================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) για τις ελλείψεις σε προϊόντα

⍆Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ)... για τις ελλείψεις σερ ανοσοσφαιρίνη που χορηγείται σε ενηλίκους και παιδιά που χρειάζονται περισσότερα αντισώματα στο αίμα τους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) για τις ελλείψεις σε προϊόντα ανθρώπινης λευκωματίνης και ανθρώπινης φυσιολογικής ανοσοσφαιρίνης στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, καλεί τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν προσεκτική διαχείριση των διαθέσιμων ποσοτήτων ώστε να διασφαλιστεί η χορήγησή τους στους ασθενείς που χρειάζονται αυτά τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Η ανθρώπινη λευκωματίνη - ονομάζεται επίσης αλβουμίνη και αλμπουμίνη, από το λατινικό albus (λευκός)- χορηγείται για να αποκαθιστά και να διατηρεί τον όγκο του αίματος σε ασθενείς που έχουν έλλειψη αίματος και υγρών, εξαιτίας συγκεκριμένων ιατρικών καταστάσεων.

Η ανοσοσφαιρίνη χορηγείται σε ενηλίκους και παιδιά που χρειάζονται περισσότερα αντισώματα στο αίμα τους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ε.Ο.Φ, οι ελλείψεις καταγράφονται και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά και οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση, σε συνδυασμό με μειωμένη διάθεση και κάποια ποιοτικά προβλήματα στην παραγωγή των προϊόντων.

Η διοίκηση του Οργανισμού προχώρησε, όπως αναφέρει, σε έκτακτες εισαγωγές μικρών ποσοτήτων ανθρώπινης λευκωματίνης, μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) και αναμένονται μικρές ποσότητες ανθρώπινης φυσιολογικής ανοσοσφαιρίνης.

Ωστόσο, καλεί τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους υπεύθυνους διανομής των φαρμακευτικών εταιρειών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να είναι προσεκτικοί στη χορήγηση λευκωματίνης και ανοσοσφαιρίνης εντός των εγκεκριμένων ενδείξεων στους ασθενείς και να φροντίζουν για τη σωστή διάθεση των αποθεμάτων και την καλύτερη δυνατή κατανομή ανά νοσοκομείο, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια στο μέγιστο βαθμό, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) για τις ελλείψεις σε προϊόντα Reviewed by PLOUMISTOS on 11:32 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.