================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών»

⍆Δεν πρόκειται να δεχθούμε αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες, τόνισε ο κυβερνητικός... εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ υπογράμμισε ότι θα υπάρχει επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων. Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η κυριαρχία δεν εξαρτάται από αυτό, είναι αδιαμφισβήτητη και κυρώνεται από διεθνείς συνθήκες.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα». Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».
«Οδεύουμε προς καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή»

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης».Σχολίασε ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά όμως το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Σημείωσε ότι στην διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση εστίασε σε δύο κυρίως ζητήματα: «Πρώτον την σύνθετη ονομασία και δεύτερον την ισχύ της ονομασίας έναντι όλων πράγμα που προϋποθέτει τη σχετική συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα». Η συμφωνία, συμπλήρωσε, για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις.
Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» Reviewed by PLOUMISTOS on 3:13 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.