================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το όνομα

⍆Σαφές μήνυμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να μείνει άπραγη... κι αμέτοχη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη, θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο.


Αναφερόμενος, από την πλευρά του, στο Σκοπιανό, ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, σημείωσε πως «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών επισήμανε ότι «έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγω ευαισθησίας ως εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων».

Το διάβασα στο newsbomb.gr
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το όνομα Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 11:11 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.