================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μητροπολίτης Γαβριήλ για Χόκινγκ: «Έφτασε εκεί που συναντώνται η επιστήμη και η θεολογία»

⍆Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ χαρακτηρίζει την απώλεια του Στίβεν Χόκινγκ... ως ένα βαρύ πλήγμα και αναφέρεται στα όσα είχε πει κατά καιρούς ο Βρετανός επιστήμονας, για τον οποίο αναφέρει ότι δίδαξε πολλά στην ανθρωπότητα.

Όπως σημειώνει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, αμφισβήτησε και την ύπαρξη του Θεού, όμως έφθασε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "έφτασε μέχρι εκεί που συναντώνται η επιστήμη και η θεολογία".

Το άρθρο του Μητροπολίτη Γραβριήλ με τίτλο «Τι διδαχθήκαμε από τον Στ. Χόκινγκ»

Η απώλεια του Στίβεν Χόκινγκ συνιστά ένα βαρύ πλήγμα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας, ο οποίος άνοιξε νέους δρόμους στην εξερεύνηση του διαστήματος. Δίδαξε πολλά στην ανθρωπότητα. Πρόσφερε πολλές ψηφίδες γνώσης στα αχαρτογράφητα μέρη του σύμπαντος. Άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη του.

Αμφισβήτησε τα πάντα. Ακόμη και τον Θεό και την ύπαρξή Του. Με την ευφυία του κατάφερε να αγγίξει πολλά αχαρτογράφητα πεδία. Έφτασε όμως μέχρι εκεί που συναντώνται η επιστήμη και η θεολογία. Στο σημείο που η συνύπαρξή τους γίνεται απαραίτητη. Αλληλοσυμπληρώνονται. Προσφέρουν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα της δημιουργίας του κόσμου. Η Εκκλησία δεν τοποθετείται στο πως δημιουργήθηκε ο κόσμος και ο άνθρωπος. Επικεντρώνεται με τη διδασκαλία Της στον σκοπό που επιφυλάσσει για τον άνθρωπο. Στην πορεία του για τη θέωση, στη συνύπαρξή του με το διπλανό του με απώτερο στόχο την κατάκτηση της εσωτερικής πληρότητας.

Η επιστήμη δεν αναιρεί την θεολογία και η θεολογία δεν πολεμά την επιστήμη. Ο Θεός δεν προσεγγίζεται μόνο με τη λογική, αλλά με το πραγματικό βίωμα. Ας διδαχθούμε από τον Χόκινγκ την επιμονή του και την αγάπη του για τη ζωή και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει μια σωματική αναπηρία, που δεν βάζει όρια στο μυαλό και δεν αποκλείει, αλλά ανοίγει νέους και ανεξερεύνητους δρόμους που με ασφάλεια οδηγούν στο Θεό.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
Μητροπολίτης Γαβριήλ για Χόκινγκ: «Έφτασε εκεί που συναντώνται η επιστήμη και η θεολογία» Reviewed by PLOUMISTOS on 12:01 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.