_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Βόλο 1,2 & 3 Δεκεμβρίου 2017

⍆Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. , κηρύσσεται ,στο αμφιθέατρο " Ι. Κορδάτος "... του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. η έναρξη για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2017 (2nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2017) που διοργανώνεται στο Βόλο , από 1-3 Δεκεμβρίου 2017 , από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΤΕΠΑΚ, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο «Περραιβία» - Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών και συνδυάζεται με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια.

Όλες οι πληροφορίες και εγγραφές για το Συνέδριο , στο οποίο έχουν ,ήδη, δηλώσει εκατοντάδες επιστήμονες και θα παρουσιαστούν πάνω από 100 εργασίες , στο www.euromed2017.eu.

Οι εγγραφές συνέδρων μπορούν να γίνουν ακόμα και τώρα.

Συμμετοχές:

Σημειώνεται ότι οι συγγραφείς ,των εκατό και πλέον εργασιών, πλησιάζουν τους 300 ,ενώ οι σύνεδροι είναι πολλοί περισσότεροι και προέρχονται εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο από τις χώρες: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Κατάρ ,Τουρκία κ.ά. Στις εργασίες θα συμμετέχει ο Digital Champion της Κύπρου κ. Στ. Χειμώνας και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πολλών πανεπιστημίων, αλλά και της Ελληνικής και Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης .

Ένα Συνέδριο Εθνικής σημασίας -Ζωντανή μετάδοση σε όλο τον κόσμο

Το Συνέδριο, το οποίο λόγω της θεματολογίας του χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας , τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Θ. του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου ενώ έχει την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,του Υπουργείου Τουρισμού ,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από εκατό επιστημονικές εργασίες σε διάφορες θεματικές στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και της ψηφιοποίησης μετά από αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, ενώ θα εκδοθούν ηλεκτρονικά πρακτικά (e-book). Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τεχνολογιών αιχμής και έξυπνων συστημάτων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και διακρατικών συνεργασιών, ενώ έχουν κληθεί ως Keynote Speakers αναγνωρισμένοι επιστήμονες που πρωτοπορούν στο μεγάλο θέμα της ψηφιοποίησης και της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής του και μέσω ζωντανής μετάδοσης (live) σε όλο τον κόσμο ,σε όλη την ομογένεια ( live.uth.gr ) .

Σκοπός:
Σκοπός του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να αναδειχθεί ως ένα επιστημονικό βήμα κατάθεσης προτάσεων, καλών πρακτικών, ερευνών, διαδικασιών, προτύπων και απόψεων που σαν στόχο έχουν την κατάθεση προτάσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελλαδικού χώρου.

Ήδη , το Συνέδριο αυτό θεσμοθετήθηκε από τους Διοργανωτές Φορείς ,ως ένας μεγάλος θεσμός για τη χώρα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλης της επιστημονικής κοινότητας από πολλές χώρες , που συνεργάζεται και οδηγεί στην εθνική στρατηγική για την Ψηφιακή πολιτιστική μας κληρονομιά , αναδεικνύοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλη την υφήλιο , δημιουργώντας ρεύμα Πολιτιστικού Τουρισμού( Αρχαιολογικού ,θρησκευτικού κλπ).

Οι ενδεικτικοί θεματικοί άξονες προβληματισμού του Συνεδρίου είναι:
  • Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες 
  • Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον τουρισμό 
  • Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της
  • Συντήρηση, Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
  • Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα)
  • Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτιστικής Κληρονομίας.
Προσδοκώμενα οφέλη:

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου πιστεύει ότι και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο ,όπως συνέβη με το 1ο Συνέδριο , στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι όλων των ειδικοτήτων και των Επιστημών , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους σημαντικότατοι επιστήμονες της Ψηφιοποίησης , να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το μέλλον τους μέσα στην έρευνα και στην επιστήμη. Τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου στον τομέα των συνεργασιών ήταν εντυπωσιακά, αφού μέσα από αυτές αξιοποιούνται πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν τον Πολιτισμό, ιδιαίτερα εν όψει του έτους 2018, που θεσμοθετήθηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ευρώπη. Ευελπιστούμε ότι τον ίδιο σημαντικό ρόλο θα επιτελέσει και το 2ο Συνέδριο, που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως θεσμός για την Ελλάδα και θα αποτελεί κάθε δύο (2) χρόνια το μεγάλο ραντεβού όλων των Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο, με σκοπό την μελέτη, έρευνα, διάσωση, προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα: http://euromed2017.eu, ενώ για συνεννοήσεις που αφορούν οργανωτικά θέματα με τον κ. Κων. Σκριάπα, τηλ. 6974-881944 , euromed-greece@gmail.com και ΤΕΠΑΚ, Dr Μαρίνος Ιωαννίδης, τηλ. 00357-25002020, E-Mail: marinos.ioannides@cut.ac.cy

Συνδιοργανωτές φορείς:, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως - Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού , Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Συνεργαζόμενοι φορείς:Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου – Digital Champion,CIPA Heritage Documentation ,ICOMOS Ελλάδος ,ICOMOS Κύπρου ,Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας,Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου ​-Άνω Γατζέα ​,Πήλιον Όρος ,Κέντρο Πολιτισμού "Ιωλκός" και IP Rights.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  -Καθηγητής Πανεπιστήμιου ΤΕΠΑΚ-Κύπρος

ΘΕΟΔ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ- Καθηγητής  ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ - Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,

ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ  - τ. Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών ,


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης -Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" - Ελλάδα2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Βόλο 1,2 & 3 Δεκεμβρίου 2017 Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 4:31 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.