================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στο Βόλο ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος για το βιβλίο του «Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος»

⍆Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος περιοδεύει... στην Κεντρική Ελλάδα και θα επισκεφτεί τον Βόλο, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος», στο οποίο περιγράφει το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το σύμπαν και αφηγείται τη μαγική ιστορία της ζωής των άστρων από τη γέννηση ως την καταστροφή τους, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, στις 7:30 μ.μ.,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ. Θα μιλήσουν ο Λουκάς Ζαχείλας, Δρ Αστρονομίας, Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γραμματέας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, και ο Νικόλαος Μακρής, εκπαιδευτικός και διαχειριστής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο». Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και του βιβλιοπωλείου ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

….«Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου άλλου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο».
Δ.Σ.

Για το βιβλίο
Το άγνωστο συχνά τρομάζει τον κόσμο. Πολλούς τους κάνει να αισθάνονται χαμένοι. Μόνοι. Ανασφαλείς. Σε άλλους το άγνωστο κεντρίζει την περιέργεια. Τους κάνει ανυπόμονους. Περήφανους. Να αισθάνονται μέρος από κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτούς. Και η απόκτηση νέων γνώσεων για το άγνωστο, ειδικά γνώσεων που προκαλούν αλλαγές στις φιλοσοφικές ιδέες του ανθρώπου σχετικά με τον εαυτό του και τη σχέση του με τη φύση, θα αντιμετωπίζεται πάντα με επαίνους και με εχθρότητα μαζί.

Στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άστρα. Όσοι είναι και οι κόκκοι της άμμου όλων των ωκεανών της Γης. Και από την άλλη, στην ύλη που περιέχεται μέσα σε μία μόνο δαχτυλήθρα βρίσκουμε ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άτομα. Πού βρίσκεται λοιπόν τώρα το κέντρο του Σύμπαντος; Βρίσκεται άραγε ο άνθρωπος πραγματικά πολύ μακριά απ’ αυτό; Ή μήπως το απροσδιόριστο αυτό κέντρο δεν είναι πραγματικά παρά θέμα προοπτικής και σχετικότητας;

Ο συγγραφέας
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 26 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων πλανηταρίου.
Στο Βόλο ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος για το βιβλίο του «Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος» Reviewed by PLOUMISTOS on 8:36 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.