================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Καθιερώνονται τα Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη καθώς ''Η τσάντα θα μένει στο σχολείο'' με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

⍆Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να περνούν χιλιάδες μαθητές... σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του Yπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα «Happy Fridays».

Το εν λόγω μέτρο ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 40 σχολεία σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη κι αλλού, αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δημοσιευθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας.

Την τελική απόφαση για την επιλογή και τον αριθμό των «Σαββατοκύριακων χωρίς μελέτη» θα την έχουν οι κατά τόπους σύλλογοι διδασκόντων, παράλληλα με τη διαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η εγκύκλιος θα αναφέρει ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται τουλάχιστον ένα διήμερο τον μήνα.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου: «Καθιερώνουμε τη δράση ''Η τσάντα στο σχολείο'' έχοντας παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες διαφόρων συλλόγων διδασκόντων. Ανάλογα με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή, που έχει αποφασιστεί από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα».
Καθιερώνονται τα Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη καθώς ''Η τσάντα θα μένει στο σχολείο'' με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:37 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.