================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο λόγος πίσω από τη δεισιδαιμονία του αριθμού 4

⍆Σε πολλούς πολιτισμούς της Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας,... της Κορέας, της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν, ο αριθμός 4 θεωρείται «γκαντέμικος». Αν μπεις σε ασανσέρ, δε θα δεις κουμπί για τον 4ο όροφο, επειδή πολυκατοικίες, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία και δημόσια κτήρια δεν το έχουν. 

Στο Πεκίνο, δεν υπάρχει πινακίδα οχημάτων που να περιλαμβάνει τον αριθμό 4. Και στη Σιγκαπούρη, κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων έπρεπε να αλλάξει το όνομα στο μοντέλο 144 της Alfa Romeo, καθώς οι πολίτες δεν το αγόραζαν. Επίσης, τα μοντέλα των τηλεφώνων Nokia δεν ξεκινούν από 4. 

Όπως κατάλαβες, σε αυτές τις χώρες, το 4 δεν πρέπει να αναφέρεται πουθενά. Το ίδιο ισχύει και με τις επιχειρήσεις, αφού για να επιτύχει κάποια εννοείται ότι δεν το έχει είτε σε εταιρικούς αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις γραφείων είτε σε σειριακούς αριθμούς προϊόντων.

Ο λόγος πίσω από τη δεισιδαιμονία που περιβάλλει τον αριθμό 4 είναι ο τρόπος που ακούγεται στην κινέζικη γλώσσα (=si), καθώς προφέρεται ακριβώς με τη λέξη «θάνατος». 

Το ίδιο ισχύει για την Ιαπωνία (=shi), ενώ στην Κορέα (=sa) μεταφράζεται ως «πολύ σοβαρή ασθένεια». Επιπλέον, στην Ιαπωνία, και το 49 (=shiku) θεωρείται γρουσούζικος αριθμός, επειδή ακούγεται ίδια με τις λέξεις «πόνος μέχρι θανάτου».

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η «τετραφοβία» η φοβία, δηλ για τον αριθμό 4, είναι πολύ πιο μεγάλη για τους ασιατικούς πολιτισμούς από ό, τι για τους δυτικούς για το 13, οπότε, πολυεθνικές, όπως τα ξενοδοχεία Four Seasons, αν δεν αλλάξουν όνομα, δε θα έχουν εκεί καμία τύχη!
Ο λόγος πίσω από τη δεισιδαιμονία του αριθμού 4 Reviewed by PLOUMISTOS on 6:48 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.