================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έφοδος στο ταμείο της Μασονικής Στοάς – Τελεσίγραφο από την ανακρίτρια

⍆Με νύχια και µε δόντια προσπαθούν, όπως φαίνεται, κάποιοι να φρενάρουν τον έλεγχο... των οικονοµικών του Τεκτονικού Ιδρύµατος και του Τεκτονικού Σωµατείου, που διαχειρίζονται το ταµείο των µελών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας. Από το καλοκαίρι, οπότε µε απόφαση του Πρωτοδικείου ορίστηκαν δύο πραγµατογνώµονες προκειµένου να ελέγξουν τα οικονοµικά πεπραγµένα των προηγούµενων διοικήσεων, δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Ετσι, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της υπεξαίρεσης, η οποία αποκαλύφθηκε πριν περίπου δύο χρόνια και για την οποία θεωρήθηκε υπεύθυνος ένας πρώην λογιστής της Στοάς, αποφάσισε στις 6 Φεβρουαρίου 2018 να ορίσει δικό της πραγµατογνώµονα, µε «τελεσίγραφο» να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο εντός 30 ηµερών.

Οι δύο προηγούµενοι πραγµατογνώµονες, όπως φαίνεται και από τα έγγραφα της δικογραφίας, όσο κι αν προσπάθησαν είτε να πάρουν στοιχεία είτε να λάβουν µια προκαταβολή προκειµένου να ξεκινήσουν τη δουλειά τους, «βρήκαν τοίχο», παρόλο που όλες οι πλευρές διαβεβαίωναν ότι θα βοηθούσαν όπως µπορούσαν, ώστε να χυθεί άπλετο φως το συντοµότερο.

Μερίδα τεκτόνων υποστηρίζει ότι τα διάφορα «κωλύµατα» που προκύπτουν δεν είναι τυχαία, αλλά δηµιουργούνται από συγκεκριµένα µέλη, που θέλουν να αποφύγουν όπως ο «διάολος το λιβάνι» την εις βάθος έρευνα στα οικονοµικά. Και αυτό γιατί, όπως λένε, η «τρύπα» στο ταµείο είναι πολύ µεγαλύτερη από τα περίπου 2 εκατ. ευρώ στα οποία είχε καταλήξει ο προηγούµενος έλεγχος, ο οποίος αφορούσε την περίοδο 2013-2015 και έγινε από ελεγκτές που είχε ορίσει η διοίκηση της Μεγάλης Στοάς.Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Τότε, ο επί πολλά χρόνια λογιστής της Στοάς είχε οµολογήσει ότι εκείνος ευθύνεται για την υπεξαίρεση ενός µέρους των χρηµάτων, οµολογία που πήρε πίσω στη συνέχεια. Σε µήνυση που κατέθεσε κατά µελών της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς πριν από περίπου δύο µήνες υποστήριξε ότι η οµολογία του ήταν προϊόν πιέσεων: «Μου είπαν ότι θα µε συντρίψουν και θα µε εξαφανίσουν και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από το κτίριο αν δεν υπογράψω έγγραφη οµολογία … ότι έχουν ανθρώπους και µπράβους παντού, στη διοίκηση, στο Σ∆ΟΕ, στην Αστυνοµία, στη νύχτα, και ότι τους τρέµει ακόµα και η ρωσική µαφία…»

Το διάβασα στο crashonline.gr
Έφοδος στο ταμείο της Μασονικής Στοάς – Τελεσίγραφο από την ανακρίτρια Reviewed by PLOUMISTOS on 3:10 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.