================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο Βόλος δεν δέχεται να υπονομεύεται η υγεία των πολιτών... για τα κέρδη της ΑΓΕΤ

⍆Η πόλη του Βόλου πρέπει μεθαύριο το Σάββατο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν δέχεται... να υπονομεύεται η υγεία της προκειμένου για τα κέρδη της ΑΓΕΤ. 

Η ΑΓΕΤ έχει πάρει άδεια να καίει 200.000 τόνους RDF και 150.000 τόνους πετ κωκ, μετατρέποντας σε κόλαση την ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου. Οι καρκινογόνες ουσίες που θα εκπέμπονται, δηλαδή διοξίνες, φουράνια, πτητικός υδράργυρος και θάλλιο, απειλούν ευθέως την υγεία των πολιτών. Είναι γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι ακατάλληλες για την καύση σκουπιδιών, ενώ το εργοστάσιο αυτό είναι κυριολεκτικά μέσα στην πόλη. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι αδύνατον να προστατέψουν τους πολίτες.

Μην ξεχνάμε ότι πριν ένα μήνα η ΑΓΕΤ πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» όταν το υλικό που μετέφεραν τα φορτηγά στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, το οποίο ήρθε με πλοία από την Ιταλία, απεδείχθη από τις ανακοινώσεις της ίδιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι ήταν κατά κύριο λόγο πλαστικό. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αυτό που δεν δέχονται οι Ιταλοί να καίνε, πρέπει να καίγεται στην ΑΓΕΤ; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι πρέπει ο Βόλος να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών για να κερδίζει η ΑΓΕΤ; Εάν οι καρκινογόνες ουσίες διαχυθούν στο ευρύτερο περιβάλλον του Βόλου θα αποτελέσουν πλήγμα όχι μόνο στην υγεία των πολιτών, αλλά και στην οικονομία της περιοχής, αφού θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στα προϊόντα του δευτερογενή τομέα, τον τουρισμό, τις τιμές των ακινήτων και στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Βόλος το Σάββατο θα πει ένα ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Όλοι οι Βολιώτες θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

        Γιάννης Γερόπουλος                          Κώστας Βολιώτης
Ο Βόλος δεν δέχεται να υπονομεύεται η υγεία των πολιτών... για τα κέρδη της ΑΓΕΤ Reviewed by PLOUMISTOS on 12:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.