================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση του «Γεωργούλα»

⍆Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου -Νέας Ιωνίας εκφράζει... την έντονη διαμαρτυρία του για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας στον Αυλώνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα σημάνει και το μαρασμό της περιοχής".

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Αναλυτικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

"Η πληροφορία της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα, φέρει για ακόμη μια φορά τη συζήτηση πως οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να τονίσουν τη σπουδαιότητα της πόλης μας, τόσο ως δημογραφική ανάπτυξη όσο και ως γεωγραφική θέση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί ότι τέτοιες θεωρητικές αλλαγές δεν αποτελούν παράγοντα ενός αναπτυξιακού σχεδίου αλλά συρρίκνωσης των ήδη πληγέντων δεδομένων της χώρας.

Το στρατόπεδο Γεωργούλα έχει σημαντική θέση για την περιοχή της Ν.Ιωνίας, καθώς σηματοδοτεί το κέντρο της. Η μετεγκατάσταση της ταξιαρχίας πεζοναυτών θα σημάνει και το μαρασμό της περιοχής. Είναι γνωστό, ότι όχι μόνο οι φαντάροι που ασκούν τη στρατιωτική τους θητεία αλλά και οι οικογένειες πολλών στρατιωτικών διαμένουν εκεί αλλά και στις γύρω περιοχές. Τόσο οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες της υποδομής του στρατοπέδου όσο και οι ανάγκες των οικογενειακών μελών των στρατιωτικών, που έχουν μετατεθεί εδώ καλύπτονται από το δυναμικό της τοπικής αγοράς.

Χωρίς να γινόμαστε περιγραφικοί, ας αναλογιστούμε την οικονομική ζημία όχι μόνο των συναδέλφων εμπόρων αλλά και άλλων επαγγελματιών όπως κέντρα αθλητικών δραστηριοτήτων / γυμναστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών , φροντιστήρια μέσης εκπ/σης κ.α. , τα οποία στηρίζουν χρόνια οι οικογένειες των στρατιωτικών.

Επίσης, καθιστούμε σαφές ότι δεν επιτρέπουμε την υποβάθμιση της πόλης μας, η οποία αναδεικνύεται εξίσου σημαντική ως προς τη δημογραφική της ανάπτυξη αλλά και την κεντρική γεωγραφική θέση της στη χώρα, αφού έχει τις κατάλληλες δομές για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και να στηρίζει τις υποδομές εγκατάστασης πολλών φορέων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την ακύρωση της φημολογούμενης απόφασης της ΓΕΣ , που αφορά τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα και καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και κυρίως τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της Μαγνησίας να λάβουν θέση για το μείζον θέμα που πλήττει τη πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας".
Εντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση του «Γεωργούλα» Reviewed by PLOUMISTOS on 3:42 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.