================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Καταιγίδα» νομοσχεδίων από ΕΝΦΙΑ μέχρι Σκοπιανό στη Βουλή το τριήμερο 11-14 Ιουνίου

⍆Σε εντατικούς μνημονιακούς ρυθμούς αναμένεται να εισέλθει το επόμενο διάστημα η Βουλή... προκειμένου να ψηφιστούν δεκάδες μέτρα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες στον κυβερνητικό προγραμματισμό περιλαμβάνεται η νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου καθώς και η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων εφόσον επιτευχθεί συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στην Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2022, ρυθμίσεις για τον νόμο Κατσέλη, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νομοσχέδιο για τις ανώνυμες εταιρείες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εγκριθεί από την εθνική αντιπροσωπεία όλα τα προαπαιτούμενα στο διάστημα 11 εως 14 Ιουνίου ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 10 ή 11 Ιουνίου αναμένεται η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου και ενός πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα. Στις 13 ή 14 Ιουνίου αναμένεται η ψήφιση τους

Κατάτμηση περιφερειών και «Κλεισθένης» πριν τα θερινά τμήματα

Ωστόσο, εκτός των μνημονιακών εκκρεμοτήτων, η κυβερνητική ατζέντα φαίνεται πως επιθυμεί να περάσει από την Βουλή και άλλα «δύσκολα» νομοσχέδια πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων του κοινοβουλίου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» αλλά και ρυθμίσεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μέρος του οποίου είναι η συζήτηση για το «σπάσιμο» μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δείξει πως αναζητά επίμονα συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και εφόσον αυτή επιτευχθεί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Από 16 Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου τα θερινά τμήματα

Από αξιωματούχους της Βουλής έγινε γνωστό ότι τα θερινά τμήματα της Βουλής θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Από 16/7 μέχρι 5/8 θα λειτουργήσει το 1ο θερινό τμήμα, από τις 20/8 μέχρι τις 10/9 θα λειτουργήσει το 2ο θερινό τμήμα της Βουλής και το τρίτο θερινό τμήμα θα λειτουργήσει από τις 10 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Από Οκτώβριο έρχεται και συνταγματική αναθεώρηση

Μετά τα θερινά τμήματα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το διάβασα στο protothema.gr
«Καταιγίδα» νομοσχεδίων από ΕΝΦΙΑ μέχρι Σκοπιανό στη Βουλή το τριήμερο 11-14 Ιουνίου Reviewed by PLOUMISTOS on 3:32 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.