================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μικροφαλλία - Τελικά το μέγεθος μετράει;

⍆Αν και οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι για τις γυναίκες δεν μετράει ιδιαίτερα, ...αφού περισσότερη έμφαση δίνουν στην ποιότητα παρά στην ποσότητα στο σεξ, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι μεταξύ των αντρών το θέμα «μέγεθος» παραμένει κρίσιμο.

Στην περίπτωση δε της μικροφαλλίας, δηλαδή του πολύ μικρού μεγέθους του αντρικού μορίου, το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού μπορεί να προκύψουν προβλήματα ψυχολογικά –όπως η χαμηλή αυτοπεποίθηση του άντρα– ή και πρακτικά–κατά τη σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό του.

Πώς ορίζεται η μικροφαλλία

Η μικροφαλλία αναγνωρίζεται ως ιατρική πάθηση σε ενήλικες άντρες των οποίων το πέος δεν ξεπερνά σε μήκος τα 7,1 εκατοστά όταν βρίσκεται σε στύση, αναφέρει ο Δρ Jamin Brahmbhatt, χειρουργός ουρολόγος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η μικροφαλλία είναι εξαιρετικά σπάνια, με τη συχνότητά της να υπολογίζεται σε 1,5 ανά 10.000 γεννήσεις αγοριών.

Είναι εκ γενετής πάθηση 
Η διάγνωση γίνεται συνήθως στα νεογέννητα αγοράκια. Δεν αρχίζει ξαφνικά ένα φυσιολογικού μεγέθους πέος να συρρικνώνεται. «Η μικροφαλλία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου» εξηγεί ο Δρ Brahmbhatt.

Οφείλεται πιθανώς σε ορμονική ανωμαλία κατά την κύηση
 «Η υπεύθυνη ορμονική ανισορροπία αφορά συγκεκριμένα την τεστοστερόνη, η οποία είναι χαμηλή ενώ θα έπρεπε να αυξάνεται ώστε να αναπτυχθεί το πέος του εμβρύου» εξηγεί ο Δρ Arash Akhavein, ουρολόγος από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Μικροφαλλία στα μωρά
Η διάγνωση στη βρεφική ηλικία γίνεται όταν το πέος δεν ξεπερνά σε μέγεθος τα 2,5 εκατοστά.

Υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές 
«Μερικές φορές χορηγείται στο βρέφος μεγάλη δόση τεστοστερόνης κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του ώστε να προωθεί η ανάπτυξη του πέους» αναφέρει η Δρ Audrey Rhee από την Κλινική Κλίβελαντ στις ΗΠΑ. Η θεραπεία με τεστοστερόνη έχει αποτέλεσμα ακόμη και μετά τη βρεφική ηλικία, εφόσον χορηγηθεί πριν την εφηβεία. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης (επιμήκυνση ή φαλλοπλαστική).

Το πέος λειτουργεί φυσιολογικά στη μικροφαλλία 
Η μικροφαλλία δεν συνεπάγεται αδυναμία επίτευξης στύσης, δεν εμποδίζει την αυτοϊκανοποίηση, δεν στερεί από τον άντρα τον οργασμό, ούτε εμποδίζει την ούρηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέεται με τη δυσκολία τεκνοποίησης, οπότε θα χρειαστεί πιθανώς κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (όπως η εξωσωματική) για την απόκτηση παιδιού.

Η μικροφαλλία συχνά επιβαρύνει τον άντρα ψυχολογικά 
Το μικρό μέγεθος του πέους μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων, να επηρεάσει την εικόνα του άντρα για το σώμα του αλλά και να αποτελέσει πλήγμα για τη σεξουαλική του αυτοπεποίθηση.

Το καλό σεξ είναι δυνατό
Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν είναι κάτι το αδύνατο για έναν άντρα με μικροφαλλία και για τη σύντροφό του. Το μέγεθος του αντρικού μορίου δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει τη σεξουαλική ικανοποίηση των δύο συντρόφων.

Το διάβασα στο onmed.gr
Μικροφαλλία - Τελικά το μέγεθος μετράει; Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 5:12 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.