================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βόλος: Δημιουργικά εργαστήρια ενηλίκων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

⍆Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο πρωτότυπα και δημιουργικά εργαστήρια,... για ενήλικες, σήμερα Σάββατο 7 και αύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Συγκεκριμένα:
  • Εργαστήρι κατασκευής μακέτας, Σάββατο 7 Οκτωβρίου (ώρες 11.00-13.00): Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τον τρόπο και τα στάδια κατασκευής μιας μακέτας. Ειδικότερα, θα εξοικειωθούν στο να λαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία από υπάρχοντα σχέδια, να αποτυπώνουν στοιχεία που λείπουν για την κατασκευή, να επιλέγουν την κατάλληλη κλίμακα για την παρουσίαση και, τελικά, να προβαίνουν στην τρισδιάστατη κατασκευή.
  • Εργαστήρι δημιουργικής γραφής, Κυριακή 8 Οκτωβρίου (ώρες 11.00-13.00): Όσοι επιλέξουν το εργαστήρι αυτό, θα επιχειρήσουν ένα πρώτο ταξίδι στην περιπέτεια της γραφής. Με αφορμή αποσπάσματα γνωστών συγγραφέων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν τις δικές τους αφηγήσεις-ιστορίες.
  • Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση-εικαστική εγκατάσταση του Απόστολου Χαντζαρά, με τίτλο «Ψυχές». Στους διαδρόμους των ξηραντηρίων, οι επισκέπτες θα συναντήσουν δεκάδες μεγάλες και μικρές πεταλούδες («ψυχές», σύμφωνα με μια από τις σημασίες της λέξης στα αρχαία ελληνικά), αιωρούμενες από την οροφή, φαινομενικά εύθραυστες, να τους προσκαλούν σε μια εμπειρία «αναμέτρησης» με χρώματα, μύθους, αλληγορίες.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 – 29844 (καθημερινά 10.00-18.00, εκτός Τρίτης).
Βόλος: Δημιουργικά εργαστήρια ενηλίκων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:36 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.