Ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου... με προσαγωγές καταληψιών

Ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου... με προσαγωγές καταληψιών

⍆Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου,... παρουσία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας και με τρεις προσαγωγές καταληψιών.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί, προκειμένου να αδειάσει ο χώρος της κατάληψης «Τερμίτα» (πρώην χώρος της Διεύθυνσης Εγγύων Βελτιώσεων της Νομαρχίας) όπου θα δημιουργηθεί ο νέος πανεπιστημιακός χώρος της Πολυτεχνικής Σχολής.

Σημειώνεται ότι της επιχείρησης έχει τεθεί επικεφαλής, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Δημήτρης Κοτσιάφτης, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε από αέρος ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο χώρο ήταν τρία άτομα νεαρής ηλικίας (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) τα οποία προσήχθησαν στην Αστυνομία, χωρίς να προβάλουν αντίσταση, ενώ η κατάσταση σ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν ήρεμη.

Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο μπήκαν δύο μπουλτνόζες του εργολάβου που ξεκίνησαν την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων.

Το έργο
Με τις σημερινές εργασίες, ξεκινά ουσιαστικά, η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή, η οποία συνορεύει με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίο του Άρεως, βρίσκεται πίσω από τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας και δίπλα στον Κραυσίδωνα.

Το Πανεπιστήμιο απέκτησε σταδιακά την έκταση αυτή, ξεκινώντας από το 1998, με παραχωρήσεις από Δημόσιους Φορείς (πρώην ΥΕΒ) και αγορές γειτονικών ιδιοκτησιών και διαμόρφωσε ένα χώρο συνολικής επιφάνειας 19 στρεμμάτων. Το Πανεπιστήμιο ενέκρινε το 2001 το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Πολυτεχνικής Σχολής το οποίο προέβλεπε την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής με τη δημιουργία δύο νέων κτιριακών συγκροτημάτων για τις ανάγκες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Συγκρότημα κτιρίων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά Τμήματα στεγάζονται σε εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου Παπαρήγα και σε λυόμενα κτίσματα τα οποία εξυπηρετούν σε μικρό μόνο βαθμό τις ανάγκες τους. Το Πανεπιστήμιο ανέθεσε με διεθνή διαγωνισμό μελέτες για την ανέγερση των κτιρίων των ΠΜ και ΜΜ οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2006. Στο διάστημα που ακολούθησε το Πανεπιστήμιο προσπάθησε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα δύο αυτά έργα και να διευθετήσει μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούσαν την κυριότητα των γηπέδων με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι εκκρεμότητες διευθετήθηκαν το 2015 και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2016 με την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ και για τα δύο έργα.

Κτίρια σε διεθνή πρότυπα
Τα κτίρια που θα κτιστούν – όπως είχε πει ο Πρύτανης κ. Πετράκος – ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και έχουν ικανοποιητικά μεγέθη σε σχέση με τη διεθνή πρακτική και τα αντίστοιχα κορυφαία Πολυτεχνικά Τμήματα στην Ελλάδα. Το κτίριο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 17.603 τ.μ. και περιλαμβάνει 17 Αίθουσες Διδασκαλίας, Αναγνωστήριο, 15 Ερευνητικά Εργαστήρια, 44 Γραφεία Προσωπικού, Αμφιθέατρα 105 και 250 θέσεων, βοηθητικούς χώρους, κοινόχρηστους χώρους και υπόγειο πάρκινγκ.

Η κατασκευή των δύο νέων κτιρίων και η μετακίνηση των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών σε αυτά θα επιτρέψει δε, να παραδοθούν οι χώροι που χρησιμοποιούν σήμερα (συνολικής έκτασης περίπου 7.000 τ.μ.) στα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών τα οποία θα αυξήσουν με αυτό τον τρόπο σημαντικά την επιφάνεια που χρησιμοποιούν και θα αντιμετωπίσουν το δικό τους κτιριακό πρόβλημα. Με την ανακατανομή των υφιστάμενων χώρων, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων θα παραλάβει και το σημερινό κτίριο των Μηχανολόγων και θα αυξήσει τους χώρους του κατά 4.000 τ.μ., ενώ το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μαζί με το νέο κτίριο που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους επί της οδού Σέκερη (4.000 τ.μ.), θα αποκτήσει και το σημερινό κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών (3.500 τ.μ.) και θα ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές του.

Κτιριακές Υποδομές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρει ότι «εξασφάλισε το 2017 τους αναγκαίους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανέγερση των κτηρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σε ιδιόκτητη έκταση 16 στρεμμάτων παρακείμενη της Πολυτεχνικής Σχολής στο Βόλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κατασκευή των κτηρίων θα ξεκινήσει το 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο αναρτάται τον Ιανουάριο του 2018 ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του κτηρίου των Πολιτικών Μηχανικών. Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες εκκαθάρισης του χώρου των 16 στρεμμάτων από παλαιά κτίσματα.

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις σε χώρους στέγασης, άθλησης και ψυχαγωγίας φοιτητών/τριών ολοκλήρωσε το 2017 την αγορά οικοπέδου όμορου με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής για την ανέγερση Φοιτητικής Λέσχης, η οποία θα περιλαμβάνει εντευκτήριο, χώρο δημιουργικής απασχόλησης φοιτητών/τριών και κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σε έκταση 5 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Αθηνών. Οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2018 με στόχο την άμεση ανέγερση τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών/τριών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Βαμβακουργίας στην Νέα Ιωνία για την δημιουργία συγκροτημάτων φοιτητικών εστιών, χώρων πολιτισμού και άθλησης καθώς και δημόσιων κοινόχρηστων χώρων. Μία τέτοια λύση θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα ενεργοποιήσει και αναβαθμίσει την περιοχή αυτή και θα επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλου αριθμού φοιτητικών καταλυμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα έργα υποδομών τα οποία υλοποιεί να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς όφελος των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας».

Το διάβασα στο magnesianews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου... με προσαγωγές καταληψιών
Ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου... με προσαγωγές καταληψιών
Ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου... με προσαγωγές καταληψιών
http://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2018/01/201801041014370814.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_52.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_52.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content