_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Η πρόβλεψη για το Κύριον Πάσχα στις 8 Απριλίου και η θεωρία της προφητείας για τη διπλή Πασχαλιά

⍆Στις 25 Φεβρουαρίου 2018 αναρτήθηκε η πρόβλεψη με τίτλο:... Προβλέψεις & "Μηνύματα" για Μάρτιο - Απρίλιο 2018 (Δείτε ΕΔΩ) όπου αναφέρομαι για το Κύριον Πάσχα στις 8 Απριλίου.

Η πρόβλεψη μου αναφέρει:

8. Στις 8 Απριλίου είναι το Άγιο Πάσχα. Ο αριθμός 888 είναι ο αριθμός του Κυρίου Ιησού και ο αριθμός οκτώ είναι ο αριθμός των Μακεδόνων βασιλιάδων. Η λέξη ΚΥΡΙΟΣ μας δίνει άθροισμα 800 (Κ 20 + Υ 400 + Ρ 100 + Ι 10 + Ο 70 + Σ 200 = 800 ) και η λέξη ΙΗΣΟΥΣ (Ι 10 + Η 8 + Σ 200 + Ο 70 + Υ 400 + Σ 200 = 888 ) μας δίνει άθροισμα 888. Η όγδοη ημέρα σύμφωνα με τους χριστιανούς είναι η πρώτη ημέρα μετά το τέλος της δημιουργίας. Είναι μια νέα αρχή για τον άνθρωπο, τέτοια όπως συμβολίζεται και στον κατακλυσμό του Νώε, όπου διασώθηκαν μονάχα οκτώ άνθρωποι. Γιατί άραγε μας προειδοποιεί ο θεός;.... Σύμφωνα με την διαίσθηση μου, αυτή η χρονική στιγμή υποδεικνύει πως είναι η ώρα για να τελειώσει κάτι... είτε με φυσικό, είτε με απότομο τρόπο.

Η θεωρία της προφητείας για τη διπλή Πασχαλιά

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε: «Η Ανάσταση του Κυρίου μας συμβολίζει την πνευματική περιτομή της αμαρτίας, που θα γίνει σε όλον τον κόσμο κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.».
(Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου P.G. 50, 808)

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έζησε τον 18ο αιώνα.
Την εποχή εκείνη υπήρχε ένα ημερολόγιο, αυτό που σήμερα αποκαλούμε "παλαιό" ή πάτριο ή ΓΟΧ. Οπότε έχουμε μια διαφορά 13ων ημερών.

Ως "πασχαλιές" δεν οριζόταν μόνον το Πάσχα αυτό καθ΄αυτό, αλλά όλες οι εορτές που αφορούν τον Χριστό και την Παναγιά και κάποιες ειδικές εορτές όπως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου των Αγίων Αποστόλων και η Σύναξη των Αρχεγγέλων. Βασικά πασχαλιά ήταν οποιαδήποτε εορτή μπορούσε να "παραβιαστεί" η νηστεία της Τετάρτης και Παρασκευής.

Αν λοιπόν θέσουμε υπόψη αυτά τα στοιχεία τότε διπλή πασχαλιά μπορούμε να έχουμε μονάχα όταν συμπέσει το Πάσχα με την Εορτή του Ευαγγελισμού, γιατί άλλες εορτές να συμπίπτουν δεν υπάρχουν. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή οι μοναδικές χρονιές που συμπίπτει το Πάσχα με τον Ευαγγελισμός είναι οι χρονιές που το Πάσχα πέφτει 8 Απριλίου και οι χρονιές αυτές είναι μόνο 3 για τα επόμενα 100 χρόνια, το 2018, το 2029 και το 2070.

Να λάβετε υπόψιν σας ότι η λέξη Πάσχα στην εβραϊκή διάλεκτο σημαίνει διάβασιν που σημαίνει η ενέργεια του διαβαίνω, το πέρασμα

Η προφητεία για τη διπλή Πασχαλιά

Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος».
Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία «Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί». Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε: "Θα ΄ρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας".

Δηλαδή 
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 7 Απριλίου 2018 (με το Αγιορείτικο ημερολόγιο)
Ενώ έχουμε Πάσχα στις 8 Απριλίου 2018
1. Με το νέο ημερολόγιο ουδέποτε συμπίπτουν οι Εορτές του Ευαγγελισμού και του Πάσχα.
2. Όταν συμπίπτει ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού και του Πάσχα ονομάζεται Κύριον Πάσχα.

Το 2018 με το παλιό ημερολόγιο συμπίπτει παρά μια ημέρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το Πάσχα. Με το παλιό λοιπόν ημερολόγιο, το Μεγάλο Σάββατο του 2018 είναι 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού δηλαδή και τη Κυριακή είναι 26 Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα. Θα έχουμε δηλαδή και πάλι διπλή πασχαλιά.

Άρα λοιπόν 
έχουμε Πάσχα με το Νέο στις 8 Απριλίου του έτους 2018 και Πάσχα με το Παλαιό στις 26 Μαρτίου του έτους 2018, που είναι βέβαια η ίδια ημέρα με διαφορετική ημερομηνία, λόγω της διαφοράς των 13 ημερών μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου.
(Σημ.: Το Πάσχα είναι πάντα κοινό μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου. Απλώς όσοι ακολουθούν το Παλαιό Ημερολόγιο, μετράνε 13 ημέρες πριν).

Είπαμε λοιπόν, πως το έτος 2018, το Πάσχα είναι στις 8 Απριλίου (Νέο Ημερολόγιο) και στις 26 Μαρτίου (Παλαιό Ημερολόγιο).

Επειδή όμως η 25η Μαρτίου συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, η Εορτή του Ευαγγελισμού μεταφέρεται την επομένη και συνεορτάζεται με την εορτή του Πάσχα.

Έτσι, το έτος 2018 θα έχουμε δυό Πασχαλιές μαζί! Δηλαδή δυό μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας μας, Πάσχα και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα συνεορτάζονται!

Αλλά ακόμη και εάν κάποιοι ακολουθούν άλλο τυπικό και εορτάσουν κανονικά το Μεγάλο Σάββατο (25η Μαρτίου) την εορτή του Ευαγγελισμού και πάλι δεν αλλάζει τίποτε, αφού την μία ημέρα το Μεγάλο Σάββατο (25η Μαρτίου) εορτάζεται ο Ευαγγελισμός και την άλλη ημέρα Κυριακή του Πάσχα (26η Μαρτίου) εορτάζεται το Πάσχα.

Συνεπώς και πάλι οι δύο Πασχαλιές συμπίπτουν, αφού εορτάστηκαν δίπλα δίπλα η μία με την άλλη. Την μία ημέρα δηλαδή, ο Ευαγγελισμός και την άλλη ημέρα, το Πάσχα.

Είναι άρα το «ποθούμενον» για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, δηλαδή η Έλευση του Θεανθρώπου μας Ιησού Χριστού την 25η Μαρτίου του έτους 2018, αφού τότε έχουμε τις δυό Πασχαλιές μαζί;;;

Σας το έχω ξαναπεί πολλές φορές στις διαισθητικές προβλέψεις μου. Η Ελλάδα έχει Θεϊκή προστασία, άσχετα αν η διοίκηση της γίνετε από "αντίχριστους". Έτσι κι αλλιώς αυτή η χρονιά θα είναι ο πολιτικός τους τάφος.... Το μόνο που έχω να σας προτείνω είναι Πίστη και απόλυτη Ψυχραιμία. 

Διαβάστε περισσότερες προβλέψεις ΕΔΩ 
Στ. Πλουμιστός: Η πρόβλεψη για το Κύριον Πάσχα στις 8 Απριλίου και η θεωρία της προφητείας για τη διπλή Πασχαλιά Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.