================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ευρωπαϊκή βραδιά του Ερευνητή 2018 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

⍆Για 3η συνεχή διετία το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμίου Θεσσαλίας.... με τον συντονισμό του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα με την συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων αλλά και του Δήμου Τρικαίων, έλαβε χθες την αποτελέσματα για χρηματοδότηση από το Ευρωπαικό Πρόγραμμα «Βραδιά του Ερευνητή», μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. 1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια!

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης το ΕΚΕΤΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Ηράκλειο.

Με στόχο την ανάδειξη της ιατρικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Λάρισας και της περιοχής του όρους Κόζιακα στα Τρίκαλα , και τη συνεργασία διαφόρων πανεπιστημικών τμημάτων του ΠΘ, θα δημιουργηθούν δράσεις σε όλη την πόλη και για όλες τις ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να εξερευνήσουν την ιστορία του «θεραπεύειν», μέσω της τεχνολογίας και της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Παρουσιάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια αλλά και... κοκτείλ με βότανα θα γεμίσουν την πόλη, προσκαλώντας το κοινό σε μια γιορτή επιστήμης και πολιτισμού.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας , χωροθετείται η πατρίδα του Ασκληπιού, του 1ου Γιατρού της Ανθρωπότητας και συγκεκριμένα στις ανατολικές υπώρειες του Κερκέτιου Όρους, τμήματος της Νότιας Πίνδου, του βουνού από το οποίο ο Ασκληπιός περισυνέλεγε τα φαρμακευτικά βότανα, ενώ παράλληλα στην Αρχαία Τρίκκη δημιούργησε το πρώτο «υγιεινοθεραπευτήριο», το πρώτο Ασκληπιείο. Επίσης το τετράγωνο Ελασσόνα-Τύρναβος-Λάρισα-Αμπελάκια ήταν το κέντρο της φαρμακευτικής πρακτικής του 19 ου αιώνα, παγκοσμίως.

ΟΙ εκδηλώσεις θα διεξαχθούν την τελευταία εβδομαδα του Σεπτεμβρίου για το 2018 και το ιδιο διαστημα για το 2019.
Ευρωπαϊκή βραδιά του Ερευνητή 2018 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:23 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.