοητικές σας συνήθειες, που προβλέπουν εσφαλμένα μελλοντικά συναισθήματα που σας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Η γνώση αυτών των ψυχικών παγίδων σας βοηθά να αλλάξετε την πορεία των σκέψεών σας και να προετοιμάσετε τα συναισθήματά σας για θετικά αποτελέσματα. Αυτό σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς το είδος του συναισθήματος που θέλετε να αισθάνεστε.

Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες διανοητικές συνήθειες:

1. Μην επιτρέπετε τις αρνητικές εμπειρίες σας να δημιουργούν τη μελλοντική σας συμπεριφορά.

Οι έντονες εμπειρίες του παρελθόντος καταγράφονται όπως όλοι ξέρετε στο υποσυνείδητο σας και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τις μελλοντικές προτιμήσεις σας, ή την συμπεριφορά σας, λόγω της συναισθηματικής τους έντασης.

Για παράδειγμα, αν ζητήσατε κάποια χάρη από έναν στενό φίλο στο πολύ παρελθόν και σας απογοήτευσε για κάποιους λόγους, είναι πιθανό να μην ζητήσετε άλλη χάρη από αυτό το πρόσωπο για το φόβο ότι θα σας απορρίψει την βοήθεια του και δεύτερη φορά. Ή δεν μπορείτε ποτέ να ζητήσετε μια χάρη από οποιονδήποτε άλλον, επειδή ο φόβος της απόρριψης έχει ριζωθεί στο υποσυνείδητο σας. 

Το μυαλό έχει αυτή τη συνήθεια. Να κρατάει στον πυρήνα του τα πιο έντονα συναισθήματα και σας κάνει να αγνοείτε τα βασικά συστατικά της εμπειρίας που ζήσατε γιατί την καταγράφει ως αρνητική.

Έτσι στην περίπτωση του φίλου σας, επειδή μέσα σας είναι το αρνητικό συναίσθημα της απόρριψης του, δεν αναμένετε να αλλάξετε τη στάση σας απέναντί ​​του στο μέλλον, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια ψυχική παγίδα στην οποία "πέφτετε" μόνοι σας

2. Ξεχνώντας ότι όλα θα περάσουν.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι όλα είναι προσωρινά. Οι θετικές εμπειρίες είναι ιδανικές, αλλά είναι πιθανό να απογοητευτείτε όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι αρνητικές εμπειρίες.

Αντί να προσαρμόζεστε στη νέα κατάσταση που διαμορφώνετε στο περιβάλλον σας, συνεχίζετε να σκέπτεστε πόσο καλό ήταν στο παρελθόν, λειτουργώντας σαν να μην κρατάτε το κλειδί στη δική σας ευτυχίας στο τώρα.

Ακόμα κι αν συμβούν αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν εντελώς τη ζωή σας, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πόνος που θα προκαλέσουν θα διαρκέσει επ΄αόριστον. 

Αυτή η ψυχική στάση παρατηρείται συχνά στις συμπεριφορές των ανθρώπων που αγοράζουν παράδειγμα υλικά αγαθά, με την πεποίθηση ότι θα εξακολουθούν να αισθάνονται ιδανικά και στο μέλλον, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι όλα παλιώνουν, άρα δεν θα έχουν την ίδια ευχαρίστηση που είχαν όταν έκαναν τις αγορές. Εάν είστε ένας από αυτούς, τότε πιθανότατα θα αγοράζετε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά αυτή τη στιγμή, ξεχνώντας ότι μια τέτοια συγκίνηση μπορεί να φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου.

Έτσι συμβαίνει δυστυχώς και σε ποιο σοβαρά θέματα της ζωής μας, ξεχνώντας ότι όλα θα περάσουν, αρκεί να δουλέψουμε με τον εαυτό μας ώστε να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση.

3. Σαμποτάρετε τον εαυτό σας γιατί αδυνατείτε να δείτε τα λάθη σας

Αν ρωτήσετε ποτέ τους φίλους σας, για ποιο λόγο απέτυχαν σε μία επαγγελματική προσπάθεια ή σε μία σχέση, οι απαντήσεις που θα πάρετε θα αφορούν συνήθως τους άλλους χωρίς να αναφερθούν στα δικά τους λάθη. 

Ο λόγος είναι ότι δυσκολεύεστε τρομακτικά να διακρίνετε τη δική σας ευθύνη, γιατί διαφορετικά θα κλονιστεί η αυτοαξία σας. Η έννοια της αυτοαξίας, καλλιεργείται από την παιδική ηλικία και αντανακλά στην ενήλικη ζωή. 

Αν βλέπετε τον εαυτό σας ως ανίκανο, τεμπέλη και άχρηστο σίγουρα δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη φάση της ζωής σας. Όλα τα καλά, γίνονται μόνο στους άλλους, οι άλλοι είναι πιο ικανοί και εσείς έχετε υιοθετήσει για τον εαυτό σας να ζήσετε μία ζωή που άλλοι έχουν επιλέξει για εσάς. 

Οι ανασφαλείς άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να κοιτάξουν στον εαυτό τους γιατί δεν αντέχουν να παραδεχθούν ότι κάνουν λάθη. 

Το σημαντικό βήμα γίνεται όταν το κίνητρό σας, σάς επιτρέπει να αντέξετε να κάνετε αυτοαξιολόγηση και να διαπιστώσετε τι λάθη κάνετε, σε τι οφείλονται και πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε.

4. Επικεντρώνεστε συνέχεια στο αρνητικό 

Πολύ συχνά στα σεμινάρια μου κάνω μια παρένθεση για να αναφέρω ότι η αρνητική σκέψη έχει μία έλξη, καθώς σας απαλλάσσει από την ευθύνη της υπέρβασης. Έχει μία παιδικότητα που υπαγορεύει συνεχώς ότι τα πράγματα είναι άσχημα, οι συνθήκες είναι απαγορευτικές και είστε μόνοι και αβοήθητοι. 

Το εύκολο σενάριο, είναι το φοβικό: αν προχωρήσετε, θα αποτύχετε. Ποιος το ορίζει όμως αυτό; Οι εμπειρίες σας, οι σκέψεις σας, το υποσυνείδητο σας; Πώς είστε σίγουροι τι θα γίνει στο μέλλον σας; 

Η καταστροφολογία ωφελεί μόνο την αυτο-καταστροφή σου. Υπάρχουν πάντα οι συμβουλές επιτυχίας αλλά χρειάζεται να τις βάλετε σε μία ρεαλιστική βάση και να τις αποδεχθείτε. Ποτέ το θετικό δεν είναι τρομακτικό. 

Η θετική δόνηση σου προσφέρει πρώτα από όλα αυτο-κυριαρχία.

Όλες οι παραπάνω ψυχικές παγίδες, που σας δημιουργούν λανθασμένες διανοητικές συνήθειες, με βάση την (αν)ασφάλεια, έχουν μόνο ένα στόχο: να σας κρατήσουν στο ίδιο σημείο, γατζωμένους σε αρνητικές εμπειρίες που άλλοι έχουν καθορίσει για εσάς και είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο σας. Σας κρατούν στην ίδια θέση γιατί σαμποτάρουν την εξέλιξη σας και σας δημιουργούν υπερβολικό άγχος που είναι ο προθάλαμος να αρρωστήσετε. 

Να θυμάστε ότι αυτές οι 4 ψυχικές παγίδες μπορεί να σας προσφέρουν έναν προσωρινό πλούτο που ηδονίζει αλλά στην πορεία δημιουργούν μεγάλο χρέος...

Άρθρο του Στ. Πλουμιστού ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες συνήθειες και σας αρρωσταίνουν
Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες συνήθειες και σας αρρωσταίνουν
Οι 4 ψυχικές παγίδες που σας δημιουργούν λανθασμένες συνήθειες και σας αρρωσταίνουν
https://turn2me.org/uploads/posts/1459952916-Isolation%20in%20a%20bottle.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/06/4_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/06/4_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content