================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η μητρική κατάθλιψη επηρεάζει τη νοημοσύνη του παιδιού

⍆Η κατάθλιψη δεν έχει επιπτώσεις μόνο στον ίδιο τον πάσχοντα, καθώς στην περίπτωση... των γυναικών εκτείνεται και στα παιδιά της, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Child Development.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν ότι η μητρική κατάθλιψη έχει αρνητική επίπτωση στην γνωστική ανάπτυξη των παιδιών έως και την ηλικία των 16 ετών.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν σχεδόν 900 υγιή παιδιά και τις μητέρες τους από την περιοχή του Σαντιάγκο στη Χιλή, ανά πενταετία, από τη γέννησή τους έως και τα 16 έτη. Παρατήρησαν λοιπόν πόσο ανταποκρίνονταν στα παιδιά και πόση αγάπη τους πρόσφεραν και πόσο προήγαγαν τη μαθησιακή διαδικασία τους.

Τα παιδιά υποβάλλονταν σε διάφορα χρονικά ορόσημα σε τεστ λεκτικών δεξιοτήτων και τεστ νοημοσύνης, ενώ οι μητέρες ελέγχονταν για συμπτώματα κατάθλιψης.

«Διαπιστώσαμε ότι οι μητέρες που είχαν κατάθλιψη δεν επένδυαν συναισθηματικά στη σχέση με το παιδί ή δεν παρείχαν μαθησιακά εφόδια, όπως παιχνίδια και βιβλία, όπως έκαναν οι μητέρες που δεν είχαν κατάθλιψη. Αυτό είχε επίπτωση στο δείκτη νοημοσύνης των παιδιών στην ηλικία του ενός, των πέντε, των δέκα και των 16 ετών», εξηγεί η Δρ Πατρίτσια Ιστ, ερευνήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Σε μια κλίμακα από το ένα έως το 19, ο μέσος δείκτης λεκτικής ευφυΐας για όλα τα παιδιά της μελέτης σε ηλικία πέντε ετών ήταν 7,64. Στα παιδιά με μητέρες με σοβαρή κατάθλιψη το σκορ ήταν 7.30 συγκριτικά με το 7,78 των παιδιών των μη καταθλιπτικών μητέρων.
Η μητρική κατάθλιψη επηρεάζει τη νοημοσύνη του παιδιού Reviewed by PLOUMISTOS on 10:39 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.